Φάκελος: Η αναζήτηση των Αμερικανών

Από inpaok: Μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο PAOK Sports Arena ανάμεσα σε Ηλία Παπαθεοδώρου, Μπάνε Πρέλεβιτς, Νίκο Σταυρόπουλο και Τέλη Ζουρνατσίδη, σε πρώτο πλάνο μπαίνει η ενίσχυση του ελληνικού κορμού του ΠΑΟΚ.
Πηγή: inpaok.com
Φάκελος: Η αναζήτηση των Αμερικανών

Άλλωστε, κάτι τέτοιο είχαν προαναγγείλει άπαντες κατά στην επίσημη παρουσίαση του Έλληνα τεχνικού, επομένως το ελληνικό στοιχείο στο Δικέφαλο αναμένεται να είναι ακόμη πιο έντονο από τα προηγούμενα χρόνια.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα αποκτηθούν ξένοι παίκτες, άλλωστε πρόσφατα πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στον νέο τεχνικό των «ασπρόμαυρων» και τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας με θέμα τους Αμερικανούς που ξεχώρισε ο δεύτερος από την παρουσία του στο Portshmouth Invitational Tournament, στο οποίο δίνει το παρών εδώ και χρόνια.

Πέρα από τους rookies που παρακολούθησε πριν από δύο μήνες ο Νίκος Σταυρόπουλος κι ίσως κάποιοι από αυτούς να απασχολήσουν μετά το πέρας του draft του NBA, στο μικροσκόπιο των ανθρώπων του ΠΑΟΚ βρέθηκαν παίκτες που πήραν μέρος στο τουρνουά το Portshmouth τα προηγούμενα χρόνια.

Πολλοί από αυτούς που εξετάζονται, αγωνίστηκαν προσφάτως στην Ευρώπη, επομένως διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία του ευρωπαϊκού μπάσκετ κι έχουν αγωνιστεί κάποιο διάστημα μακριά από τις ΗΠΑ. Μάλιστα, στη λίστα υπάρχουν και παίκτες που γνωρίζει ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, κάτι που βοηθάει ακόμη περισσότερο τον εργό της αναζήτησης.

Oι επιτελείς του Δικεφάλου επιθυμούν η νέα ομάδα να στηρίζεται από Έλληνες παίκτες, οι οποίοι θα πλαισιωθούν από ξένους που θα έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αλλά και την απαραίτητη εμπειρία από το ευρωπαϊκό μπάσκετ, γεγονός που θα μειώσει δραστικά το ρίσκο των επιλογών.

Διαβάστε ακόμη...