Ώρα για ποδοσφαιρική κουβέντα

Από sdna.gr: Η παρουσίαση του Αλεξάντερ Στανόγιεβιτς ήταν μία πρώτη γεύση για το τι θα επακολουθήσει. Με τον Λούμπος Μίχελ να συμμετέχει στη συνέντευξη Τύπου μιλώντας ποδοσφαιρικά.
Πηγή: sdna.gr
Ώρα για ποδοσφαιρική κουβέντα

Στην εποχή Σαββίδη η αλήθεια είναι πως δεν μιλάμε για ποδόσφαιρο. Σαν να φοβούνται όλοι να πάρουν πρωτοβουλίες έστω επικοινωνιακής φύσεως. Αυτό είναι ένα λάθος που το έκαναν όλοι. Από τον Βρύζα, τον Τσιστιακόφ, τον Άρνεσεν και τώρα τον Μίχελ, μέχρι σήμερα που έπρεπε να παραστεί στη παρουσίαση του νέου προπονητή της ομάδας.

Από αυτά που ειπώθηκαν, άλλοι ικανοποιήθηκαν, άλλοι ίσως να προβληματίστηκαν, άλλοι αδιαφόρησαν περιμένοντας το χορτάρι. Πάντως ήταν μία πολύ ωραία ποδοσφαιρική κουβέντα και κρατάω αυτό.

Για τον Αλεξάντερ Στανόγιεβιτς μπορώ να πω πως σχημάτισα θετική άποψη ως μία πρώτη εικόνα. Είμαι λίγο φυσιογνωμιστής συμπληρώνοντας μία εικοσαετία στη δημοσιογραφία. Είδα καθαρό πρόσωπο, έξυπνη επικοινωνία χωρίς να εκτεθεί, χαμόγελο όσο πρέπει, έναν ωραίο τύπο.

Για εμένα ο προπονητής πρώτα απ΄ όλα πρέπει να είναι καλός άνθρωπος και δίκαιος. Όσο καλές σκέψεις και να έχει, όσο ξεκάθαρη φιλοσοφία και να έχει, αν δεν είναι καλός άνθρωπος και δίκαιος, το παιχνίδι θα το χάσει. Δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς εντός ομάδας τριάντα παιδιά και εκτός ένα κοινό συναισθηματικά δεμένο με τον σύλλογο.

Από αυτά που είπε κρατάω πως θα παίξει 4-4-2 και 3-4-3 ανάλογα με τον αντίπαλο. Το γεγονός και αυτό δεν αμφισβητείται, είναι πως ο τρίτος προπονητής σε τρία χρόνια, επιλέγει τρίτο διαφορετικό σύστημα ενώ το ρόστερ έχει δομηθεί για άλλο.

Βέβαια όπως σωστά είπε, τα συστήματα είναι για την σέντρα. Περισσότερο μετράει η σύνθεση χαρακτηριστικών. Σήμερα που μιλάμε, θα ήταν αδύνατο να μας πει αν η ομάδα με το ρόστερ το σημερινό έχει όλα τα στοιχεία να παίξει αυτό που θέλει.
Για αυτόν τον λόγο, προβλέπω πως πρώτα θα αποκτηθεί τερματοφύλακας και στη συνέχεια θα περάσει χρόνος για να αποκτηθεί άλλος ποδοσφαιριστής. Με εξαίρεση την υπόθεση Βιεϊρίνια.

Ο Μίχελ αποκάλυψε πως μίλησε, αποκάλυψε πως εισηγήθηκε την απόκτησή του και έριξε το μπαλάκι στη διοίκηση, δηλαδή στον Ιβάν που θα πληρώσει. Νομίζω πως ο μεγαλομέτοχος δεν θα μας χαλάσει το χατίρι και θα πάρει έναν παίκτη με σίγουρα νούμερα για να κοιμόμαστε ήσυχοι. Όπως ξαναέγραψα στο πρόσφατο παρελθόν και ελάχιστοι κατάλαβαν στα σχόλια από κάτω, ο Άντρε είναι ο παίκτης που αν έρθει σήμερα στην Ελλάδα, θα είναι ο καλύτερος του πρωταθλήματος. Γιατί τέτοιοι παίκτες έρχονται μόνο μέσα από ειδικά διαμορφωμένες συνθήκες. Να θέλουν να επιστρέψουν δηλαδή, εκεί όπου έχουν στήσει τη ζωή τους και μετά το ποδόσφαιρο.

Απαντήσεις δόθηκαν και για άλλα θέματα, όχι μεγάλης σημασίας. Η ουσία είναι να ξεκινήσει η χρονιά με θετική αύρα, να δούμε τη δουλειά του προπονητή, να ελπίζουμε πως το κάτι διαφορετικό που μπορεί να προσδώσει να αφομοιωθεί άμεσα από την ομάδα και να έρθουν παίκτες πρώτης γραμμής όπως υποσχέθηκε ο Μίχελ σήμερα.

ΥΓ Η διατήρηση της ποινής του ΠΑΟΚ για τα όσα έγιναν στον τελικό, δεν είναι νομικό σκάνδαλο. Οι τακτικοί δικαστές πολύ έξυπνα έβγαλαν μία απόφαση και η εφέσεων δεν άλλαξε τίποτα. Σκάνδαλο είναι οι υπόλοιπες αποφάσεις που πάρθηκαν, γιατί εκεί οι τακτικοί δικαστές αναζήτησαν με μένος τα ελαφρυντικά.

Με επιλεκτική δικαιοσύνη δεν εξελίχθηκε κανένας. Να τιμωρηθούμε εμείς, αλλά να τιμωρηθούν και οι άλλοι. Και εννοείται πως αναφέρομαι στην υπόθεση Ολυμπιακού – Πλατανιά.

ΥΓ Προς τους οπαδούς όλων των ομάδων. Η υπόθεση Μπεργκ, είναι ένα ισχυρό χαστούκι στους προσωπολάτρες που βάζουν την συμπάθειά τους για κάποιον πάνω από την ίδια τους την ομάδα. Δέκα λεπτά τιμωρία με το ένα πόδι στον πίνακα για να μάθετε πως η σκέψη σας θα δομείται πρώτα για το συμφέρον της ομάδας και όχι για την ενίσχυση προσωπικοτήτων περαστικών από τους συλλόγους, που θα εκμεταλλευτούν την αγάπη σας για ιδίων όφελος.

Διαβάστε ακόμη...