«Χαρήκαμε το νταμπλ, απωθημένο η Ευρώπη»

Από metrosport.gr: Ο Αλέξανδρος Τασουλής μιλά στο metrosport.gr για τη μεγάλη επιτυχία και την επόμενη μέρα της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου
Πηγή: metrosport.gr
«Χαρήκαμε το νταμπλ, απωθημένο η Ευρώπη»

Ανήκει στην οικογένεια του ΠΑΟΚ από το 2010 εργαζόμενος στα τμήματα Υποδομής. Το περασμένο καλοκαίρι ο Αλέξανδρος Τασούλης παράλληλα με την προπόνηση της Κ10 αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση του ΑΣ ΠΑΟΚ και να αναλάβει τις τύχες της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου. Φρόντισε να βάλει τους δικούς του κανόνες. Η ομάδα να έχει και προπονητή τερματοφυλάκων και γυμναστή.

Και η προσπάθεια ανταμείφθηκε. Ο Δικέφαλος πανηγύρισε το πέμπτο νταμπλ στην ιστορία του, το τέταρτο συνεχόμενο και τον 18ο συνολικά τίτλο. Και το εντυπωσιακό; Φέτος μέτρησε 20 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, 16 για το Πρωτάθλημα και τέσσερις στο Κύπελλο, με πιο πρόσφατο τον προχθεσινό στον τελικό όπου ισοπέδωσε με 7-0 τον Φείδωνα Αργους.

Κόουτς πόσο εύκολο ήταν να πείσετε τις αθλήτριες σας ότι ο τελικός δεν ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα;
«Για εμάς οι δύσκολοι αγώνες στο Κύπελλο ήταν στη φάση των «16» όταν αποκλείσαμε τον Άρη αλλά και στη συνέχεια όταν νικήσαμε τις Ελπίδες Καρδίτσας. Στον τελικό τα κορίτσια έδειξαν χαρακτήρα και σοβαρότητα, προσαρμόστηκαν στα δεδομένα και έτσι ήρθε η άνετη επικράτηση».
Στην αρχή της χρονιάς αρκετοί θεωρούσαν δεδομένο το νταμπλ
«Θα διαφωνήσω γιατί η ομάδα της Καρδίτσας είναι αξιόμαχος αντίπαλος και φαίνεται από το ότι έκανε 14 νίκες αφού έχασε μόνο δυο αγώνες, αυτούς που έδωσε με μας. Απλά είναι σημαντικό ότι κάναμε είκοσι νίκες σε ισάριθμους αγώνες, αποδείξαμε την ποιότητα μας και ανταμειφθήκαμε».

«Απωθημένο η Ευρώπη»

Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ είναι σε ημιεπαγγελματικό επίπεδο και έχει να συναγωνιστεί στην Ευρώπη ομάδες με πολλαπλάσια μπάτζετ και οργάνωση.
«Η αλήθεια είναι ότι για εμάς είναι απωθημένο η Ευρώπη. Η μεγάλη διαφορά με τις ομάδες που ανταγωνιζόμαστε στο CHL αφορά το κομμάτι της ταχύτητας του ρυθμού και της δύναμης. Εμείς θέλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω και να είμαστε πανέτοιμοι τον Αύγουστο όταν θα παίξουμε και πάλι προκριματικά. Θέλουμε να δουλεύουμε όσο το δυνατόν πιο επαγγελματικά».

Να θεωρήσουμε δεδομένο ότι η νέα χρονιά θα σας βρει και πάλι στον πάγκο;

«Τίποτε δεν θεωρείται δεδομένο. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι και με τον κύριο Προύσσαλη αλλά και με τη διοίκηση του ΑΣ ΠΑΟΚ είχαμε μια καλή συνεργασία και το κυριότερο έχουν τη διάθεση να κάνουν ακόμη περισσότερο για να ανέβει και άλλο το επίπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου».

Πώς είναι να προπονείς γυναίκες;
«Είναι σίγουρα διαφορετικό, έχει τα θετικά και τα αρνητικά αλλά αυτό συμβαίνει σε κάθε ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι να μπεις εύκολα στην ψυχοσύνθεση τους και νομίζω ότι είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία».

Διαβάστε ακόμη...