Πώς ο ΠΑΟΚ κατέληξε στον Στανόγεβιτς

Aπό gazzetta.gr: Ο ρόλος του Ζβόνιμιρ Βούκιτς και η στάση του Βλάνταν Ίβιτς έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για να καταλήξει ο ΠΑΟΚ στην επιλογή του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς για τον πάγκο του «Δικεφάλου».
Πηγή: gazzetta.gr
Πώς ο ΠΑΟΚ κατέληξε στον Στανόγεβιτς

Ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς είναι ένας από τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στον Ιβάν Σαββίδη. Είναι ουκ ολίγες οι παρουσίες του, από τη μέρα που αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο, στην προεδρική σουίτα της Τούμπας. Ετσι, όταν τέθηκε το θέμα της αποχώρησης του Βλάνταν Ίβιτς, ήταν αυτός που έριξε στο τραπέζι το όνομα του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς, που αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του «Δικεφάλου».

Ο Λούμπος Μίχελ είχε ψηλά το όνομα του Σέρβου προπονητή, ο Ιβάν Σαββίδης πήρε τις πληροφορίες που ήθελε μιλώντας με τον Βούκιτς, ενώ για την ποδοσφαιρική φιλοσοφία του πληροφορίες έδωσε στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και ο Βλάνταν Ίβιτς, που τον γνωρίζει πολύ καλά από την κοινή παρουσία τους στην Παρτίζαν.

Η εμπειρία πρωταθλητισμού, η φιλοσοφία ποδοσφαίρου και η συζήτηση μαζί του, μας εγγυώνται ότι είναι πολύ καλή λύση για να συνεχίσει το πρότζεκτ», έλεγαν χαρακτηριστικά σήμερα το πρωί στην Τούμπα οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, περιγράφοντας το προφίλ του 44χρονου τεχνικού.

Το κομμάτι της ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας φαίνεται να μέτρησε αρκετά γι' αυτό και ήταν καθοριστική η συμβολή, τόσο του Βούκιτς, όσο και του Ιβιτς, στην τελική επιλογή.

Ο Στανόγεβιτς περιγράφεται ως ένας προπονητής, που έφτασε δύο φορές στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Σερβίας και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με την Παρτίζαν, παίζοντας ένα ποδόσφαιρο κυριαρχίας στο γήπεδο, με ψηλά τις γραμμές και έντονο πρέσινγκ, κάτι που είδαμε και από τον Ιβιτς πέρσι και που λίγο πολύ ταιριάζει στην τωρινή ομάδα του ΠΑΟΚ και στο ρόστερ του.

Με την ολοκλήρωση των τυπικών θεμάτων, που θα αφορούν το συμβόλαιο του, ο νέος τεχνικός του «Δικεφάλου» θα προχωρήσει σε συνεργασία με το Λούμπος Μίχελ και το μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, ώστε το συντομότερο δυνατόν να έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ για τη νέα περίοδο.

Διαβάστε ακόμη...