«Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται προπονητή... διοικητή!» (audio)

Απο metrosport.gr : Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Κούτσης και ανέλυσε το προφίλ του προπονητή, που ο ίδιος θεωρεί ιδανικό για τον ΠΑΟΚ.
Πηγή: metrosport.gr
«Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται προπονητή... διοικητή!» (audio)

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το τι είδους προπονητή χρειάζεται ο ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ θέλει έμπειρο προπονητή με παραστάσεις που να έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται αστέρες. Γιατί χρειάζεσαι ομάδα με αστέρες για να πάρεις το Πρωτάθλημα. Πέραν από προπονητή ο ΠΑΟΚ χρειάζεται και διοικητή. Να μπορεί να διαχειρίζεται μεγάλα ονόματα, τις κρίσεις που θα έρθουν να τις διαχειριστεί με τον κατάλληλο τρόπο για να μπορεί να συνεχίσει η ομάδα. Θέλει, βεβαίως, να αποκτήσει και παίκτες σε καίριες θέσεις. Χρειάζονται προσεκτικές επιλογές τόσο για ποδοσφαιριστές όσο και για προπονητή».

Για το αν ο ΠΑΟΚ πρέπει να προσλάβει προπονητή τύπου Ίβιτς ή έμπειρο με γνώσεις πρωταθλητισμού: «Αν θέλει να πάρει σύντομα Πρωτάθλημα θα πρέπει να πάρει έναν πιο έμπειρο προπονητή. Αν θέλει να περιμένει πέντε χρόνια για να πάρει το Πρωτάθλημα μπορεί να πάρει έναν προπονητή επιπέδου Ίβιτς».

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πάρει το Πρωτάθλημα με τον Ίβιτς στον πάγκο: «Δεν μπορεί να το ξέρει κανείς αυτό. Εξαρτάται και από τους παίκτες που θα του έπαιρναν. Να μπορούν να ανταπεξέλθουν στην πίεση. Ένας ποδοσφαιριστής πρέπει να τα διαχειρίζεται αυτά. Γι’ αυτό βλέπουμε καλούς παίκτες που έρχονται και δεν πιάνουν. Δεν πιάνουν γιατί δεν μπορούν να διαχειριστούν αυτήν την πίεση».

Για το αν παίζει ρόλο η χώρα προέλευσης του προπονητή: «Για μένα παίζει ρόλο πιο πολύ ο χαρακτήρας του».

Για την πρόσληψη του Αλβανού Μπεσνίκ Χάσι στον Ολυμπιακό: «Πάμε στο άλλο άκρο τώρα. Σε μια τέτοια περίπτωση παίζει ρόλο η χώρα προέλευσης, γιατί δεν ξέρων αν υπάρχει αλβανικό ποδόσφαιρο».

Για τις θέσεις που ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ενίσχυση: «Και στον άξονα ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί 2-3 παίκτες πολύ καλούς που να πηγαίνουν πολύ εύκολα στο γκολ. Χρειάζεται ένα παίκτη στο στυλ του Παντελή Καφέ. Ο Καφές ήταν ένας παίκτης του άξονα ποιοτικός, δημιουργικός και πήγαινε εύκολα στο γκολ. Ή έναν παίκτη τύπου Λάζαρ. Να ξέρει ο κόσμος ότι οι πολύ καλοί παίκτες δεν έρχονται στην Ελλάδα. Μπορεί να λέμε ότι ο ΠΑΟΚ πληρώνει, όμως, και στο εξωτερικό πληρώνουν. Ένας ποδοσφαιριστής μεγάλης αξίας ή ένας 22χρονος εξελίξιμος δύσκολα έρχεται στην Ελλάδα».

Ακούστε όσα είπε ο Γιώργος Κούτσης στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα»:

Διαβάστε ακόμη...