Το δείπνο FIFA–Βασιλειάδη, η εκτός πλάνου επίσκεψη και το πόρισμα της Deloitte

Από soccerplus.gr : Συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη, είχε η τετραμελής αντιπροσωπεία των FIFA/UEFA το βράδυ της Πέμπτης 8/6. Η συνάντηση έγινε σε εστιατόριο, όπου οι δύο πλευρές (ο Βασιλειάδης συνοδευόταν από τρεις συνεργάτες του) δείπνησαν με θέα την Ακρόπολη.
Πηγή: soccerplus.gr
Το δείπνο FIFA–Βασιλειάδη, η εκτός πλάνου επίσκεψη και το πόρισμα της Deloitte

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των FIFA/UEFA ενημέρωσαν τον Βασιλειάδη για τις συναντήσεις που είχαν με τους εκπροσώπους των ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ και στη συνέχεια με τα δύο γκρουπ προέδρων Ενώσεων.

Ο Βασιλειάδης, έχει αποφασίσει να «απενεργοποιήσει» το νόμο Ορφανού, που ενεργοποιήθηκε με τον «νόμο Κοντονή», εφόσον πάρει από την FIFA τις εγγυήσεις που έχει ζητήσει για το επόμενο πρωτάθλημα, τη λειτουργία της ΕΠΟ και τη διαιτησία.

Την Παρασκευή 9/6 οι εκπρόσωποι των FIFA/UEFA είχαν συνάντηση με τις υπόλοιπες ομάδες της Super League, οι οποίες, επίσης χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και οι οποίες ζήτησαν να μετέχουν στην «επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφάιρου» και διαφώνησαν με τη σύνθεση της επιτροπής μόνο από εκπροσώπους των τεσσάρων μεγάλων και τον πρόεδρο της Super League.

Η εικόνα που αποκόμισαν οι απεσταλμένοι των FIFA/UEFA είναι ότι οι αλλαγές θα περάσουν, ενώ σε όλους τους τόνους αναφέρθηκαν στο κίνδυνο του «Grexit», αν υπάρξουν κακόβουλα εμπόδια.

Eπίσης στο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου έγιναν οι συναντήσεις, εμφανίστηκε ο τέως εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ, Π. Παπανικολάου, συνοδευόμενος από το διευθυντικό στέλεχος της ΕΠΟ, Ι. Φαρφαρέλη.

Αμφότεροι συναντήθηκαν με τα μέλη των FIFA/UEFA για περίπου 20 λεπτά και παρέδωσαν κάποια χαρτιά.

Τα χαρτιά αυτά σίγουρα δεν είναι το πόρισμα της Deloitte (το πιθανότερο είναι να ήταν τα παράπονα του Παπανικολάου για την απόλυσή του) η οποία διενήργησε οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο στην ΕΠΟ για τις περιόδους 2014, 2015 και 2016 (έως τον Οκτώβριο), καταγράφοντας πλήθος ζητημάτων που γεννούν εύλογα ερωτήματα και χρίζουν περαιτέρω διερεύνησης.

To πόρισμα εστάλη από την ΠΔΕ/ΕΠΟ στη FIFA και τηνUEFA και η αντιπροσωπεία που ήρθε στην Αθήνα το είχε μαζί της.

Μάλιστα σε κάποια στιγμή, στη συνάντηση με τον Βαγγέλη Γραμμένο και τις Ενώσεις που στηρίζουν την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΕΠΟ, εκπρόσωπος της FIFA, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το διορισμό «επιτροπής παρακολούθησης» για την εφαρμογή κανονισμών και την οικονομική λειτουργία της ΕΠΟ, σήκωσε το πόρισμα των 140 σελίδων και το έδειξε με νόημα.

Τότε ο Γραμμένος σχολίασε: «Αυτό που κρατάτε στα χέρια σας είναι ένα μικρό κομμάτι της διαφθοράς. Θα έπρεπε να είχατε έρθει τουλάχιστον δέκα χρόνια πριν. Ήσασταν ενήμεροι για το τι γινόταν».

Διαβάστε ακόμη...