Μια γυναίκα αποφασίζει (και) για τον... Τσίμιροτ

Από gazzetta.gr : Ποια είναι η Ελενα Κόστα, που προσελήφθη στο τμήματα σκάουτινγκ της Αϊντραχτ και μπορεί να κρίνει αν τελικά η ομάδα της Φρανκφούρτης κινηθεί ή όχι για τον Γκόικο Τσίμιροτ;
Πηγή: gazzetta.gr
Μια γυναίκα αποφασίζει (και) για τον... Τσίμιροτ

Γεννήθηκε στην Αλιάντρα της περιοχής του Τάγου, πέρασε κι ως αναλυτής από πορτογαλικό τηλεοπτικό σταθμό και στην πατρίδα της, αποκαλείται «ο Μουρίνιο στο... ροκ του», λόγω της αυτοπεποίθησής της.

Κατάφερε να επιβιώσει σ' έναν ανδροκρατούμενο χώρο, πριν από τρία χρόνια παραλίγο να γράψει ιστορία και να γίνει η πρώτη γυναίκα προπονητής σε ανδρική ομάδα (Κλερμόν), δεχόμενη ακόμη και τα συγχαρητήρια του Σεπ Μπλάτερ, εν ενεργεία τότε προέδρου της ΦΙΦΑ, για το τολμηρό εγχείρημά της.

Η ίδια παραιτήθηκε από τη θέση του προπονητή της γαλλικής ομάδας, διαφωνώντας ανοικτά με τις μεταγραφικές επιλογές της διοίκησης. «Υπέγραφαν παίκτες εν αγνοία μου για μια ομάδα που υποτίθεται εγώ θα καθοδηγούσα και θα είχα την ευθύνη», υποστήριξε, τότε, βρόντηξε την πόρτα και σηκώθηκε και έφυγε... «Είχα την αίσθηση, ότι με ήθελαν για βιτρίνα προκειμένου η ομάδα τους να γίνει ευρέως γνωστή», είχε πει επιστρέφοντας στην Πορτογαλία.

Σήμερα η Ελενα Κόστα, μετά από τρία χρόνια απουσίας της, προστέθηκε στο τμήμα σκάουτινγκ της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, το οποίο αποτελείται από 10 διαφορετικούς σκάουτερ, οι οποίοι δεν βρίσκονται απαραίτητα στη γερμανική μεγαλούπολη, αλλά είναι ακροβολισμένοι στις χώρες όπου η ομάδα θεωρεί ότι πρέπει να βρίσκεται και να παρακολουθεί ταλέντα.

Από που κι ως που εμπλέκεται ο ΠΑΟΚ και ο Τσίμιροτ; Σήμερα ο Τύπος της Φρανκφούρτης αναφέρεται στις ανοικτές μεταγραφικές υποθέσεις της Αϊντραχτ και το όνομα του Βόσνιου μέσου συμπεριλαμβάνεται στους ποδοσφαιριστές, που έχει κοιτάξει η γερμανική ομάδα.

Στην ίδια λίστα βρίσκεται κι ο Αντρέ Αλμέιδα της Μπενφίκα, που λόγω και της παρουσίας της συμπατριώτισσάς του σκάουτερ μπορεί να έχει το προβάδισμα.

Άλλωστε, επίσημη πρόταση από την Αϊντραχτ ή κάποια άλλη γερμανική ομάδα δεν έχει φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέχρι και σήμερα.

Διαβάστε ακόμη...