Πάει για το έκτο!

Απο paok24.com : Ραντεβού για μια ακόμη κούπα δίνουν το απόγευμα της Κυριακής (18:00) στο γήπεδο της ΕΠΣ Βοιωτίας οι γυναίκες του ΠΑΟΚ που αντιμετωπίζουν τον Φείδων Άργους στον τελικό του κυπέλλου.
Πηγή: paok24.com
Πάει για το έκτο!

Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Δικεφάλου στοχεύει στην κατάκτηση του 6ου κυπέλλου Ελλάδας στην ιστορία της, αλλά και παράλληλα στην επίτευξη του πέμπτου νταμπλ.

Ο ΠΑΟΚ είναι πολυνίκης του θεσμού του κυπέλλου με 5 τρόπαια, αριθμός που θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερος αν δεν υπήρχε η διακοπή διεξαγωγής του από το 2003 και έως το 2012 εξαιτίας αδυναμίας των σωματείων να συμμετέχουν σε αυτόν καλύπτοντας τα έξοδα μετακινήσεων.

Το πρώτο κύπελλο της γυναικείας ομάδας του ΠΑΟΚ έρχεται τη σεζόν 2001-2002, όταν ο Δικέφαλος επικράτησε με 4-0 στη Λαμία της Ένωσης Δόξα - Άρτεμις.

Ο θεσμός επέστρεψε μετά από 11 ολόκληρα χρόνια και από τότε ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να είναι ο μόνιμος νικητής.

ΠΑΟΚ και Ελπίδες Καρδίτσας δίνουν ραντεβού στις 19/5/2013 στο γήπεδο της ΕΠΣ Πιερίας με το Δικέφαλο να κερδίζει με 1-0 στην παράταση και να κατακτά το 2ο κύπελλο στην ιστορία του, με το γκολ της Αρβανιτάκη.

Την αμέσως επόμενη σεζόν και πάλι στο ίδιο γήπεδο ο Δικέφαλος επικρατεί εύκολα με 4-1 των Αμαζόνων Δράμας και κάνει το 3 στα 3.

Ίδιο γήπεδο, ίδια κατάληξη και το 2015. Μετά από ένα παιχνίδι χωρίς γκολ σε κανονική διάρκεια και παράταση οι γυναίκες του ΠΑΟΚ με 4-3 στα πέναλτι έκαναν το... καρέ τίτλων στο θεσμό του κυπέλλου απέναντι στην ΑΕ Γλυφάδας.

Πέρσι, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε ξανά τις Αμαζόνες Δράμας στον τελικό, αυτή τη φορά στη Χαλκίδα.

Μπορεί η έδρα να ήταν διαφορετική σε σχέση με τα προηγούμενα τρία χρόνια, όμως οι γυναίκες του Δικεφάλου με 2-0 σήκωσαν και πάλι στον ουρανό το τρόπαιο της κυπελλούχου με τα γκολ των Ντιμιτρίεβιτς και Μάρκου.

Φέτος, το ραντεβού δίνεται απέναντι στο Φείδων Άργους, μια ομάδα που αγωνιζόταν στη Β' Εθνική και κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την Α', ενώ παράλληλα πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή πορεία στο θεσμό του κυπέλλου.

Ο ΠΑΟΚ φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί για μια ακόμη σεζόν, όμως όλες οι παίκτριες του Δικεφάλου γνωρίζουν ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμήσουν τον αντίπαλο τους που με όπλο τον ενθουσιασμό του "κατεβαίνει" στον τελικό για να κάνει τη μεγάλη έκπληξη.

Διαβάστε ακόμη...