Συγκέντρωση της «παράταξης Γραμμένου» στην Θεσσαλονίκη με θέμα τις προτάσεις της FIFA

Απο sdna.gr : Συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη θα έχουν το Σάββατο 10/6 οι Ενώσεις που στηρίζουν την υποψηφιότητα Γραμμένου για την προεδρία της ΕΠΟ
Πηγή: sdna.gr
Συγκέντρωση της «παράταξης Γραμμένου» στην Θεσσαλονίκη με θέμα τις προτάσεις της FIFA

και είναι η πλειοψηφία στο χώρο των Ενώσεων, προκειμένου να συζητήσουν τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία τους με τη FIFA την περασμένη Πέμπτη και να αποφασίσουν σχετικά με τις αλλαγές που προτάθηκαν για το καταστατικό.

Τα δύο θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση είναι τα εξής:

α) Η πρόταση της FIFA για μείωση των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής από 21 σε 15 ή 17. Οι Ενώσεις συζητούν μόνο το ενδεχόμενο να μειωθούν σε 17. Η FIFA πρότεινε από τα 17 τα έξι μέλη να προέρχονται από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

β) Την πρόταση περί διατήρησης τριών ψήφων ανά Ένωση στη ΓΣ της ΕΠΟ και παράλληλα αύξηση των ψήφων σε κάθε ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας από μία σε τρεις ή τη μείωση των ψήφων κάθε Ένωσης από τρεις σε μία και παράλληλα τη διατήρηση της μίας ψήφου σε κάθε ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας.

Υπάρχουν Ενώσεις που δεν βλέπουν θετικά τη μείωση των μελών της Ε.Ε. ούτε τη μείωση του αριθμού των ψήφων τους στη ΓΣ.

Αντιθέτως συμφωνούν με την αύξηση της εκπροσώπησης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη ΓΣ.   

Πάντως η FIFA προειδοποίησε σε όλους τους τόνους ότι αν επιχειρηθεί να μπλοκαριστούν οι αλλαγές θα επαναφέρει την απειλή του Grexit.

Διαβάστε ακόμη...