Ο… έλεγχος του Ενρίκε

Από inpaok.com: Ο Πέντρο Ενρίκε ήρθε στον ΠΑΟΚ για να αναπληρώσει το κενό που άφησε η πώληση του Γκάρι Ροντρίγκες στα άκρα της επίθεσης των «ασπρόμαυρων».
Πηγή: inpaok.com
Ο… έλεγχος του Ενρίκε

Ο Βραζιλιάνος μετά από πολλές διαπραγματεύσεις και πιέσεις στην γαλλική Ρεν πάτησε Θεσσαλονίκη λίγες μέρες πριν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουρίου και αμέσως ενσωματώθηκε στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων των «ασπρόμαυρων».

Μάλιστα, έδεσε πολύ γρήγορα με τους συμπαίκτες του, που του κόλλησαν τα παρατσούκλια Μακ Γκρέγκορ (λόγω της ομοιότητας του με τον διάσημο παλαιστή, και μάγος εξαιτίας της πολύ καλής τεχνικής του κατάρτισης).

Ο 26χρονος κατάφερε να συστηθεί με τον καλύτερο τρόπο στο κοινό της Τούμπας, αφού στην πρώτη του εμφάνιση μπροστά στο κοινό του ΠΑΟΚ σκόραρε ένα καταπληκτικό γκολ που έδωσε τη νίκη στον Δικέφαλο επί του Αστέρα Τρίπολης.

Η Τούμπα τον ενέπνεε τον Ενρίκε, αφού τα τέσσερα από τα πέντε τέρματα που σκόραρε συνολικά με την φανέλα των «ασπρόμαυρων» τα πέτυχε σε εντός έδρας αγώνες.

Φυσικά, το πιο σημαντικό γκολ του Βραζιλιάνου ήταν αυτό που έδωσε στον ΠΑΟΚ τον τίτλο του Κυπελλούχου Ελλάδος, αφού στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης του Δικεφάλου με την ΑΕΚ για τον τελικό του Κυπέλλου σκόραρε με κεφαλιά και έβαλε... φωτιά στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού σταδίου.

Εκτός από τα πέντε τέρματα που πέτυχε στα 1189 λεπτά συμμετοχής του τη φετινή σεζόν κατάφερε να μοιράσει και τέσσερις ασίστ.

Φυσικά το μεγάλο... αρνητικό της παρουσίας του Πέντρο Ενρίκε στον ΠΑΟΚ ήταν οι εύκολες κίτρινες κάρτες που δεχόταν.

Σε 21 αγώνες ο Βραζιλιάνος μάζεψε δέκα κίτρινες κάρτες, κάτι που ανάγκασε τους ιθύνοντες των «ασπρόμαυρων» να του κάνουν... μάθημα, διότι με αυτό τον ρυθμό που δεχόταν τις κάρτες θα στοχοποιούνταν από τους διαιτητές.

Φυσικά το μεγάλο ερώτημα είναι αν κατάφερε να αναπληρώσει το κενό που άφησε ο Γκάρι Ροντρίγκες.

Εδώ ας μιλήσουν οι αριθμοί και ο καθένας ας βγάλει το συμπέρασμα του:

Πέντρο Ενρίκε:

1189 λεπτα συμμετοχής, 5 γκολ, τέσσερις ασίστ.

Γκάρι Ροντρίγκες:

1742 λεπτά συμμετοχής, 6 γκολ, οχτώ ασίστ.

Όπως βλέπετε οι επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι έχει περισσότερα λεπτά συμμετοχής, ένα παραπάνω γκολ και τέσσερις περισσότερες ασίστ.

Ωστόσο, ο Ενρίκε έχει το ελαφρυντικό πως ήρθε στα μέσα της σεζόν σε μία νέα ομάδα με νέα δεδομένα και έπρεπε πρώτα να εγκλιματιστεί σε αυτά.

Ο Λατίνος επιθετικός έχει το μυαλό του μόνο στον ΠΑΟΚ, άλλωστε όπως δήλωσε αναγεννήθηκε στον Δικέφαλο και πριν φύγει από τη Θεσσαλονική με προορισμό τη Βραζιλία υποσχέθηκε πως τη νέα σεζόν θα δούμε τον πραγματικό του εαυτό.

Πάντως, αναμφίβολα ο Βραζιλιάνος είναι ένας από τους θετικούς πρωταγωνιστές της σεζόν, αφού αυτό του το γκολ στον τελικό Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ θα μείνει για πάντα στην ιστορία του Δικεφάλου.

Διαβάστε ακόμη...