Όταν ο Καμπούρης ήθελε να πάει στον ΠΑΟΚ! (pics)

Aπό gazzetta.gr: Οι «Μασονικές» Ρετρό Ιστορίες γυρίζουν τον χρόνο 27 χρόνια πίσω και πιο συγκεκριμένα στον Ιούνιο του 1990, όταν ο Αργύρης Καμπούρης ζητούσε... μεταγραφή από τον Ολυμπιακό.
Πηγή: gazzetta.gr
Όταν ο Καμπούρης ήθελε να πάει στον ΠΑΟΚ! (pics)

Με εξαίρεση τη σεζόν 1995-96 που ο Αργύρης Καμπούρης έκλεισε την καριέρα του στο Περιστέρι σε ηλικία 34 ετών, ο «τίμιος γίγαντας» από την Αστυπάλαια είχε συνδέσει το όνομα του -εκτός από το χρυσό Eurobasket της Αθήνας με τις δύο βολές που έμελλε να αλλάξουν τον ρου του ελληνικού μπάσκετ- με τον Ολυμπιακό!

Βρέθηκε στα τμήματα υποδομής της ομάδας σε ηλικία 16 ετών και μετά το «αγροτικό» του στο ΑΝΟ Γλυφάδας (1980-81) έμεινε για 15 συναπτά έτη στο λιμάνι. Ήταν ο εμβληματικός αρχηγός των «ερυθρολεύκων» την περίοδο της αναγέννησης στις αρχές της δεκαετίας του '90 και το σημείο αναφοράς του συλλόγου. Όχι μόνο για την αγωνιστική του προσφορά -κυρίως στα «πέτρινα» χρόνια τη δεκαετία του '80-, όσο για την πίστη του στην ομάδα και την περίσσια αυταπάρνηση που έδειχνε.

Όμως υπήρξε περίοδος που ο Αργύρης Καμπούρης θα μπορούσε να αλλάξει ομάδα και η ιστορία να είχε γραφτεί τελείως διαφορετικά. Μετά το τέλος της σεζόν 1989-90, δηλαδή τρία χρόνια μετά το Eurobasket της Αθήνας, ο Ολυμπιακός πραγματοποιούσε μία ακόμα κάκιστη χρονιά με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 7η θέση της βαθμολογίας και να μένει για δεύτερη σερί χρονιά εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Οι εμφανίσεις του ίδιου δεν ήταν οι ίδιες με αυτές των περασμένων χρόνων λόγω και των ουκ ολίγων τραυματισμών που τον είχαν ταλαιπωρήσει, με αποτέλεσμα να υπήρχαν σκέψεις στη διοίκηση για μεταγραφή του Καμπούρη και τον ίδιο να έβλεπε με πολύ θετικό μάτι την αλλαγή ομάδας και παραστάσεων. Οι «Μασονικές» Ρετρό Ιστορίες ανακάλυψαν μια συνέντευξη του 28χρονου -τότε- Καμπούρη στην «Αθλητική Ηχώ» της 3ης Ιουνίου 1990, ο οποίος έλεγε χαρακτηριστικά:

«Το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή είναι η δική μου επιθυμία. Δεν το κρύβω ότι θα ήθελα μία μεταγραφή. Στα 11 χρόνια που είμαι στον Ολυμπιακό, νομίζω ότι πρόσφερα, ό,τι ήταν δυνατόν. Μια μετακίνησή μου αυτή τη στιγμή θα ήταν καλή για όλους. Πιστεύω ότι είναι καιρός να αλλάξω κλίμα και παραστάσεις. Να ανανεωθώ. Όσο να 'ναι 11 χρόνια στην ίδια ομάδα τα θεωρώ αρκετά», ενώ σε ερώτηση για την προτίμησή του δεν κρύφτηκε και εξέφρασε ανοικτά σε ποια ομάδα ήθελε να παίξει:

«Δεν έχω συγκεκριμένη προτίμηση, αλλά η ομάδα που θα ήθελα να παίξω θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ισοδύναμη με τον Ολυμπιακό. Μιλάω για ομάδα με βλέψεις πρωταθλητισμού και καλής ευρωπαϊκής πορείας. Μια τέτοια ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ, η οποία απ' όσο ξέρω, έχει ενδιαφερθεί να με αποκτήσει. Εγώ πιστεύω στις δυνατότητές μου, μπορώ να παίξω σε μια τέτοια ομάδα και νομίζω ότι βρίσκομαι σε μια ηλικία, που έχω μπροστά μου αρκετά χρόνια καλής παρουσίας...»

Εκείνη την περίοδο ο Κώστας Πολίτης ήταν προπονητής στον ΠΑΟΚ και εξέφραζε δημόσια ότι θα ήθελε τον Καμπούρη στην ομάδα του, αν και η ομάδα που είχε μπει... γερά στο κόλπο για την απόκτησή του ήταν η ΑΕΚ! Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν προσφέρει στον Ολυμπιακό τον Αλέξη Γιαννόπουλο ως αντάλλαγμα, όπως επίσης και ένα ποσό της τάξεως των 20 εκατομμυρίων δραχμών. Στο πλαίσιο των ανταλλαγμάτων είχε προστεθεί και ο Παναγιώτης Αριδάς ωστόσο στις 10 Ιουλίου 1990 απέσυρε τη πρόταση με τον -τότε- πρόεδρο της ΑΕΚ να λέει: «Δεν ταιριάζει ο Καμπούρης στο νεανικό και γρήγορο στυλ που θέλουμε να φτιάξουμε στην ομάδα».

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ είχε ρίξει το βάρος στην απόκτηση του... Σέντρικ Σεμπάλος (!) ενώ είχε βολιδοσκοπήσει παράλληλα και τον Τζορτζ Παπαδάκο. Ασχέτως αν δεν ευδοκίμησε καμία από τις δύο περιπτώσεις. Κάπως έτσι, ο Αργύρης Καμπούρης δεν άλλαξε ομάδα και παρέμεινε στον Ολυμπιακό μέχρι το καλοκαίρι του 1995, έχοντας κατακτήσει με τα «ερυθρόλευκα» τρία πρωταθλήματα και ένα κύπελλο.

Διαβάστε ακόμη...