Η FIVB ετοιμάζει δύο νέες αλλαγές κανονισμών

Από sportsfeed.gr: Το σίγουρο είναι πως ο Άρι Γκράσα (πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας βόλεϊ) ετοιμάζεται να τα αλλάξει όλα!
Πηγή: sportsfeed.gr
Η FIVB ετοιμάζει δύο νέες αλλαγές κανονισμών

Αφού λοιπόν θα δοκιμαστεί σε επίσημες διοργανώσεις ο νέος τρόπος διεξαγωγής των αγώνων (θα κερδίζει η ομάδα που θα κατακτά 4 σετ των 15 πόντων), στα επερχόμενα παγκόσμια πρωταθλήματα U23 Ανδρών και Γυναικών θα δοκιμαστούν δύο νέες αλλαγές κανονισμών, οι οποίες αν ισχύσουν θα αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό το αγωνιστικό στιλ πολλών παικτών και θα βγάλουν ακατάλληλα την πλειοψηφία των ελληνικών γηπέδων.

Ποιες είναι αυτές οι αλλαγές;

Μέχρι τώρα όταν ένας παίκτης έκανε σερβίς με άλμα ή επίθεση πίσω από την γραμμή των τριών μέτρων, απαγορευόταν απλά να πατήσει την τελική γραμμή στην πρώτη περίπτωση και την γραμμή των τριών μέτρων στη δεύτερη, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κανένας περιορισμός για το που θα προσγειωθεί μετά την εκτέλεση του χτυπήματος.

Τώρα όμως θα δοκιμαστεί κάτι τελείως διαφορετικό καθώς θα απαγορεύεται στις συγκεκριμένες διοργανώσεις, μετά την εκτέλεση του σερβίς να προσγειώνεται ο παίκτης μέσα από την τελική γραμμή και μετά από την επίθεση από την πίσω ζώνη θα απαγορεύεται να προσγειώνεται μέσα από τη γραμμή των τριών μέτρων.

Διαβάστε ακόμη...