Προκαταρκτική έρευνα από την ποινική δικαιοσύνη για το «σκάνδαλο Travel Plan»

Από soccerplus.gr : Προκαταρκτική έρευνα για το «σκάνδαλο Travel Plan» διενεργεί η ποινική δικαιοσύνη διερευνώντας αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της απάτης και της απιστίας.
Πηγή: soccerplus.gr
Προκαταρκτική έρευνα από την ποινική δικαιοσύνη για το «σκάνδαλο Travel Plan»

Στο πλαίσιο αυτό φέρονται να έχουν κληθεί για να παράσχουν εξηγήσεις ο τέως πρόεδρο της ΕΠΟ, Γ. Γκιρτζίκης, ο τέως ταμίας Χρ. Καραβασίλης, ο τέως εκτελεστικός γραμματέας, Π. Παπανικολάου και ο προϊστάμενος του λογιστηρίου, Τ. Θεοφίλου.

Με την ίδια υπόθεση ασχολείται, σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus, το ανακριτικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Τα πρόσωπα που διερευνώνται φέρονται να είναι ο τέως πρόεδρος της ΕΠΟ Γ. Γκιρτζίκης, ο απολυθείς εκτελεστικός γραμματέας, Π. Παπανικολάου και ο τέως ταμίας Χρ. Καραβασίλης.

Η υπόθεση διαβιβάστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στον αρμόδιο εισαγγελία και την Επιτροπή Δεοντολογίας από την ΠΔΕ/ΕΠΟ.

Το θέμα ήλθε στην επιφάνεια όταν, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη της διοίκησης της ΕΠΟ από την ορισθείσα από την FIFA Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, τον περασμένο Νοέμβριο. Η Εθνική Factors (θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας) προέβη σε κατάσχεση όλων των λογαριασμών της ΕΠΟ, ακριβώς επειδή η ΕΠΟ δεν της πλήρωνε τις απαιτήσεις που της είχε εκχωρήσει η Travel Plan.

Με άλλα λόγια η διοίκηση της ΕΠΟ μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο, αντί να καταβάλει τα ποσά της συνεργασίας με το Travel Plan, ύψους 3.373.481ευρώ στην θυγατρική εταιρεία της Εθνικής Τράπεζας, «Εθνική Factor», στην οποία το Travel Plan είχε εκχωρήσει το δικαίωμα είσπραξης, έχοντας ενημερώσει την ΕΠΟ, έβαζε τα χρήματα στους λογαριασμούς του Travel Plan με αποτέλεσμα η Εθνική Factor να δεσμεύσει τους λογαριασμούς της ΕΠΟ!

Για την υπόθεση υπάρχει 40σέλιδη αναφορά, από την ΠΔΕ/ΕΠΟ στην Ποινική Δικαιοσύνη και στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία συνοδεύεται από πλήθος εγγράφων που την τεκμηριώνουν, καθώς και από σχετική έκθεση ειδικού επί του θέματος ελέγχου που διενέργησε η εταιρία Deloitte.

Ζητείται η διερεύνηση πιθανής διάπραξης των αδικημάτων της κακουργηματικής υπεξαίρεσης και της κακουργηματικής απάτης για ζημία τουλάχιστον 3.373.481 ευρώ, την οποία υπέστη η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία από την εκτέλεση της συγκεκριμένης σύμβασης.

Ειδικότερα, ζητείται να αξιολογηθούν ποινικά οι πληρωμές που επί έτη διενεργούσε η ΕΠΟ, μέσω των τότε διοικήσεων και διευθυντικών στελεχών της, προς την Travel Plan παρά το ότι η τελευταία είχε εκχωρήσει το σύνολο των απαιτήσεών της στην Εθνική Factor και είχε επανειλημμένα ενημερώσει γραπτά την ΕΠΟ για την εκχώρηση αυτή.

Ζητείται επίσης, η κλήση προς παροχή διευκρινήσεων προς όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα από τις προηγούμενες διοικήσεις και τις υπηρεσίες της ΕΠΟ, καθώς και τις εταιρείες Eurostar ΑΤΕΒΕ (Travel Plan) και Εθνική Factors ΑΕΠΕΑ (Eθνική Τράπεζα).

Διαβάστε ακόμη...