To… δώρο του Στέφενς στον ΠΑΟΚ

Από inpaok: Την καλύτερη κατάταξη στην UEFA απ΄ όλες τις ελληνικές ομάδες έχει ο Δικέφαλος (35.080), που όπως ανακοινώθηκε και επίσημα τις προηγούμενες ημέρες, βρίσκεται στην 61η θέση.
Πηγή: inpaok.com
To… δώρο του Στέφενς στον ΠΑΟΚ

Επειδή η κατάταξη αυτή βγαίνει από την συγκομιδή βαθμών της τελευταίας πενταετίας, γίνεται αντιληπτό ότι ο ΠΑΟΚ θα ήταν ακόμα πιο ψηλά, αν δεν κουβαλούσε την κάκιστη βαθμολογία επί εποχής Γιώργου Δώνη, όταν αποκλείστηκε από την Ραπίντ Βιένης και μάζεψε μόλις 2.380 βαθμούς.

Ευτυχώς αυτή την βαθμολογία θα την έχει στις πλάτες του ο ΠΑΟΚμ μόνο και στις φετινές κληρώσεις και από τις επόμενες θα την «ξεφορτωθεί». Έτσι αν αυτή την χρονιά κάνει καλή πορεία στο Europa League, τότε δεν αποκλείεται να δούμε τον Δικέφαλο τη σεζόν 2018/2019 ακόμα και στα γκρουπ των ισχυρών σε κληρώσεις για το Champions League.

Πολλά όμως οφείλει ο ΠΑΟΚ στον Χουμπ Στέφενς και την ομάδα που είχε τότε. Διότι οι Κυπελλούχοι κατέκτησαν τους περισσότερους τους βαθμούς με τον Ολλανδό στο πάγκο τους, αφού την περίοδο 2013/2014 ο ΠΑΟΚ μάζεψε 10.220 και ίσως να είχε και περισσότερους, αν στην φάση των «32» του Europa League, δεν… έπεφτε πάνω στην μετέπειτα φιναλίστ του θεσμού Μπενφίκα.

Η δεύτερη καλύτερη συγκομιδή βαθμών την τελευταία πενταετία, ήρθε τη σεζόν που μας πέρασε. Το σύνολο του Βλάνταν Ίβιτς πήρε μία ισοπαλία στα προκριματικά του Champions League, πέρασε στους «32» του Europa League και με μία ισοπαλία και στους «32» απέναντι στην Σάλκεμ μάζεψε συνολικά 9.1600 βαθμούς.

Διαβάστε ακόμη...