«Απροσπέλαστος ο Λεβέκ, είναι παικταράς ο Ν’ Ντόι»

Από metrosport.gr : Για τον συμφωνημένο Ντοριάν Λεβέκ μίλησε στο Metrosport.gr ο Ματέους, ο οποίος αναφέρθηκε με πολύ καλά σχόλια και για τον Ν' Ντόι
Πηγή: metrosport.gr
«Απροσπέλαστος ο Λεβέκ, είναι παικταράς ο Ν’ Ντόι»

Εγκώμια για τον «κλεισμένο» Ντοριάν Λεβέκ και τον Σέιχ Ν' Ντόι που βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην μεταγραφική λίστα του ΠΑΟΚ για την ενίσχυση στα χάφ, έπλεξε ο Βραζιλιάνος πρώην άσος του Δικεφάλου, Βιβιάν Ματέους. Επικοινωνήσαμε με τον Ματέους χθες το απόγευμα και είχαμε την ευκαιρία να του αντλήσουμε ενδιαφέρουσες απόψεις για τους δύο παίκτες, προκειμένου να μας προϊδεάσει για το προφίλ τους.

Ο Βιβιάν Ματέους είχε αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ την σεζόν 2012-2013 (τον είχε επιλέξει ο Δώνης) ενώ αμέσως μετά την αποχώρησή του από την Τούμπα μετακόμισε στην Γαλλική Γκινκάμπ. Εκεί, ήταν συμπαίκτης για 1,5 χρόνο με τον Λεβέκ και ξεκάθαρα, έχει προσωπική άποψη τόσο για την αξία του πρώτου παίκτη που θα ανακοινώσει ο ΠΑΟΚ στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, όσο και για τον χαρακτήρα του. Μίλησε όμως στη «Μ» και για τον Ν' Ντόι, τον οποίο αντιμετώπισε σε αρκετά παιχνίδια στην Γαλλία.

Ο Βιβιάν Ματέους είπε αρχικά για τον συμφωνημένο Ντοριάν Λεβέκ, σκιαγραφώντας το προφίλ του: «Αγωνίστηκα μαζί του στην Γκινγκάμπ για 1,5 χρόνο και τον ξέρω πολύ καλά. Αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας, εκεί όπου πραγματικά είναι απροσπέλαστος. Ελάχιστες είναι οι μονομαχίες που έχασε, στο διάστημα που ήμασταν συμπαίκτες. Είναι αποτελεσματικός, μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ, χαίρομαι που συμφώνησε και θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει πολλά. Στην Γκινγκάμπ, ήταν ένας από τους βασικούς παίκτες. Το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισε σε αυτό τον 1,5 χρόνο που ήμασταν συμπαίκτες, από το 2013 έως το 2015 ήταν ένα πρόβλημα τραυματισμού, το οποίο όμως το ξεπέρασε. Έχει ποιότητα και όταν του δοθεί η ευκαιρία προωθείται και βοηθά και επιθετικά».

Απίστευτη ποιότητα ο Ν' Ντόι

Ο Βιβιάν Ματέους μίλησε όμως και για τον Σενεγαλέζο άσο, με τον οποίο ο ΠΑΟΚ έχει προχωρημένες επαφές ενώ επιβεβαιώνεται από τη Γαλλία πως δεν πρόκειται να συνεχίσει στην Ανζέ. Ο Ματέους είπε πιο συγκεκριμένα: «Έπαιξα εναντίον του σε αρκετά παιχνίδια. Τα 3 τελευταία χρόνια, έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στην Ανζέ. Πέτυχε πολλά γκόλ, έχει απίστευτη ποιότητα, κυριαρχεί στον χώρο του κέντρου, βοηθά τόσο στα αμυντικά καθήκοντα όσο και στα επιθετικά. Ηταν ο αρχηγός της Ανζέ και εφόσον τον αποκτήσει ο ΠΑΟΚ, θα κάνει μία εκπληκτική επιλογή. Επειδή μίλησα αρκετές φορές μαζί του, ξέρω πως είναι πολύ καλός χαρακτήρας. Είναι ένας ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής».

«Δεν ξεχνώ τον ΠΑΟΚ και θυμάμαι τις όμορφες στιγμές»

Ο Βιβιάν Ματέους που αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ, είπε για την πρώην ομάδα του: «Η αλήθεια είναι πως όταν ήρθα το καλοκαίρι του 2012, ήθελα να παραμείνω μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στον ΠΑΟΚ. Κρατώ πάντα τις όμορφες στιγμές και τη συνεργασία που είχα με αρκετούς ανθρώπους του Δικεφάλου. Χάρηκα πολύ για την κατάκτηση του Κυπέλλου ενώ μαθαίνω και από τον συμπατριώτη μου, τον Πέδρο Ενρίκε πως ο ΠΑΟΚ δυναμώνει και θέλει να διεκδικήσει τίτλους. Εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον».

Διαβάστε ακόμη...