Τι έκανε πέρσι, τι κάνει φέτος

Από thessports: Αν συγκρίνει κανείς τον φετινό Ιούνιο με αυτόν του 2016, θα διαπιστώσει ότι ο ΠΑΟΚ είναι πίσω κατά τρεις παίκτες και έναν προπονητή. Όμως οι συνθήκες είναι διαφορετικές…
Πηγή: thessports.gr
Τι έκανε πέρσι, τι κάνει φέτος

Στα μισά του Ιουνίου του 2016, το θέμα προπονητή είχε δυο εβδομάδες που είχε κλείσει, καθώς ο Ιβάν Σαββίδης είχε ανακοινώσει την… “μονιμοποίηση” του Βλάνταν Ίβιτς στον ασπρόμαυρο πάγκο, μετά την συμπλήρωση σχεδόν 2,5 μηνών από την ημέρα που παρέλαβε την σκυτάλη από τον Ιγκόρ Τούντορ.

Ένα χρόνο αργότερα, ουσιαστικά ζήσαμε την αντίθετη “βερσιόν”, καθώς στο φινάλε των πλέι οφ του 2017, τα όσα είχε δηλώσει ο Ιβάν Σαββίδης για τον Βλάνταν Ίβιτς έδειχναν πως είχε ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση, με την λύση της συνεργασίας των πλευρών να επισημοποιείται μερικές μέρες νωρίτερα, και μετά από μεγάλη δόση συζητήσεων και… παραφιλολογίας.

Με το θέμα προπονητή να έχει κλείσει από τα τέλη Μαΐου, ο ΠΑΟΚ ήταν σε θέση να “κλειδώσει” και μεταγραφές.

Στα μισά του περασμένου Ιουνίου, ο Δικέφαλος του βορρά είχε ήδη καλωσορίσει τους Λέο Μάτος, Εβγέν Σάκχοφ και Τζάλμα Κάμπος. Οι δυο πρώτοι μάλιστα είχαν πει το πρώτο “ναι” σχεδόν από τα τέλη Μαρτίου, όταν και η πόρτα της εξόδου στην Ντίνπρο είχε ανοίξει και ο Λούμπος Μίχελ τους… περίμενε στο κατώφλι αυτής για να τους οδηγήσει στην πόρτα εισόδου της Τούμπας. Όσο για τον Τζάλμα Κάμπος, κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και με την δική του περίπτωση, καθώς το συμβόλαιό του στην Τουρκία έληγε και ο ΠΑΟΚ του έδειξε τις προθέσεις του σχετικά νωρίς.

ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΕΡΥΣΙ, ΑΛΛΕΣ ΦΕΤΟΣ

Στην αναλυτική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Λούμπος Μίχελ στην FORZA, ο τρόπος με τον οποίο είχε αναλύσει δεδομένα και καταστάσεις φανερώνουν και τους λόγους που το φετινό καλοκαίρι θα ήταν ούτως ή άλλως διαφορετικό, χωρίς να παραγνωρίζει κανείς πως το θέμα προπονητή κράτησε περισσότερο από όσο θα ήθελαν όλοι στο ασπρόμαυρο στρατόπεδο. Ο Σλοβάκος τεχνικός διευθυντής είχε εξηγήσει πως πριν από ένα χρόνο, μαζί με τον Βλάνταν Ίβιτς είχαν αποφασίσει πως θα αλλάξουν ένα μεγάλο μέρος της δομής του βασικού κορμού των ασπρόμαυρων, και η ανάγκη για την απόκτηση αρκετών εκ των κομματιών του συγκεκριμένου παζλ νωρίς το καλοκαίρι ήταν στα… προαπαιτούμενα με στόχο της όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία του Δικεφάλου του βορρά για τα παιχνίδια της τρίτης προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ τώρα ο ΠΑΟΚ ψάχνει συγκεκριμένες προσθήκες στον ήδη έτοιμο κορμό.

ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Ο Τούντορ και ο Μπερέτα

Την τελευταία δεκαετία, ο Ιγκόρ Τούντορ και ο Μάριο Μπερέτα διατηρούν δυο “ρεκόρ” που έχουν να κάνουν με ημερομηνίες πρόσληψης και απόλυσης αντίστοιχα. Η πρόσληψη του Ιγκόρ Τούντορ είχε ανακοινωθεί στις 18 Ιουνίου 2015, και με βάση το χρόνο που έγινε ήταν εκείνη με την μεγαλύτερη καθυστέρηση, καθώς όλοι όσοι προσελήφθησαν καλοκαίρι είχαν υπογράψει νωρίτερα από την συγκεκριμένη ημερομηνία. Όσον αφορά τον Μάριο Μπερέτα, ο Ιταλός είχε λύσει την συνεργασία του στις 22 Ιουλίου 2010, 38 ημέρες μετά την πρόσληψή του στον ασπρόμαυρο πάγκο, και παραμένει ο μοναδικός προπονητής χωρίς επίσημο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...