Στο Παγκόσμιο του Beach Handball η Ελλάδα!

Από inpaok: Έγραψε ιστορία στο EURO του Ζάγκρεμπ η Εθνική Γυναικών με την νίκη επί της Ολλανδίας στα σουτ άουτ με Μούρνου, Μάστακα και Ράτσικα να είναι παρούσες από πλευράς ΠΑΟΚ.
Πηγή: inpaok.com
Στο Παγκόσμιο του Beach Handball η Ελλάδα!

Δεκατρία ολόκληρα χρόνια μετά την παρουσία της Εθνικής Ανδρών στην Τυνησία το 2005, Εθνικό συγκρότημα θα βρεθεί ξανά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αυτή την φορά η Εθνική Γυναικών στο Beach Handball.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε 2-1 (33-30, 19-26, 12-10) την Ολλανδία για τις θέσεις 5-8, πέρασε στην εξάδα και σε συνδυασμό με την νίκη της Ρωσίας επί της Γαλλίας, εξασφάλισε ένα εισιτήριο για το Σότσι το 2018!

Αυτή ήταν η 6η νίκη της Εθνικής μας στο τουρνουά σε 10 παιχνίδια!

Την Κυριακή στις 12:00 η «γαλανόλευκη» θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στο EURO αντιμετωπίζοντας την Ρωσία για τις θέσεις 5-6 της διοργάνωσης.

Η Εθνική έκανε ένα καταπληκτικό πρώτο σετ, διαφήμιση για το beach handball, στο οποίο σημειώθηκαν 63 πόντοι. Στο δεύτερο η Ολλανδία ήταν πιο αποτελεσματική και το κατέκτησε. Όλα κρίθηκαν στα σουτ άουτ, όπου η Εθνική ήταν αποφασισμένη να μην κάνει τα ίδια λάθη που της στέρησαν την νίκη στο ματς του ομίλου. Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 6-2, η ομάδα της Μαρίας Καραντώνη αντέδρασε. Με την απόκρουση της Κεπεσίδου και τα εύστοχα σουτ, ισοφάρισε 6-6. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την πρώτη διαδικασία με 8-8 και στην συνέχεια εκτελούσαν από ένα πέναλτι εναλλάξ. Η Μούρνου έκανε το 12-10 και η Αποστολίνα Δημητρίου με εντυπωσιακή ενέργεια σε ρόλο τερματοφύλακα, σταμάτησε το σουτ της αντίπαλης παίκτριας για να ξεσπάσουν οι πανηγυρισμοί.

Η πρώτη σκόρερ της ελληνικής ομάδας Λένα Μούρνου επεσήμανε: «Είμαστε πολύ χαρούμενες, ακόμα δεν το έχουμε πιστέψει. Ήμασταν πολύ κουρασμένες, ήταν από τα πιο δύσκολα παιχνίδια της εβδομάδας. Δώσαμε όλη μας την ψυχή μας. Το έβγαλε η Αποστολίνα και… τρελαθήκαμε. Αυτή η εμπειρία θα μου μείνει αξέχαστη. Είμαι ευγνώμων που έχω τέτοιες συμπαίκτριες και προπονήτριες».

ΟΛΛΑΝΔΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ 1-2 (30-33, 26-19, 10-12)

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Τίσεν): Τερ Σλούις 22, Ρόζινγκ 14, Σούρμπιερς 14, Μπαρνάρντ 8, Μολ 6, Ντε Μπορστ 2.

ΕΛΛΑΔΑ (Καραντώνη): Μούρνου 22, Μάστακα 13, Δημητρίου 13, Ποιμενίδου 8, Μ. Κεπεσίδου 4, Ν. Κεπεσίδου 2, Κερλίδη 2.

Διαβάστε ακόμη...