«Τρεις τίτλους στην Ελλάδα και διάκριση στην Ευρώπη»

Από paok24.com : Η ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ διατηρεί τον βασικό της κορμό, θέλοντας σε συνδυασμό με κάποιες ποιοτικές προσθήκες να διατηρήσει τα σκήπτρα στο ελληνικό πρωτάθλημα, πρωταγωνιστώντας στην Ελλάδα και κυνηγώντας μία διάκριση στην Ελλάδα.
Πηγή: paok24.com
«Τρεις τίτλους στην Ελλάδα και διάκριση στην Ευρώπη»

Ο Σωτήρης Σωτηρίου, ο οποίος θα παραμείνει στον «Δικέφαλο», μίλησε στο ραδιοφωνικό PAOK24 στον «Libero 107,4», οριοθετώντας τους στόχους της αγωνιστικής περιόδου που έρχεται.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την ανανέωση του συμβολαίου του: Μόλις κατακτήσαμε το πρωτάθλημα υπήρχε μία κινητοποίηση από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ. Καθυστέρησα λίγο εγώ γιατί έλειπα με την Εθνική ομάδα και χτες τελείωσε το θέμα, υπογράφοντας το συμβόλαιο μου. Αν δεν έλειπα με την Εθνική μπορεί το θέμα να έκλεινε και λιγότερα. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ έδειξε διάθεση να κρατήσει στον ΠΑΟΚ όλο τον περσινό κορμό της ομάδας, είδαμε τι έγινε και με τους Σακόγλου και Τερζή, τώρα περιμένουμε τον Τακουρίδη.

Για τις διαπραγματεύσεις για το νέο συμβόλαιο: Είναι λογικό όταν η ομάδα κατακτά το πρωτάθλημα και οι αθλητές να έχουν κάποιες παραπάνω απαιτήσεις από τη διοίκηση. Δε ζητήσαμε τρελά πράγματα, ούτε ανέφικτα πράγματα. Και η διοίκηση και οι αθλητές έδειξαν ότι ήθελαν στο τέλος να βρεθεί η χρυσή τομή για να μην υπάρχουν άλλα προβλήματα.

Για το αν ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ αποτελεί μία σίγουρη επιλογή για έναν αθλητή του βόλεϊ: Ο κάθε αθλητής στην Ελλάδα θέλει στο βόλεϊ να αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ ή στον Ολυμπιακό. Είναι μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟΚ, υγιές σωματείο. Είναι δύσκολοι καιροί, αυτή τη συνέπεια δεν τη συναντάς εύκολα, εμείς είμαστε ξοφλημένοι 100%, δεν το βρίσκεις εύκολα αυτό.

Για τη χρονιά που έρχεται και τις πολλές περσινές δυσκολίες: Πέρυσι ήταν πολύ δύσκολη χρονιά. Είχαμε πολλά παιχνίδια με Ευρώπη και πρωτάθλημα, είχαμε αποτυχίες στο Κύπελλο. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό κι αυτά είναι στο πρόγραμμα. Το σημαντικό είναι ότι στο τέλος με τη βοήθεια του κόσμου καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Και φέτος θα είναι δύσκολη κι απαιτητική χρονιά. Φέτος θα είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα και για αυτό παίρνει η ομάδα παραπάνω αθλητές ισάξιους για να έχει επιλογές. Αυτό που έγινε πέρυσι με τους τραυματισμούς στον διαγώνιο δεν έχει ξαναγίνει, δεν το έχω ξαναζήσει. Ελπίζω να μην ξανασυμβεί και το ελπίζω. Φέτος θέλουμε να κατακτήσουμε και τους τρεις τίτλους και να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο στην Ευρώπη, το οποίο πιστεύω ότι θα δείξουμε.

Για την αλλαγή προπονητή που έκανε στο φινάλε της σεζόν ο ΠΑΟΚ: Όσον αφορά στην αλλαγή προπονητή, αγωνιστικά δεν αλλάζει κάποια θέματα, αλλά δίνει ένα ηλεκτροσόκ στην ομάδα, άλλοτε καλό κι άλλοτε κακό. Εμάς μας βγήκε σε καλό. Και ο κ. Καλμαζίδης έχουν μερίδιο ευθύνης στο πρωτάθλημα, όπως και ο κ. Ελγκέτα. Με τον Καλμαζίδη ήμασταν όλη τη χρονιά μαζί, πίστευε σε εμάς, στο τέλος δεν είχε την ευκαιρία να είναι μαζί μας στους τελικούς. Πήραμε το πρωτάθλημα και αυτό είναι που μετράει.

Για το μυστικό που έχει βρει ο ΠΑΟΚ να παίρνει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό: Νομίζω φέτος δεν περίμεναν στον Ολυμπιακό ότι θα χάσουν το πρωτάθλημα στην έδρα τους και φάνηκε ότι λύγισαν στο τελευταίο σετ στον τελευταίο τελικό. Πάλι ο Ολυμπιακός θα δώσε λεφτά, αλλά θα πρέπει να κάνει πιο στοχευμένες κινήσεις. Ο ΠΑΟΚ ξέρει να το κάνει αυτό. Θέλει δυνατό σύνολο για το πρωτάθλημα. Νομίζω ότι ΠΑΟΚ έχει πάρει τον αέρα στον Ολυμπιακό σε αυτό το θέμα και το φετινό πρωτάθλημα θα είναι ακόμα καλύτερο.

Για τους υψηλούς φετινούς στόχους της διοίκησης στην Ευρώπη: Είναι σημαντικό η διοίκηση να ανεβάζει τον πήχη στην Ευρώπη, δίνοντας το έναυσμα στους αθλητές να είναι όσο πιο ανταγωνιστικοί μπορούν για να πετύχουν κάτι καλύτερο στην Ευρώπη.

Για το πόσο σημαντικός είναι ο Γκόμεζ και για την επιστροφή του: Ο Χάρι είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης και η θέση που παίζει και ως προσωπικότητα. Πάντα χρειάζεσαι έναν τέτοιο στην ομάδα για να πετύχεις τους στόχους και να είσαι συγκεντρωμένος στην ομάδα. Θα καταφέρει να είναι δίπλα στην ομάδα και να βοηθήσει 100%, θέλω να πιστεύω ότι θα ξεπεράσει τον τραυματισμό και θα είναι μαζί μας επειδή είναι ένας δυνατός χαρακτήρας.

Διαβάστε ακόμη...