Επί τάπητος οι αλλαγές

Από paok24.com : Συζητήσεις επί συζητήσεων για τα νέα δεδομένα
Πηγή: paok24.com
Επί τάπητος οι αλλαγές

Η δημιουργία της Pre League στις γυναίκες και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην Α2 βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων των ομάδων της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδας.

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ κέρδισε το εισιτήριο για τη συμμετοχή της στην Α2 κατηγορία, όμως η δημιουργία της Pre League θα καθυστερήσει την προσπάθεια της για άνοδο στην Α1 κατηγορία για ακόμη ένα χρόνο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, η φετινή Α2 κατηγορία θα αποτελείται από δύο ομίλους, εκ των οποίων ο ένας θα περιλαμβάνει τις ομάδες της Νότιας Ελλάδας και ο άλλος της Βόρειας.

Στον όμιλο της Νότιας Ελλάδας θα λάβουν μέρος κατά πάσα πιθανότητα 9 ομάδες, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα στην Α2 θα αγωνιστούν 15 ομάδες κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχουν δύο υποόμιλοι των 7 και 8 ομάδων.

Αν αυτό ισχύσει και στην πράξη θα σημαίνει ότι την άνοδο στη Pre League θα κερδίσει απευθείας η πρώτη ομάδα του νότιου ομίλου, ενώ το δεύτερο εισιτήριο θα κριθεί μέσα από αγώνα μπαράζ στον οποίο θα συμμετέχουν οι ομάδες της Βόρειας Ελλάδας που θα τερματίσουν πρώτες στους δύο υποομίλους.

Ο "πονοκέφαλος" των ομάδων της Βόρειας Ελλάδας έχει να κάνει και με τη μεθεπόμενη σεζόν, αφού σε περίπτωση που αποφασιστεί οι δύο όμιλοι της Α2 να έχουν από 12 ομάδες ο καθένας αυτό σημαίνει ότι από το νέο πρωτάθλημα θα πρέπει να υποβιβαστούν τουλάχιστον τέσσερις ομάδες.

Εκπρόσωποι των σωματείων που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α2, μεταξύ των οποίων και ο ΠΑΟΚ, πραγματοποίησαν ραντεβού με τη διοίκηση της ΕΟΠΕ την Τρίτη προκειμένου να συζητήσουν τα νέα δεδομένα.

Το απόγευμα της Τετάρτης ακολούθησε νέα συνάντηση αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη με την παρουσία μάλιστα του νέου προπονητή του ΠΑΟΚ Τάκη Φλώρου και εκπροσώπων των υπόλοιπων ομάδων, ώστε να αποφασίσουν τη στάση που θα κρατήσουν απέναντι στις νέες εξελίξεις που δημιουργούνται γύρω από το χώρο του γυναικείου βόλεϊ.

Διαβάστε ακόμη...