Ζάιρο, Άντονις και Σάμπο 2 χρόνια μετά (vid)

Από paok24: Το καλοκαίρι του 2015 ο Φρανκ Άρνεσεν έφερε 11 παίκτες στον ΠΑΟΚ με τους 7 να φέρουν τη δική του σφραγίδα, αλλά όπως συμβαίνει πάντα δεν πιάνουν και όλοι.
Πηγή: paok24.com
Ζάιρο, Άντονις και Σάμπο 2 χρόνια μετά (vid)

Στο καλοκαίρι των μεγάλων αλλαγών του ΠΑΟΚ ο Φρανκ Άρνεσεν είχε επενδύσει πολλά στον τομέα των μεταγραφών με 7 παίκτες δικής τους επιλογής. Άλλωστε οι Χαρίσης και Κοροβέσης είχαν κλείσει νωρίτερα, αλλά και οι Μαλεζάς και Μπερμπάτοφ δεν ήταν επιλογές του Δανού τεχνικού διευθυντή.

Μέσα σε αυτές τις επιλογές φυσικά και ξεχωρίζει η περίπτωση του Γκάρι Ροντρίγκεζ που μετά από 1,5 χρόνο πουλήθηκε με 3,5 εκατ. ευρώ στην Γαλατασαράι, αλλά και αυτή των Τσίμιροτ και Λέοβατς που και έχουν προσφέρει στον ΠΑΟΚ εδώ και δύο χρόνια, αλλά αποτελούν επίσης και 2 περιουσιακά στοιχεία που μπορεί να χρησιμοποιηθούν και στο προσεχές καλοκαίρι εάν επιβεβαιωθούν τα ρεπορτάζ από Κροατία και Γερμανία. Τέλος στις περιπτώσεις που δεν θα αναλυθούν παρακάτω δεν μπαίνει ούτε ο Ρόμπιν Όλσεν που ήρθε και έφυγε μέσα σε 6 μήνες από την Τούμπα για να βρει την ποδοσφαιρική του Ιθάκη στην Κοπεγχάγη.

Ο Σάμπο που δεν θέλει ούτε ο ίδιος

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε κόντρα στην Σπάρτακ Τρνάβα και είδε τον αρχηγό της ομάδας από την Σλοβακία να οργώνει την μεσαία γραμμή του Δικεφάλου. Τελικά τον απέκτησε με 700.000 ευρώ, αλλά ο διεθνής Σλοβάκος δεν μπόρεσε ποτέ να προσαρμοστεί στα δεδομένα της Τούμπας, παρά τις πολλές ευκαιρίες που πήρε από τον Ιγκόρ Τούντορ. Με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ίβιτς ο Σάμπο έμεινε στο περιθώριο και στο τέλος βγήκε εκτός προετοιμασίας και έτσι πήρε τον δρόμο του δανεισμού για το Ισραήλ και την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Φέτος ο άλλοτε παίκτης του ΠΑΟΚ που ακόμα όμως ανήκει στο Δικέφαλο έχει 35 συμμετοχές με 4 γκολ και 3 ασίστ στην ομάδα της πρωτεύουσας με τα 3 από τα 4 γκολ να τα σημειώνει στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά η περίπτωση του φαίνεται να είναι η πιο ξεκάθαρη από όλες, μιας και ούτε ο παίκτης, αλλά ούτε και ο ΠΑΟΚ φαίνεται να επιζητούν την επιστροφή του στην Τούμπα.

Ο Άντονις βρήκε τον εαυτό του

Ο Ελληνοαυστραλός του ΠΑΟΚ μετά από ένα αποτυχημένο εξάμηνο στη Βέροια των χιλίων προβλημάτων που μέτρησε μία συμμετοχή και αυτή για 2 λεπτά πήγε και πάλι στο Σίδνεϋ όπου μέτρησε 10 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, μία στα πλέι οφ μιας και η ομάδα του αποκλείστηκε από τον πρώτο αγώνα και 3 στο ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ όπου μέτρησε συνολικά 3 γκολ και 3 ασίστ. Ο Άντονις έχει δείξει ότι δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα και ίσως περιοριστεί σε μία καριέρα στην Αυστραλία, παρά τις φιλοδοξίες του που είναι αυξημένες. Πάντως από τον ΠΑΟΚ δεν έχει ακουστεί ακόμα τίποτα για τις πιθανότητες παραμονής του στην Τούμπας, μιας και στη θέση του υπάρχουν πολλοί παίκτες όπως ο Τσίμιροτ, ο Σάκχοφ, ο Χαρίσης και ο Κάτσε.

Ο Ζάιρο που έχει ακόμα ελπίδες

Ο Ζάιρο την πρώτη χρονιά στον ΠΑΟΚ είχε πολλούς τραυματισμούς και έτσι δεν μπόρεσε να δείξει αυτά που ήθελε και ο ίδιος με τον Βλάνταν Ίβιτς να δίνει τη συγκατάθεσή του για την παραχώρησή του στον ΠΑΣ Γιάννενα. Ο Βραζιλιάνος πήγε πολύ καλά στα Γιάννενα, αλλά δεν έκανε τα νούμερα που πρέπει για να μπει στα μπλοκάκια ομάδων του εξωτερικού για μία πιθανή πώληση. Ο ΠΑΣ θέλει να κρατήσει τον παίκτη στα Γιάννενα με την μορφή του δανεισμού αλλά από την ομάδα του ΠΑΟΚ δεν έχει παρθεί η τελική απόφαση για τον παίκτη, μιας και όλα θα εξαρτηθούν από την κρίση του νέου προπονητή της ομάδας. Ο Ζάιρο πέρσι στα Γιάννενα μέτρησε 29 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο με 4 γκολ και άλλες 4 ασίστ δίπλα στον αρχισκόρερ της ομάδας του Κόντε, δημιουργώντας καταστάσεις περισσότερο για εκείνον παρά για τον ίδιο.

Διαβάστε ακόμη...