Νέα δεδομένα

Από paok24.com: Και εγένετο... νέα κατηγορία, αλλά μόνο στις γυναίκες!
Πηγή: paok24.com
Νέα δεδομένα

Νέα δεδομένα δημιουργούνται στο χώρο του ελληνικού βόλεϊ, μετά τη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας μεταξύ της Α1 και της Α2, που υπήρχαν ως σήμερα.

Η... πρωτοτυπία της νέας κατηγορίας η οποία ονομάζεται Pre League, έχει να κάνει με το γεγονός ότι δημιουργήθηκε μόνο στις γυναίκες, αφού στους άνδρες δήλωσαν συμμετοχή 10 ομάδες, δύο λιγότερες από τον απαραίτητο αριθμό που είχε οριστεί ως όριο για τη συγκρότηση της.

Οι ομάδες της Βορείου Ελλάδας εξέφρασαν την αντίθεση τους με τη δημιουργία της νέας κατηγορίας και έτσι ΑΣ Ελπίς, ΑΠΣ Ναύαρχος Βότσης, ΑΣΚ Λαγκαδά, ΑΣ Ασκληπιός, ΜΑΣ Νέα Γενεά, ΕΟ Σταυρούπολης δε δήλωσαν συμμετοχή σε αυτή παρά το γεγονός ότι είχαν τη δυνατότητα να το κάνουν.

Έτσι, αλλάζει ο "χάρτης" του γυναικείου βόλεϊ για τη νέα σεζόν, αφού στη Pre League θα συμμετέχουν οι: ΑΣΠ Θέτις, ΑΕΚ Αθηνών, ΧΑΝΘ, ΑΟ Ηλυσιακός, ΓΣ Πετρούπολης, ΑΟ Λαμίας 2013, ΦΟ Βριλησσίων, ΓΣ Πανιώνιος, ΑΣΠ Απόλλων, Ζηρίνειος ΑΟΝ, ΓΣ Μεσσαράς, ΑΟ Αιγάλεω, δηλαδή 9 ομάδες από την Αθήνα, 1 από τη Θεσσαλονίκη και 1 από την Κρήτη.

Η δημιουργία της Pre League έχει φυσικά αντίκτυπο και στην προσπάθεια που κάνει ο ΠΑΟΚ, αφού σε περίπτωση που κερδίσει την άνοδο από την Α2 θα κληθεί με τα ως τώρα δεδομένα να αποφασίσει τη συμμετοχή του τη σεζόν 2018-2019 στη νέα Pre League και από εκεί να διεκδικήσει την άνοδο στην Α1.

Το εύλογο ερώτημα είναι φυσικά τι θα γίνει σε περίπτωση που δε δημιουργηθεί και την επόμενη σεζόν η Pre League.

Σε αυτή την περίπτωση φαίνεται ότι οι ομάδες που αγωνίζονται στην Α2 φέτος θα πάρουν ξανά εισιτήρια ανόδου για... την Α2.

Με ενδιαφέρον περιμένουμε την συμπληρωματική προκήρυξη της ΕΟΠΕ η οποία θα ξεκαθαρίζει το τρόπο διεξαγωγής της φετινής Α2 κατηγορίας, αλλά και το τι θα γίνει τη σεζόν 2018-2019.

Διαβάστε ακόμη...