Οι «ατάκες - φωτιά» στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας!

Το SDNA σας μεταφέρει τις «ατάκες – φωτιά» που ειπώθηκαν στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας κατά τη συζήτηση του πιο κρίσιμου θέματος για τη λειτουργία του συνεταιρισμού που είναι η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.
Πηγή: sdna.gr
Οι «ατάκες - φωτιά» στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας!

Την ερχόμενη Τετάρτη θα συνεδριάσει εκ νέου το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας για να αποφασίσει επί τη πρότασης της NOVA για μείωση 10% του ποσού προβλέπεται στη σύμβαση για την παραχώρηση των τηλεοπτικών και ισχύει για την επόμενη διετία.

Κάποιοι υποστήριξαν ότι το «ψαλίδι» της NOVA δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχει ζημιές, αλλά επειδή έχουν μειωθεί τα κέρδη της!

Συζήτηση έγινε και για την περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης και ειπώθηκε ότι αν κάποιο μέρος την καταγγείλει μονομερώς θα πρέπει να καταβάλει στο άλλο όσα χρήματα προβλέπει η σύμβαση. Επομένως οι ΠΑΕ δεν πρόκειται να καταγγείλουν μονομερώς τη σύμβαση.

Επίσης ακούστηκαν απόψεις περί πιθανής αδυναμίας της NOVA να αντεπεξέλθει στην ισχύουσα σύμβαση, με άλλα λόγια να «βαρέσει κανόνι». Ειπώθηκε ότι σε περίπτωση που γίνει αυτό θα αναζητηθούν άλλες λύσεις.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει τώρα γιατί βάσει της σύμβασης οι επίσημες επαφές με άλλο κανάλι μπορούν να γίνουν μόνο κατά το τελευταίο εξάμηνο, δηλαδή τον Ιανουάριο του 2019.

Τότε κάποιοι πρότειναν να ζητηθεί από τη NOVA να αλλάξει η πρόβλεψη αυτή για να μπορέσει η Super League για να συζητήσει με άλλα κανάλια.

Τέλος, κάποιοι παραπονέθηκαν επειδή η NOVA έχει παρακρατήσει χρήματα, εφαρμόζοντας τις ρήτρες, ενώ δεν έχει καταβάλει την δόση του Μαΐου και του Ιουνίου.

Διαβάστε ακόμη...