Έχουν όλοι… δίκιο για τον νέο προπονητή

Από inpaok.com:Όποιος και να ήταν ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ, ήταν καταδικασμένος να δουλέψει υπό πίεση και με μεγάλο ντεσαβαντάζ, λόγω της επιτυχίας του προηγούμενου τεχνικού, αλλά και λόγω των υψηλών προσδοκιών που έχει φέτος ο Δικέφαλος.
Πηγή: inpaok.com
Έχουν όλοι… δίκιο για τον νέο προπονητή

Επίσης δύσκολα ήταν και για τους ιθύνοντες της ΠΑΕ να διαλέξουν τον νέο προπονητή, καθώς έπρεπε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να βρουν έναν κόουτς και να τον πείσουν πως αξίζει να έρθει στην ομάδα τους.

Οι λεγόμενοι διάσημοι ήθελαν να προχωρήσουν πάνω σε δικό τους πλάνο, με δικούς τους παίκτες και πολλές προϋποθέσεις. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη, δεν ήθελε να χτίσει από την αρχή μία νέα ομάδα αλλά να ανεβάσει επίπεδο με λίγες πινελιές το ρόστερ που πέρσι κατέκτησε το Κύπελλο και να κρατήσει την βάση, που με κόπο έφτιαξε τη προηγούμενη σεζόν. Κάπως έτσι οι ασπρόμαυροι κατέληξαν στον Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς που έπεισε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ κυρίως λόγω της πολύ καλής γνώσης του ρόστερ του Δικεφάλου, κάτι που δεν είχαν κάποιοι άλλοι υποψήφιοι.

Θέλω να είμαι δίκαιος με όσους τον επέλεξαν αλλά και δίκαιος με τον πολύ κόσμο που δεν του... άρεσε η επιλογή. Σίγουρα λοιπόν βιογραφικό το δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Αυτό δεν είναι όμως απόδειξη ότι ο Σέρβος δεν μπορεί να δημιουργήσει μία σπουδαία ομάδα ή δεν μπορεί να φέρει επιτυχίες. Ούτε επιλογή ρίσκου είναι, διότι θεωρώ πως οποιαδήποτε επιλογή έχει το ρίσκο της. Ο μεγάλος Στέφενς απέτυχε, ο άπειρος Ίβιτς πέτυχε. Ωστόσο το φτωχό βιογραφικό του και το γεγονός ότι είναι παντελώς άγνωστος στο ελληνικό κοινό, βάζει μεγάλα βάρη στον νέο προπονητή αλλά και στον Λούμπος Μίχελ που τον επέλεξε με την εισήγηση του Ζβόνιμιρ Βούκιτς.

Εκτός του ότι θα ξεκινήσει, χωρίς μεγάλο ενθουσιασμό από το περιβάλλον και τον κόσμο, δεν ξέρω πόσο πολύ θα στηριχθεί, όταν έρθουν τα δύσκολα και οι ήττες. Διότι ο Ίβιτς για παράδειγμα στηρίχθηκε. Ο Ίβιτς μάλιστα που ήξερε πρόσωπα και καταστάσεις μπόρεσε να βγει... αλώβητος ακόμα και όταν κάποιοι άρχισαν να μην πιστεύουν ότι μπορεί να τα καταφέρει. Τον Στανόγεβιτς ποιος θα τον στηρίξει αν κάποια στιγμή η ομάδα δεν τα πηγαίνει καλά; Θα τον στηρίξουν αυτοί που τον επέλεξαν; Με μία κοινή γνώμη ήδη αρνητική, αν έρθουν και ήττες, πολύ το αμφιβάλω.

Έτσι λοιπόν το βασικό θέμα του ΠΑΟΚ είναι να μην έρθουν αυτές οι... στραβές και όταν έρθουν, να έρθουν μετά και αφού πρώτα έχει πείσει ο προπονητής με την ομάδα που θα παρουσιάσει, ότι αξίζει εμπιστοσύνης και στήριξης. Για να το πετύχει λοιπόν αυτό, ανεξάρτητα από τι λέει ο καθένας μας, πρέπει να έχει καλούς παίκτες. Αν ο ΠΑΟΚ κάνει 3-4 μεγάλες μεταγραφές τύπου Βιεϊρίνια, τότε όλα είναι πιθανά. Αν όχι, τότε δεν θα μπει ποτέ στο πρωτάθλημα ως φόβητρο, σε μία στιγμή που «φωνάζει» πως θέλει τον τίτλο και πως όλοι αναμένουν να κάνει τα πάντα για να τον κατακτήσει.

Διαβάστε ακόμη...