Στη λίστα ο Φράνκι Φερκάουτερεν

Από paok24.com: Βλάνταν Ίβιτς και ΠΑΟΚ οδηγούνται -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- σε διαζύγιο, με την εύρεση του νέου προπονητή να είναι το Νο1 ζητούμενο για τους "ασπρόμαυρους".
Πηγή: paok24.com
Στη λίστα ο Φράνκι Φερκάουτερεν

Το κρίσιμο ραντεβού ανάμεσα στον Σέρβο τεχνικό του Δικεφάλου και τον Λούμπος Μίχελ έχει «κλείσει» για την Τρίτη (6/4), με όλες τις -μέχρι τώρα- ενδείξεις να δείχνουν διαζύγιο για τις δύο πλευρές, με τους επιτελείς του ΠΑΟΚ -ωστόσο- να έχουν κάνει την προεργασία τους, για τον διάδοχο του 40χρονου τεχνικού με φόντο κάθε ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του PAOK24, ένα από τα ονόματα που φιγουράρουν ψηλά στην λίστα του Δικεφάλου με τους υποψήφιους τεχνικούς είναι και αυτό του Φράνκι Φερκάουτερεν.

Ο 60χρονος Βέλγος προπονητής «κυκλοφορεί» ελεύθερος από τις 31 Οκτωβρίου του 2016, όταν και λύθηκε η συνεργασία του με την Κρίλια Σοβέτοφ από την Ρωσία, ψάχνοντας τον επόμενο σταθμό της προπονητικής του καριέρας.

Το πλούσιο βιογραφικό του Φερκάουτερεν εξετάστηκε ενδελεχώς από τους «ασπρόμαυρους», που πρόκριναν την επιλογή του, ψηλά στη λίστα των αναζητήσεων τους για την διάδοχη κατάσταση στον ΠΑΟΚ.

Ποιος είναι ο Φράνκι Φερκάουτερεν;

Ο «μικρός πρίγκιπας», όπως τον αποκαλούν, αποτέλεσε ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα του βελγικού ποδοσφαίρου, αγωνιζόμενος ως αριστερό εξτρεμ σε Άντερλεχτ (367 ματς, 93 γκολ) και Ναντ (78 ματς, 19 γκολ), ενώ αποτέλεσε μέλος και της Εθνικής Βελγίου από το 1977 εως και το 1988, καταγράφοντας 63 συμμετοχές με 9 γκολ.

Αμέσως μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, αποφάσισε να μείνει στον χώρο του ποδοσφαίρου, φορώντας το κοστούμι του προπονητή, ξεκινώντας το 1993 από τις ακαδημίες της Braine, για να μεταπηδήσει το 1994 σε αυτές της Μαλίν. Το 1997 "αρπάζει" την ευκαιρία και αναλαμβάνει τις τύχες της βελγικής ομάδας ως πρώτος προπονητής.

Το 1998 ο Φερκάουτερεν θα βρεθεί στην αγαπημένη του Άντερλεχτ, αρχικά ως βοηθός προπονητή –μεταξύ άλλων και του Άρι Χάαν που έχει εργαστεί ως προπονητής στον ΠΑΟΚ δύο φορές-, ενώ το 2005 αναλαμβάνει πρώτος προπονητής, με την Άντερλεχτ να κερδίζει υπό την καθοδήγησή του δύο πρωταθλήματα (2005-2006 και 2006-2007) αλλά και δύο supercup Βελγίου.

Το 2008 του παρουσιάζεται ακόμα μια ευκαιρία, αυτή τη φορά για τον πάγκο του Βελγίου, το πέρασμα του -ωστόσο- αποδείχθηκε σύντομο και έτσι το 2009 ηγείται της Γκενκ, με την οποία στέφεται πρωταθλητής Βελγίου, την σεζόν 2010-2011, ενώ κατακτά και το supercup Βελγίου, την αμέσως επόμενη χρονιά.

Στη συνέχεια της καριέρας του ο Φερκάουτερεν, είχε σύντομα περάσματα από τους πάγκους της Αλ Τζαζίρα του Κατάρ, της Σπόρτινγκ Λισαβόνας , της Μαλίν για δεύτερη φορά στην προπονητική του καριέρα και της Κρίλια Σοβέτοφ, που αποτέλεσε και τον τελευταίο του σταθμό, προτού απολυθεί στις 31 Οκτωβρίου του 2016.

Ο Φερκάουτερεν συνολικά στην προπονητική του καριέρα έχει δώσει 299 αγώνες μετρώντας στην άκρη του πάγκου, 146 νίκες, 70 ισοπαλίες και 83 ήττες, ενώ το αγαπημένο του σύστημα είναι το 4-2-3-1.

Διαβάστε ακόμη...