«Οχι» Ιβιτς σε πρόταση του Σαββίδη για διπλασιασμό αποδοχών

Από metrosport.gr : Ο Βλάνταν Ιβιτς έφυγε από τον ΠΑΟΚ οδηγώντας τον στην κατάκτηση του Κυπέλλου μετά από 14 ολόκληρα χρόνια
Πηγή: metrosport.gr
«Οχι» Ιβιτς σε πρόταση του Σαββίδη για διπλασιασμό αποδοχών

Ο Βλάνταν Ιβιτς αποτελεί από χθες το βράδυ και τυπικά παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ καθώς δεν δέχθηκε τη δελεαστική πρόταση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ μετά την καθοριστική συζήτηση που είχαν προχθές και την οποία αποκάλυψε η «Μ» με αναλυτικό ρεπορτάζ. Είχαν προηγηθεί οι συναντήσεις του Μίχελ με τον Ιβιτς (όπως επίσης είχε αποκαλύψει η «Μ» και οι οποίες δεν έγιναν για τα «μάτια του κόσμου) και η τελική προσπάθεια που έγινε, κυρίως από την πλευρά του Σλοβάκου αθλητικού διευθυντή, προκειμένου να παραμείνει ο Ιβιτς στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Η «Μ» παραθέτει νέα στοιχεία, για να έχετε μία πλήρη εικόνα από όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες. Χθες το πρωί ο Ιβιτς επικοινώνησε με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ και του μετέφερε την πρόθεσή του να μη συνεχίσει στον Δικέφαλο. Τον ευχαρίστησε για την νέα πρόταση που του έκανε και την άψογη συνεργασία που είχαν οι δύο τους, από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας. Ο Ιβιτς, είπε στον Ιβάν πως δεν μπορεί να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ. Ο Σαββίδης στην συζήτηση που είχαν μέσω skype, του πρότεινε μία γενναία αύξηση των αποδοχών του, στην προσπάθεια του να τον πείσει να παραμείνει. Πιο συγκεκριμένα, από τις 300.000 ευρώ που ήταν η ετήσια αμοιβή του Σέρβου τεχνικού, διπλασίασε τις απολαβές του, στις 600.000 ευρώ.

Ο Ιβιτς τον ευχαρίστησε θερμά για αυτή την πρόταση, τόνισε όμως πως δεν μπορεί να συνεχίσει και για λόγους ηθικής τάξεως. Τους οποίους προέταξε σε μεγάλο βαθμό στην προχθεσινή συζήτηση τους. Και αυτό αποδεικνύει πως δεν φεύγει εξαιτίας κάποιας διαφοράς στο οικονομικό σκέλος των διαπραγματεύσεων όπως λανθασμένα (προφανώς από κακή πληροφόρηση) γράφηκε σε άλλα μέσα ενημέρωσης. Ο Ιβιτς μεταξύ των άλλων, εξέφρασε στον μεγαλομέτοχο τα παράπονά του, γιατί δεν προστατεύτηκε όσο έπρεπε μετά τον τραυματισμό του από το κουτί μπύρας που δέχθηκε στην Λεωφόρο από οπαδό του Παναθηναϊκού (για παράδειγμα δεν έγιναν μηνύσεις στον Κωνσταντίνου και τον Λυμπερόπουλου για όσα δυσφημιστικά δήλωσαν σε βάρος του προπονητή του ΠΑΟΚ).

Ήταν πάρα πολλά αυτά που ειπώθηκαν ανάμεσα στον Σαββίδη και τον Ιβιτς. Το βέβαιο είναι πως ανεξάρτητα από το διαζύγιο, υπάρχει μεγάλη αλληλοεκτίμηση μεταξύ των δύο ανδρών. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως ο Σαββίδης προσέφερε ένα εξαιρετικό συμβόλαιο στον Ιβιτς για να μείνει. Από την άλλη ο Σέρβος κόουτς μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον μεγαλομέτοχο και τον γιό του Γιώργο. Όπως και για τον Λούμπος Μίχελ, με τον οποίο συνεργάστηκε άψογα. Ο Ιβιτς αποχωρεί έχοντας κατακτήσει με τον ΠΑΟΚ το Κύπελλο και έχοντας οδηγήσει την ομάδα για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια σε απόσταση αναπνοής (μόλις 3 βαθμοί) από τον πρωτοπόρο (ο Δικέφαλος συγκέντρωσε 64 βαθμούς στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος, κάτι που δεν είχε πετύχει τα τελευταία χρόνια). Την περσινή σεζόν για παράδειγμα η διαφορά ήταν στους 34 βαθμούς!

Διαβάστε ακόμη...