«Θα είμαι ακόμη πιο βελτιωμένος του χρόνου»

Απο paokrevolution.net : Από το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ, τον περασμένο Ιούλιο ο Λούμπος Μίχελ σχολιάζοντας την απόκτηση του Τζάλμα Κάμπος είχε πει «καλύψαμε το κενό του Μακ».
Πηγή: paokrevolution.net
«Θα είμαι ακόμη πιο βελτιωμένος του χρόνου»

Ο Αγκολέζος μεσοεπιθετικός «συστήθηκε» στους οπαδούς του ΠΑΟΚ με το «καλημέρα» όταν σκόραρε ένα εκπληκτικό γκολ απέναντι στον Αγιαξ.

Η πορεία του από εκεί και πέρα είχε μεταπτώσεις. Η «Μ» με το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, μίλησε με τον Κάμπος και του ζήτησε αρχικά ένα σχόλιο για τη δική του παρουσία και αν έμεινε ευχαριστημένος με τα όσα πρόσφερε στην ομάδα: «Εσείς είστε που θα κρίνετε την συνολική μου παρουσία τη φετινή χρονιά. Εγώ προσπαθούσα σε κάθε αγώνα να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Ελπίζω ότι την επόμενη περίοδο θα είμαι ακόμη πιο βελτιωμένος».

-Ποια είναι τα συναισθήματα που σου αφήνει η πρώτη σου χρονιά στον ΠΑΟΚ;

«Είμαι πολύ χαρούμενος με την επιλογή μου. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την πόλη, τους φιλάθλους, την ομάδα και θεωρώ ότι κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα είπα ότι μου αρέσει το πρότζεκτ του συλλόγου και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι».

-Αν θα μπορούσες να αλλάξεις κάτι τη φετινή περίοδο θα ήταν οι επιδόσεις σου στο σκοράρισμα;

«Θέλω να βελτιώνω συνεχώς όλο το παιχνίδι μου και να βοηθάω την ομάδα. Ελπίζω την επόμενη σεζόν να σκοράρω περισσότερο, αλλά το σημαντικό δεν είναι τόσο τα γκολ μου, όσο να κερδίζουμε».

-Τι το διαφορετικό έχει ο ΠΑΟΚ σε σχέση με τα άλλα κλαμπ που αγωνίστηκες στην καριέρα του;

«Το πάθος των φιλάθλων είναι διαφορετικό, αυτό που συμβαίνει εδώ είναι κάτι το εντυπωσιακό. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ βρίσκονται σε όλη την πόλη και στην Ελλάδα γενικότερα. Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου κατάλαβα πραγματικά τι σημαίνει ο ΠΑΟΚ για τον κόσμο του. Ολοι με σταματούσαν και μου μιλούσαν, δεν έχω ξαναζήσει κάτι ανάλογο».

«Θετική η χρονιά για την ομάδα»

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε μετά από 14 χρόνια έναν τίτλο αλλά δεν κατάφερε να βγει πρώτος στα πλέι οφ. Ο Κάμπος σχολίασε την χρονιά που ολοκληρώθηκε: «Σίγουρα είναι μία θετική χρονιά. Ξεκινήσαμε μία καινούργια προσπάθεια, με νέο προπονητή, για να χτίσουμε μία νέα ομάδα. Καταφέραμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τον σύλλογο. Βέβαια, η ήττα από τον Παναθηναϊκό δεν μας επέτρεψε να βρεθούμε στο Champions League, αλλά η συνολική προσπάθεια που έγινε απ' όλους τους παίκτες, καθ' όλη την διάρκεια της περιόδου, και το γεγονός ό,τι παλέψαμε όλους τους στόχους μέχρι το τέλος κάνει τη σεζόν κατά τη γνώμη μου επιτυχημένη».

Ο ίδιος πλέον ακολουθεί πρόγραμμα αποθεραπείας λόγω της θλάσης που του στέρησε την ευκαιρία να αγωνιστεί με την Εθνική: «Είμαι πολύ λυπημένος γι' αυτό. Η Εθνική μου ομάδα είναι ένα περιβάλλον στο οποίο νιώθω πολύ άνετα. Ένας τραυματισμός τελευταία μου στέρησε την συμμετοχή μου, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, είναι και οι τραυματισμοί μέσα στο παιχνίδι. Ελπίζω την επόμενη φορά να καταφέρω να την ενισχύσω».

Οι αριθμοί του Κάμπος

Ο Αγκολέζος μεσοεπιθετικός μέτρησε 44 αγώνες φέτος με την ασπρόμαυρη φανέλα παρά το ότι είχε υποστεί κατά τη διάρκεια της σεζόν τρεις θλάσεις, με τελευταία αυτή στον αγώνα με την ΑΕΚ την προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ. Αγωνίστηκε σε 11 αγώνες στην Ευρώπη, εκ των οποίων οι δυο για το Champions League και οι εννιά για το Europa League σημειώνοντας δυο γκολ με αυτό απέναντι στον Αγιαξ να ξεχωρίζει. Είχε 29 παιχνίδια στο Πρωτάθλημα με 3 γκολ ενώ έπαιξε και σε τέσσερις αγώνες Κυπέλλου. Εκτός από τα 5 γκολ, μέτρησε και 4 ασίστ ενώ συνολικά είδε έξι κίτρινες κάρτες, όλες στο Πρωτάθλημα.

Διαβάστε ακόμη...