«Κόσκινο» για κόουτς, Λουτσέσκου-Λαμπαντία στο προσκήνιο

Από metrosport.gr: Ο Ρουμάνος πρώην τεχνικός της Ξάνθης συγκεντρώνει πολλά θετικά στοιχεία καθώς του αναγνωρίζεται η πετυχημένη πορεία του με τους ακρίτες
Πηγή: metrosport.gr
«Κόσκινο» για κόουτς, Λουτσέσκου-Λαμπαντία στο προσκήνιο

Kορυφώνονται οι επαφές του Λούμπος Μίχελ για τον εκλεκτό προπονητή που θα αναλάβει τις τύχες του ΠΑΟΚ άμεσα με βασικό στόχο να οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση τίτλων.

Ο Σλοβάκος αθλητικός διευθυντής όπως είχε αναφέρει αναλυτικά το metrosport.gr θέλει μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας να έχει συμφωνήσει μαζί του. Ποια είναι τα δεδομένα που διαμορφώνονται; Έχουμε και λέμε αναλυτικά. Ο Γερμανός Μπρούνο Λαμπαντία που είναι ελεύθερος αυτή τη χρονική περίοδο (είχε συμβάλει στην παραμονή του Αμβούργου στην Μπουντεσλίγκα τα τελευταία χρόνια) αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους από το εξωτερικό. Παράλληλα όμως έχουν αυξηθεί οι μετοχές του Ρουμάνου Ραζβάν Λουτσέσκου, του πρώην τεχνικού της Ξάνθης, για τον οποίο υπάρχει πολύ μεγάλη εκτίμηση και σεβασμός, τόσο από τον Σαββίδη όσο και από τον Μίχελ. Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως ο Λουτσέσκου (κατέκτησε δύο φορές το Κύπελλο στην Ρουμανία, πήρε το Ασιατικό Κύπελλο και οδήγησε την Εθνική Ρουμανίας σε προκριματικά του Euro – όλα αυτά πριν αναλάβει την Ξάνθη) συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για την τεχνική ηγεσία του Δικεφάλου. Εδώ και δέκα ημέρες τουλάχιστον είχαμε αναφέρει στo metrosport.gr την προοπτική του Λουτσέσκου, εφόσον δεν παρέμενε ο Ιβιτς.

Respect από Μίχελ και Σαββίδη

Ο μεγαλομέτοχος και ο αθλητικός διευθυντής τρέφουν σεβασμό για τον Λουτσέσκου ενώ η εκτίμηση είναι αμφίδρομη. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως μετά το τέλος του αγώνα Κυπέλλου που έγινε στην Τούμπα όταν η Ξάνθη κέρδισε αλλά ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε (ο Λουτσέσκου είχε πετάξει ένα μπουκάλι στον Σολτάνι για την αποβολή του), ο Ρουμάνος συναντήθηκε στα αποδυτήρια με τους Σαββίδη και Μίχελ. Εκεί, οι τρείς άνδρες είχαν μία ολιγόλεπτη συζήτηση, από το περιεχόμενο της οποίας προέκυψε το συμπέρασμα πως αφενός ο Σαββίδης αναγνώρισε την προσπάθεια που έκανε ο Λουτσέσκου στην ακριτική ομάδα (υπό αντίξοες συνθήκες με συνεχείς μειώσεις μπάτζετ τα τελευταία χρόνια) και αφετέρου ο Ρουμάνος έλεγε πως με την παρουσία του Σαββίδη ο ΠΑΟΚ έχει έναν ισχυρό επενδυτή και μπορεί να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια.

Αυτός ο σεβασμός από την πλευρά του ΠΑΟΚ, έρχεται και ως συνέχεια της πορείας που είχε ο Λουτσέσκου στην Ξάνθη (την πρώτη σεζόν την οδήγησε στον τελικό του Κυπέλλου ενώ φέτος τερμάτισε στην 6η θέση). Ο Λουτσέσκου βρίσκεται στο προσκήνιο και είναι πολύ πιθανό να σημειωθούν εξελίξεις επί του θέματος άμεσα.

Ο Λαμπαντία αποτελεί μία βασική επιλογή καθώς η σιδηρά πειθαρχία που διακρίνει τους Γερμανούς αποτελεί ένα ισχυρό ατού. Στο προσκήνιο βρίσκεται και ο Ρουμάνος Κοσμίν Κόντρα (όπως έγραψε χθες το metrosport.gr) το συμβόλαιο του οποίου με την Ντιναμό Βουκουρεστίου ολοκληρώνεται όμως υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν πως είναι πιθανό να ανανεώσει.

Στον ΠΑΟΚ τις τελευταίες ημέρες έχουν προταθεί αρκετοί προπονητές όπως μεταξύ των άλλων ο Άγγλος Στηβ Μακλάρεν όπως αναφέραμε και χθες στο metrosport.gr. Εξετάζεται όμως και η περίπτωση του Γερμανού Τομας Σάαφ που είναι πνευματικό παιδί του Ρεχάγκελ. Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε ακόμη...