H UEFA χρηματοδοτεί τους «έξι διαιτητές» στο ελληνικό πρωτάθλημα

Απο sdna.gr : Αίσθηση στον χώρο της διαιτησίας και όχι μόνο προκάλεσε το ρεπορτάζ του SDNA, το οποίο αποκάλυπτε ότι o υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και η FIFA συζητούν την εισαγωγή και στο ελληνικό πρωτάθλημα δύο διαιτητικών καινοτομιών: των «έξι διαιτητών» και του «video assistance referee».
Πηγή: sdna.gr
H UEFA χρηματοδοτεί τους «έξι διαιτητές» στο ελληνικό πρωτάθλημα

Όσον αφορά το μέτρο των «έξι διαιτητών», δηλαδή τη διεξαγωγή αγώνων με επιπλέον δύο πρόσθετους βοηθούς πίσω από τις εστίες, εκφράστηκε από κάποιους η εύλογη απορία για το πώς μπορεί να εφαρμοστεί, όταν θα ανεβάσει το κόστος διαιτησίας και οι διαιτητές της Σούπερ Λίγκας είναι απλήρωτοι από την έβδομη αγωνιστική.

Το SDNA διερεύνησε το θέμα και από την διερεύνηση προέκυψε ότι η UEFA επιδοτεί το μέτρο των «έξι διαιτητών» καλύπτοντας τα επιπλέον έξοδα, σε όσες ομοσπονδίες υποβάλουν σχετική αίτηση.

Για τον πρώτο χρόνο η UEFA καλύπτει το 100% των πρόσθετων εξόδων, για τον δεύτερο χρόνο το 75% και για τον τρίτο χρόνο το 55%.

Ωστόσο μέχρι στιγμής η ΕΠΟ δεν έχει υποβάλλει αίτηση ούτε για τους «έξι διαιτητές», αλλά ούτε και για το «video assistance referee», το οποίο προτίθεται να χρηματοδοτήσει και ο Ιβάν Σαββίδης.

Διαβάστε ακόμη...