Η ώρα του Λούμπος

Απο sdna.gr : Αυτές που διανύουμε, είναι οι σημαντικότερες στιγμές του αθλητικού διευθυντή του ΠΑΟΚ, από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη, εδώ κι ενάμιση χρόνο περίπου. 
Πηγή: sdna.gr
Η ώρα του Λούμπος

Ήξερε πολύ καλά, ότι γρηγορότερη βελτίωση, το παρόν πρότζεκτ, θα είχε με τον Ίβιτς, παρά με οποιονδήποτε άλλον και γι αυτό και περίμενε. Μαζί το προχώρησαν και το εξέλιξαν ως εδώ, λογικό ήταν να προτιμούσε την συνέχεια από ότι την επανεκκίνηση. Πήρε το ρίσκο να επιμείνει και να τον περιμένει, δεν του βγήκε και τώρα ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός του. Ο Σλοβάκος όμως είναι ευφυής άνθρωπος και γι αυτό έλεγα στις ραδιοφωνικές μου εκπομπές όλες αυτές τις μέρες, πως αποκλείω να μην έκανε – περιμένοντας τον Βλάνταν – και την προεργασία του μπροστά στο ενδεχόμενο αρνητικής απάντησης.

Μόνο που είναι άλλο η γενική αναζήτηση, άλλο το ξεψάχνισμα, άλλο η διαπραγμάτευση, άλλο η συμφωνία και... έτερο η υπογραφή συνεργασίας. Ο Λούμπος Μίχελ, με τις ευστοχίες, τις αστοχίες, τις βιασύνες και τις καθυστερήσεις του, μετά από μία καλοκαιρινή και μία χειμερινή μεταγραφική περίοδο στο “τιμόνι”, βελτίωσε πέραν αμφιβολίας, το ρόστερ που παρέλαβε: Είναι ποιοτικότερο, βαθύτερο και έχει κατακτήσει και μια κούπα, 14 χρονιά μετά από την προηγούμενη. Βεβαίως χρήζει εμπλουτισμού, ενίσχυσης και αύξησης ειδικού βάρους από “αρχηγούς” και προσωπικότητες, αλλά η αναζήτηση της προόδου, δεν τελειώνει ποτέ.

Ο Μίχελ όμως τώρα καλείται να διαλέξει προπονητή. Έναν και μόνο... Και για πρώτη φορά στον ΠΑΟΚ – τον Ίβιτς τον βρήκε εδώ. Τώρα δεν πρόκειται για αλλαγή μισού ρόστερ, ήτοι... δώδεκα μεταγραφές, που και μια καθυστέρηση ξεπερνιέται (αν και του Βαρέλα πχ, η καθυστέρηση μπορεί και να “στοίχισε” τελικώς παραπάνω κι απ' όσο κόστισε) ή και μια... αστοχία, παραβλέπεται (του Μπρκιτς πχ, την αστοχία υλικού, την “έσβησε” η καλύτερη σεζόν της καριέρας του Γλύκου) ή και ένα ναυάγιο δικαιολογείται (η ματαίωση του ερχομού του Ματέους την ύστατη ώρα, πχ, “έφερε” τον Μπίσεσβαρ, που άργησε πολύ να έρθει σε πλήρη κατάσταση ετοιμότητας).

Ο Μίχελ, διαβάζοντας και όσα είπε σήμερα στο inpaok.com, καλείται εδώ και τώρα, να φέρει έναν προπονητή, που θα “πείθει” τον Σαββίδη πως θα “αντέξει” τον πρωταθλητισμό και που θα “γοητεύει” τόσο τους περισσότερους από τους... υπόλοιπους, ώστε να έχει την ανοχή και την στήριξη να δουλέψει. Επίσης θα πρέπει να είναι “συμβατός” με την “στιγμή”, με τον προσανατολισμό και την φυσιογνωμία του ρόστερ και άρα, σε γενικές γραμμές και με τον έως τώρα αγωνιστικό προσανατολισμό της ομάδας, ώστε με 4-5 προσθήκες, να παίζει η ομάδα παρόμοια και να μην αλλάξουν πολλά.

Του εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία του Λούμπος Μίχελ, διότι οι δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει είναι τιτάνιες... Μακάρι να έρθει (και γρήγορα) ο εκλεκτός για τη θέση - γκιλοτίνα, που ολόκληρος ο οργανισμός του ΠΑΟΚ “διψά” να στηρίξει και να εμπιστευτεί και δεν βρίσκει εδώ και χρόνια...

Νίκος Τζαντζαράς.

Διαβάστε ακόμη...