Απολυμένος… με μάτι που γυαλίζει

Από inpaok.com: Το πρώτο ραντεβού είναι αρκετές φορές καθοριστικό για τη συνέχεια οποιασδήποτε σχέσης.
Πηγή: inpaok.com
Απολυμένος… με μάτι που γυαλίζει

Άλλοτε πάλι, οδηγεί σε πρώιμα και λάθος συμπεράσματα τα οποία, είτε αποκαθίστανται στην πορεία, είτε μένουν για πάντα εκεί να στοιχειώνουν την ατμόσφαιρα. Ένα λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίo, μια φράση, μια κίνηση του σώματος. Όχι ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς δεν είναι... γκόμενα, ούτε επιδιώκουμε να γίνει φίλος, συνεταίρος ή συνεργάτης μας. Αυτό που έχει σημασία είναι να αποδειχθεί αποτελεσματικός στη θέση του νέου προπονητή του ΠΑΟΚ. Παρόλα αυτά, η παρθενική, εκ του σύνεγγυς επαφή με τον Σέρβο τεχνικό, αναγκαστικά έφερε τις πρώτες εντυπώσεις. Αυτές με τις οποίες αποχώρησε ο καθένας που τον είδε και τον άκουσε από κοντά.

Με επίσημη ενδυμασία, ένα καλό κοστούμι, φρεσκοκουρεμένος και φρεσκοξυρισμένος, ο Στανόγεβιτς ήρθε σήμερα για να παρουσιαστεί για πρώτη φορά στους εκροσώπους του τύπου αλλά και στον κόσμο του Δικεφάλου. Δεν είναι κανένας ομορφάντρας και σίγουρα η κόμμωση του χρειάζεται μια διαφοροποίηση σε σχέση με αυτή την επιτηδευμένη χωρίστρα προς τα δεξιά. Αν κάποιος μου ζητούσε να τον κρίνω από τη φάτσα, θα έλεγα ότι θυμίζει μάλλον προπονητή που απολύθηκε ή που βρίσκεται στο όριο για να δει την πόρτα της εξόδου. Μέσα σε όλα όμως, διέκρινα και δυο μάτια που "γυάλιζαν". Ένα βλέμμα που έπαιζε παντού, που έβγαζε την αποφασιστικότητά του να πετύχει εδώ που ήρθε. Πέρα από μια μάλλον λογική συστολή, δεν έδειξε αγχωμένος και φρόντισε να εξηγήσει κάποια από τα κομμάτια της φιλοσοφίας του.

Όχι, δε γίναμε ιδιαίτερα σοφότεροι από τα όσα είπε ο Στανόγεβιτς. Προσπάθησε απλά να παρουσιάσει κάποια από τα προπονητικά του χαρακτηριστικά, αλλά κυρίως να υπογραμμίσει πως ό,τι κάνει, θέλει να το κάνει με τον δικό του τρόπο. Το επανέλαβε 2-3 φορές πως η ομάδα θα συντονιστεί στο δικό τρόπο παιχνιδιού, στο δικό του τρόπο που βλέπει το ποδόσφαιρο. Δε φαίνεται να σηκώνει μύγα στο σπαθί του για αυτό. Ανέφερε επίσης αρκετές φορές τη λέξη "επιθετικός". Επιθετική άμυνα, επιθετικοί παίκτες, επιθετική ανάπτυξη. Τόνισε πως θέλει να παίζει με δυο φορ. Κάπως έτσι θα πρέπει να περιμένουμε τον νέο ΠΑΟΚ.

Το έργο του 43χρονου τεχνικού μόνο εύκολο δεν είναι και ο ίδιος φαίνεται να το ξέρει. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ο Μίχελ μίλησε για την αναγκαιότητα των αποτελεσμάτων, ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη μακροημέρευση του ίδιου στον πάγκο της ομάδας, ο Στανόγεβιτς απλά έγνεψε συγκαταβατικά με το κεφάλι ψιθυρίζοντας: "αυτό είναι το λογικό". Τα τρία χρόνια του συμβολαίου του, όλοι καταλαβαίνουν ότι δε σημαίνουν τίποτα απολύτως, αν δεν έρθουν επιτυχίες. Αυτές όμως δεν μπορούν να πέσουν ουρανοκατέβατες. Χωρίς την απαραίτητη στήριξη, πρώτα από τον ίδιο τον ΠΑΟΚ, και μετά από τον κόσμο του, τίποτα δε θα έρθει με... ταχυδακτυλουργικά. Μπορεί να γίνει αυτό με βάση την πρόσφατη ιστορία των τελευταίων χρόνων; Η ψυχρη λογική λέει ότι ο Στανόγεβιτς θα είναι το εύκολο θύμα, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Μια απλή... μπουκιά στον αδηφάγο οργανισμό που λέγεται ΠΑΟΚ.

Όσες αρετές κι αν έχει ο Σέρβος, δεν πρόκειται να τις δούμε ποτέ αν δεν τον αφήσουμε. Το ίδιο λέω για κάθε προπονητή που έρχεται στην Τούμπα, το ίδιο λέω και για αυτόν. Δεν πρόκειται ποτέ να κρίνω κάποιον στους 6 ή στους 8 μήνες. Όταν ο ΠΑΟΚ κρατήσει τον ίδιο τεχνικό για πολλά χρόνια, θα έχει τη δυνατότητα να φτάσει στο επίπεδο που θέλει. Θα είναι ο Στανόγεβιτς αυτός; Ας μην κρυβόμαστε. Οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ του. Τουλάχιστον ας τις διεκδικήσει μέχρι τέλους...

Διαβάστε ακόμη...