Ο Λεβέκ ο 10ος

Από paok24.com : Έφτασε τους 10 η λίστα με τους πρώην αντιπάλους του
Πηγή: paok24.com
Ο Λεβέκ ο 10ος

Από τον Έτο στον Λεβέκ και οι 8 ενδιάμεσοι.

Εδώ και μερικά χρόνια ο ΠΑΟΚ έχει μία κλήση προς τους παίκτες που έχει αντιμετωπίσει σαν αντιπάλους στην Ευρώπη που είτε θέλει να τους αποκτήσει, είτε τελικά το καταφέρνει. Η αρχή μπορεί να έγινε με τον Έτο τον Ιανουάριο του 2011, αλλά συνεχίστηκε για πολλά χρόνια με τελευταίο κρούσμα τον Ντοριάν Λεβέκ από την Γκινγκάμπ.

Ο Έτο από την Ντινάμο

Τη σεζόν 2010-11 ο ΠΑΟΚ πέρασε από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ με αντίπαλο την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και μετά από περίπου έναν μήνα και όταν έψαχνε δεξιό μπακ σαν αντικαταστάτη του Μπουσαϊντί έφερε στην Τούμπα τον Έτο από την κροατική ομάδα. Ο Βραζιλιάνος μπακ έπαιξε στον ΠΑΟΚ για 2,5 χρόνια χωρίς να κάνει κάτι το αξιοσημείωτο με την ομάδα του Δικεφάλου.

Λούκας, Στοχ και Νέτσιντ

Το καλοκαίρι του 2013 ο ΠΑΟΚ είχε μπροστά του το πρώτο καλοκαίρι με τον Ιβάν Σαββίδη στο τιμόνι εξ αρχής και έτσι είχε ρίξει αρκετά εκατομμύρια στην αγορά. Μέσα σε αυτά τα χρήματα ήταν η αγορά τον Λούκας Πέρεθ από την Καρπάτι Λβιβ που είχε αντιμετωπίσει (και είχε σκοράρει μάλιστα κόντρα στον ΠΑΟΚ) το καλοκαίρι του 2011, τον δανεισμό του Τόμας Νέτσιντ από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που είχε αντιμετωπίσει (είχε σκοράρει και αυτός) τον Φεβρουάριο του 2011 για το Γιουρόπα Λιγ, αλλά και τον δανεισμό του Μίροσλαβ Στοχ από την Φενέρμπαχτσε (ακόμα και σήμερα απασχολεί το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ) που είχε αντιμετωπίσει το καλοκαίρι του 2010 στα προκριματικά της ίδιας διοργάνωσης. Μπορεί οι δύο τελευταίοι να έφυγαν μετά το πέρας του δανεισμού τους για τις ομάδες τους, αλλά ο Λούκας τελικά δόθηκε δανεικός Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και εν τέλει μεταγράφηκε εκεί, έως ότου καταλήξει στην Άρσεναλ και ο ΠΑΟΚ επωφεληθεί και από το ποσοστό μεταπώλησης που είχε.

Οι Μάρτενς και Νάτχο

Την ίδια σεζόν και στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ο ΠΑΟΚ ήθελε περαιτέρω ενίσχυση. Έτσι έφερε στην Τούμπα τον Μπίμπρας Νάτχο και τον Μάαρτεν Μάρτενς. Πρώτος ήρθε ο Βέλγος μεσοεπιθετικός που είχε παίξει αντίπαλος του ΠΑΟΚ μερικούς μήνες νωρίτερα με τη φανέλα της ΑΖ Άλκμααρ και μετά ήρθε και ο Ισραηλινός μέσος που ο ΠΑΟΚ τον είχε αντιμετωπίσει το φθινόπωρο του 2011 στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ όταν φορούσε τη φανέλα της Ρούμπιν Καζάν. Εν τέλει ο Νάτχο αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ και πήγε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας που αγωνίζεται μέχρι σήμερα, ενώ ο Μάρτενς μπορεί να έμεινε στον ΠΑΟΚ και την επόμενη σεζόν, αλλά δεν κατάφερε να προσφέρει τίποτα εκτός από ένα γκολ μέσα στην Ιταλία κόντρα στην Φιορεντίκα κάτι που τον οδήγησε στο δανεισμό του στην Σερκλ Μπριζ και τελικά στην αποχώρησή του από την ενεργό δράση.

Το δίδυμο Ρατς και Γκολάσα

Το καλοκαίρι του 2014 ο ΠΑΟΚ έκανε ελάχιστες μεταγραφές και έτσι μέσα σε αυτές ήταν ο Ρουμάνος Ράζβαν Ρατς και ο Εγιάλ Γκολάσα. Ο Ισραηλινός μέσος είχε αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ το φθινόπωρο του 2013 με τη φανέλα της Μακάμπι Χάιφα και είχε σκοράρει μάλιστα στην Τούμπα, ενώ ο Ρουμάνος αριστερός μπακ είχε αγωνιστεί κόντρα στον ΠΑΟΚ τον Οκτώβριο του 2005 με τη φανέλα της Σαχτάρ Ντόνετσκ στην Ουκρανία σε έναν αγώνα για τους ομίλους του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ όταν ο ΠΑΟΚ είχε ηττηθεί με 1-0. Ο Ρουμάνος μπακ παρότι ξεκίνησε πολύ καλά τη σεζόν την τελείωσε με αποκαρδιωτικό τρόπο κάτι που οδήγησε τον Ιγκόρ Τούντορ να του δείξει την πόρτα της εξόδου και εκείνος με τη σειρά του να πάει στην Ισπανία και στην Ράγιο Βαγιεκάνο, ενώ ο Γκολάσα μετά από δύο χρόνια παρουσίας στην Τούμπα δεν κατάφερε να πείσεις τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και έτσι αποχώρησε για την πατρίδα του και την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Σάμπο ο τελευταίος

Μέχρι τον Λεβέκ, ο τελευταίος αυτής της σειρά ήταν ο Έρικ Σάμπο. Ο Σλοβάκος παίκτης που ανήκει ακόμα στον ΠΑΟΚ και είναι δανεικός στην Μπειτάρ Ιερουσαλήμ, είχε αγωνιστεί το καλοκαίρι του 2015 κόντρα στον ΠΑΟΚ με τη φανέλα της Σπάρτακ Τρνάβα (φυσικά και είχε σκοράρει και αυτός) και έτσι μετά από εκείνες τις εμφανίσεις του, αλλά και τις υποσχέσεις που έδινε συμμετέχοντας στην Εθνική Σλοβακίας, ο ΠΑΟΚ τον απέκτησε με συνοπτικές διαδικασίες. Εν τέλει ο Σάμπο δεν κατάφερε να προσαρμοστεί ποτέ και έτσι ο Βλάνταν Ιβιτς μόλις ανέλαβε την ομάδα από την Ιγκόρ Τούντορ τον έθεσε ουσιαστικά εκτός με τον παίκτη να φεύγει για το Ισραήλ και πλέον να λέει ανοικτά την επιθυμία του για παραμονή στην ομάδα της Ιερουσαλήμ.

Διαβάστε ακόμη...