«Δεν εμπλέκεται καμία ΣΕΚΑΠ»

Από paok24.com: «Καμία εμπλοκή δεν έχει η ΣΕΚΑΠ, ιδιοκτησίας του Ιβάν Σαββίδη, στην υπόθεση με τα εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα που βρέθηκαν σε ουκρανικό πλοίο και τα οποία,
Πηγή: paok24.com
«Δεν εμπλέκεται καμία ΣΕΚΑΠ»

όπως διαβάζουμε, φέρουν σήμανση της καπνοβιομηχανίας», δηλώνει στη Realnews ο δικηγόρος της εταιρείας Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Απαντώντας σε διάφορους ψιθύρους που αφήνουν υπόνοιες για εμπλοκή της επιχείρησης με την υπόθεση του ελεγχόμενου φορτίου, διευκρινίζει ότι η προκαταρκτική έρευνα που ξεκίνησε από την Εισαγγελία Χανίων έκλεισε εκεί, χωρίς ποτέ να κληθεί κανένας εκπρόσωπος της εταιρείας. «Προφανώς γιατί δεν προέκυψαν ενδείξεις εμπλοκής της», συμπεραίνει ο γνωστός νομικός, όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα enikos.gr

Η μεταφορά του φορτίου φέρεται να μην ολοκληρώθηκε λόγω μηχανικής βλάβης του πλοίου και ρυμούλκησής του από πολεμικό σκάφος του ρωσικού ναυτικού νοτίως της Γαύδου, από όπου και λόγω επιδείνωσης του καιρού ο Ουκρανός πλοίαρχός του ζήτησε τη συνδρομή της ελληνικής Ακτοφυλακής. Το πλοίο με 7 άτομα πλήρωμα, ουκρανικής καταγωγής, βρίσκεται ακινητοποιημένο εδώ και 7 μήνες στο λιμάνι της Παλαιοχώρας.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η γνωστή καπνοβιομηχανία ανέθεσε στο γραφείο του γνωστού ποινικολόγου, Αλέξανδρου Λυκουρέζου να απαντήσει με αγωγές σε όλα τα ΜΜΕ που επιμένουν να την εμπλέκουν σε φήμες για λαθρεμπορία, τη στιγμή που για τις αρχές δεν υπάρχει υπόθεση που να αφορά τη ΣΕΚΑΠ καθώς θεωρούν τα δημοσιεύματα και τα ρεπορτάζ στημένα και κατευθυνόμενα, με τον λόγο να έχει πλέον η ελληνική δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη...