«Ο ΠΑΟΚ απέδειξε ότι μπορεί να πετύχει πολλά»

Από metrosport.gr : Ο βοηθός του Βλάνταν Ιβιτς, Μίλος Βεσελίνοβιτς, μίλησε στη Metrosport και στον Κώστα Πετρωτό για την πορεία του στον ΠΑΟΚ
Πηγή: metrosport.gr
«Ο ΠΑΟΚ απέδειξε ότι μπορεί να πετύχει πολλά»

Ήταν για μισή σεζόν το δεξί χέρι του Βλάνταν Ίβιτς. Ο 38χρονος Μίλος Βεσελίνοβιτς έζησε τις καλύτερες (κατάκτηση του Κυπέλλου) και τις χειρότερες (κατάρρευση στα πλέι οφ) στιγμές του Δικεφάλου στην περίοδο που ολοκληρώθηκε. Και είχε πολλά να πει στη «Μ». Μαζί κατέθεσε και ένα σχόλιο για τον συμπατριώτη του Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς.

-Βρεθήκατε στον ΠΑΟΚ για μερικούς μήνες. Με ποια γεύση αποχωρήσατε από την ομάδα;
«Έχω θετικά συναισθήματα. Νομίζω ότι έχουμε βελτιώσει την εικόνα του ΠΑΟΚ από τη μία και από την άλλη ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για μένα».

-Είστε ικανοποιημένος, δηλαδή, από το έργο που κάνατε με τον Βλάνταν Ίβιτς;
«Μπορώ να εκφράσω την άποψή μου, μόνο για την περίοδο από τον Ιανουάριο που ήρθα μέχρι το τέλος της περιόδου. Τότε, λοιπόν, ήμασταν στην 8η θέση, 16 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό. Παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2017, φθάσαμε στη δεύτερη θέση και η διαφορά μειώθηκε στους 6. Στο μεταξύ, αποκλείσαμε τρεις ομάδες στο Κύπελλο και καταφέραμε να πάμε στον τελικό και να τον κερδίσουμε. Είχαμε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο στο Europa League και δεν μπορέσαμε να πάμε ένα βήμα πιο πέρα. Ήταν φυσιολογικό μετά από τόσο παιχνίδια, τόσο μεγάλη και επίπονη σεζόν, να έχουμε πτώση της φόρμας μας στο φινάλε του πρωταθλήματος. Ζητάω συγγνώμη που δεν καταφέραμε να κερδίσουμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ, γιατί πιστεύω ότι την αξίζαμε με την πορεία μας σε όλη τη σεζόν».

-Τι χρειαζόταν, πιστεύετε, για να κατακτήσει ο ΠΑΟΚ το Πρωτάθλημα;
«Για κάθε επιτυχία απαιτείται χρόνος, υπομονή, υποστήριξη και πλάνο μακράς διάρκειας».

-Γιατί πιστεύετε τελικά ότι ο ΠΑΟΚ είχε εντελώς διαφορετική εικόνα μετά τον τελικό του Κυπέλλου;
«Όπως είπα, ήταν φυσιολογικό μετά από τόσα παιχνίδια, τόσο μεγάλη σεζόν και σκληρά παιχνίδια να υπάρχει πτώσης απόδοσης στο τέλος του Πρωταθλήματος. Και επαναλαμβάνω ζητώ συγνώμη που δεν βγήκαμε πρώτοι, γιατί το αξίζαμε αν δει κανείς συνολικά τη σεζόν».

-Αν σας ζητούσα να επιλέξετε τον MVP της σεζόν ποιον θα διαλέγατε;
«Πολύ δύσκολη ερώτηση για να απαντήσω. Πολλοί παίκτες έφτασαν σε υψηλό επίπεδο απόδοσης σε διαφορετικά διαστήματα μέσα στη σεζόν. Και κάθε παίκτης είχε σημαντική συνεισφορά. Δεν ήμουν εδώ στο πρώτο κομμάτι της σεζόν και αυτή είναι μία ερώτηση για κάποιον που την έχει ζήσει ολόκληρη...].

-Πόσο κοντά είναι ο ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα την νέα σεζόν;
«Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ έδειξε αυτόν τον χρόνο ότι μπορεί να πετύχει πολλά».

-Τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να βελτιωθεί ως ομάδα την νέα σεζόν;
«Πιστεύω ότι η ομάδα θα βρει τον τρόπο να είναι καλύτερη στη νέα αγωνιστική περίοδο».

-Πώς θα περιγράφατε τη συνεργασία σας με τον Βλάνταν Ίβιτς
«Σε πολύ καλά επίπεδα, πολύ εποικοδομητική».

-Μπορείτε να μας περιγράψετε ακριβώς τον ρόλο που είχατε στην ομάδα;
«Είμαι προπονητής για 15 χρόνια και ήταν η πρώτη φορά που είχα τον ρόλο βοηθού. Έχω αρκετή εμπειρία για να βοηθώ το προπονητικό τιμ στην προετοιμασία της προπόνησης και επίσης στην βελτίωση του τρόπο παιχνιδιού. Ειδικότερα, ήταν για μένα ευχαρίστηση να βελτιώνω τις τεχνικές και τακτικές ικανότητες των ποδοσφαιριστών, με συγκεκριμένες ασκήσεις. Επίσης, είχα συμμετοχή στην ανάλυση και το στυλ παιχνιδιού της ομάδας μας και των αντιπάλων μας».

-Εκπλαγήκατε όταν μάθατε πως ΠΑΟΚ και Ίβιτς έβαλαν τέλος στη συνεργασία τους;
«Δεν ξέρω τι να πω... Ήμουν αφοσιωμένος στα παιχνίδια, δεν ασχολήθηκα με αυτό ιδιαίτερα».

-Θα είστε στο πλευρό του Ίβιτς στην επόμενη ομάδα του;
«Ο Βλάνταν μου είπε στο τέλος της σεζόν ότι ήταν ικανοποιημένος από τον τρόπο που εργαστήκαμε μαζί και θα ήθελε να συνεχίσουμε και στο μέλλον. Είχα αρκετές προτάσεις από ομάδες της πρώτης κατηγορίας της Σερβίας, αλλά αποφάσισα να συνεχίσω να δουλεύω δίπλα στον Βλάνταν».

-Ποια άποψη σχηματίσατε για το ελληνικό ποδόσφαιρο;
-«Η οργάνωση και ο ανταγωνισμός θα έπρεπε να είναι σε υψηλότερα επίπεδα. Νομίζω ότι είναι αναγκαίο να παίζουν περισσότεροι νέοι παίκτες».

-Ποιο είναι το καλύτερο και ποιο το χειρότερο στοιχείο για εσάς στο ελληνικό ποδόσφαιρο;
-«Οι Έλληνες αγαπούν το ποδόσφαιρο, αλλά υπάρχουν πολλά προβλήματα στην οργάνωση του Πρωταθλήματος».

-Ποια ομάδα αισθανθήκατε ως την πιο ισχυρή αντίπαλο του ΠΑΟΚ στη σεζόν που ολοκληρώθηκε;
«Με την ΑΕΚ κοντραριστήκαμε στον τελικό του Κυπέλλου και για την πρώτη θέση στα πλέι οφ...».

-Μετά από το πέρασμά σας από την ομάδα, τι σημαίνει ΠΑΟΚ για σας; Ποια άποψη σχηματίσατε γι' αυτόν τον σύλλογο;
«Τεράστια αγάπη και πάθος από τον κόσμο γι' αυτή την ομάδα. Αυτό είναι το κύριο... Για ένα είναι αδύνατο να ξεχάσω την εικόνα μετά τις νίκες επί του Ολυμπιακού με 2-0, του δεύτερου ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό με το 4-0 και φυσικά τη νίκη στον τελικό επί της ΑΕΚ με 2-1».

«Πολύ καλός κόουτς, του εύχομαι τα καλύτερα»

Λίγες μέρες μετά τη συνέντευξη που κάναμε με τον Μίλος Βεσελίνοβιτς, προέκυψε και η οριστική συμφωνία του ΠΑΟΚ με τον συμπατριώτη του Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς. Επικοινωνήσαμε εκ νέου μαζί του και ζητήσαμε την άποψή του για τον νέο τεχνικό του ΠΑΟΚ. "Γνωρίζω τον Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς πολλά χρόνια. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Του εύχομαι τα καλύτερα στη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ", σχολίασε.

Διαβάστε ακόμη...