«Στηρίζω τον Α.Σ. ΠΑΟΚ, ανεβάζω το βόλεϊ»

Από arenafm.gr: ΕΙΝΑΙ ίσως ο μοναδικός χορηγός του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, με την εταιρία MORRIS, ο επιχειρηματίας Κώστας Αμοιρίδης, που καλύπτει όλα τα οικονομικά για το βόλεϊ γυναικών του «δικεφάλου» και το τμήμα πάλης.
Πηγή: arenafm.gr
«Στηρίζω τον Α.Σ. ΠΑΟΚ, ανεβάζω το βόλεϊ»

ΤΑ ΔΥΟ αυτά τμήματα πήραν πρωτάθλημα και τα πήγαν περίφημα στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, ενώ η χορηγία του Κώστα Αμοιρίδη επεκτάθηκε και σε άλλα τμήματα του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, όπως το ποδόσφαιρο γυναικών, το οποίο πήρε νταμπλ! Μιλώντας στην «Arena Press» ανέλυσε τις σκέψεις του για το παρών αλλά και το μέλλον.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ είναι απλή: Γιατί χορηγός στον Ερασιτέχνη και όχι στα επαγγελματικά, όπου η προβολή της εταιρίας θα ήταν πολύ μεγαλύτερη;

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Κάνει μεγάλο αγώνα η διοίκηση Κατσαρή, γιατί υπάρχει δυσκολία στην εξεύρεση χορηγών και κατά βάση στον Ερασιτέχνη η οικονομική ενίσχυση, θα πρέπει να έχει την κουλτούρα της προσφοράς και όχι της είσπραξης διαφημιστικού αποτελέσματος. Εγώ στηρίζω τον Κατσαρή γιατί είναι καθαρός και δίνω μεγαλύτερη βάση στις ακαδημίες και λιγότερο στις επιτυχίες της πρώτης ομάδας. Αν κάνουμε υποδειγματικές ακαδημίες σε όλα τα επίπεδα, θα είναι η μεγαλύτερη μας επιτυχία, ακόμα και από το πρωτάθλημα που μπορεί να πάρουμε.

Θα ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία αν έπαιρνες το πρωτάθλημα και είχες μέσα παιδιά από της ακαδημίες του ΠΑΟΚ, που είναι εκεί από τα 10 χρονών. Αυτό θα είναι η κορυφή της επιτυχίας».

ΤΟ ΒΟΛΕΙ των γυναικών πήρε τον τίτλο, ανεβαίνει στην Α2 και έχει επέλθει συμφωνία με τον Τάκη Φλώρο, έναν από τους πιο πετυχημένους προπονητές στην Ελλάδα. Η φιλοσοφία: «Οι βλέψεις πάντα είναι υψηλές. Η ομάδα πρέπει να είναι εκεί που αξίζει. Όταν μιλάς για ΠΑΟΚ θα πρέπει να είσαι πρωταγωνιστής στην μεγάλη κατηγορία. Εκεί είναι η θέση σου και ο φυσικός σου χώρος, στην Α1 των γυναικών. Με τη δημιουργία της pre league, θα χρειαστούμε δυο χρόνια αντί για ένα, αλλά θα φτιάξουμε ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει στα επόμενα δυο χρόνια και να ανεβεί στην Α1».

ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ του ΠΑΟΚ το παρακολουθεί ο Κώστας Αμοιρίδης, όπως και την προσπάθεια του Μπάνε Πρέλεβιτς και των συνεργατών του, κάτι για το οποίο λέει: «Εκεί τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, η ΚΑΕ έχει χρέη 2-3 εκ.ευρώ και είναι μια ομάδα που το ταβάνι της είναι η τρίτη θέση. Μην ξεχνάμε ότι οι δυο πρώτοι έχουν μπάτζετ πάνω από 10 εκ. ευρώ. Αν θέλεις να φτιάξεις μια αξιοπρεπή ομάδα, πρέπει καταρχήν κάποιος να δώσει τα 2-3 εκ. ευρώ, να ξοφλήσει αυτούς που χρωστάει και να βάλεις άλλα 2-3 εκ. ευρώ και να είσαι στην καλύτερη περίπτωση τρίτος .Υπάρχει τέτοιος άνθρωπος; Αν δεν μπορεί να μπει ένας τέτοιος επιχειρηματίας που βάλει 10εκ. ευρώ η προτεραιότητα είναι να ξοφλήσει η ΚΑΕ, τότε με όσα χρήματα έχουμε, κάνουμε μια ομάδα που θα αγωνίζεται με αξιοπρέπεια. Πιστεύω ότι κάνουν μεγάλο αγώνα, αλλά η ψαλίδα έχει ανοίξει με τους δυο πρώτους».

Ο ΙΒΑΝ Σαββίδης βοηθάει και την ΚΑΕ, ενώ έχει καλές σχέσεις και με τον ερασιτέχνη, ενώ για τον Κώστα Αμοιρίδη: «Ο Ιβάν κάνει μια τεράστια προσπάθεια, βάζει πάρα πολλά χρήματα και αυτά δεν είναι λόγια αλλά πράξεις. Θα πρέπει να καταλάβει τι κάνει ο Ερασιτέχνης και πόσο σημαντικό είναι το έργο του. Αν το καταλάβει, ίσως βοηθήσει και περισσότερο, χωρίς βέβαια να έχει υποχρέωση. Δεν χρωστάει σε κανέναν»!

Διαβάστε ακόμη...