«Ο ΠΑΟΚ θέλει σταθερότητα για να πάρει πρωτάθλημα»

Από paok24.com: Ο νταμπλούχος με την Χαποέλ Μπερ Σεβά, Μιγκέλ Βίτορ, μίλησε στο ραδιοφωνικό PAOK24 στον Libero 107. 4 για τη νέα σελίδα που άνοιξε στην καριέρα του στο Ισραήλ και φυσικά για τον... ΠΑΟΚ!
Πηγή: paok24.com
«Ο ΠΑΟΚ θέλει σταθερότητα για να πάρει πρωτάθλημα»

Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και πλέον απολαμβάνει τις διακοπές του μετά την πετυχημένη σεζόν στο Ισραήλ με την νέα του ομάδα. Ο Πορτογάλος φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό PAOK24, έκανε τον απολογισμό της σεζόν, μίλησε για την πρώην του ομάδα, το Κύπελλο που κατέκτησε και γι΄αυτά που λείπουν από τον Δικέφαλο για να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Libero 107,4:

Για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε: "Ναι, τελείωσε μια αρκετά καλή σεζόν για μένα. Όλοι στο Ισραήλ, στην ομάδα μου, είναι πολύ χαρούμενοι. Καταφέραμε να κατακτήσουμε για ακόμη μια φορά το πρωτάθλημα, μπορέσαμε να περάσουμε την φάση των ομίλων στο Europa League. Ήταν μια πετυχημένη χρονιά όμως και σε προσωπικό επίπεδο καθώς αναδείχθηκα ως ο κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος".

Μάλιστα, προχώρησε και σε διευκρινίσεις αναφορικά με την προφορική του διάκριση: "Η επίσημη Λίγκα βγάζει τον πολυτιμότερο παίκτη της σεζόν, εκεί αναδείχθηκα εγώ. Τα σάιτ και οι τηλεοράσεις έχουν έναν άλλο διαγωνισμό, στο πλαίσιο του οποίου μου έδωσαν το βραβείο για τον καλύτερο ξένο ποδοσφαιριστή του πρωταθλήματος της φετινής σεζόν".

Για τον μπορεί να συγκρίνει τη ζωή του στο Ισραήλ με την Ελλάδα: "Κοιτάξτε, στο προσωπικό κομμάτι, δεν μπορώ να ξεχάσω την Θεσσαλονίκη. Πέρασα ανεπανάληπτα χρόνια με την οικογένεια μου, δεχθήκαμε πολύ αγάπη και βοήθεια από τον κόσμο εκεί. Είναι μια πόλη που είναι στην καρδιά μου, μας λείπει πολύ. Και στο Ισραήλ όμως καταφέραμε να προσαρμοστούμε εύκολα. Επαγγελματικά, στεναχωριέμαι και μετανιώνω καθώς με τον ΠΑΟΚ δεν μπόρεσα να κερδίσω κάποιον τίτλο, σε αντίθεση με ότι συνέβη με την Χαποέλ. Οπότε επαγγελματικά είναι πιο πετυχημένη η σεζόν μου στο Ισραήλ. Και εγώ προσωπικά κατάφερα να κάνω μια από τις καλύτερες μου σεζόν... Βέβαια στο ποδόσφαιρο κοιτάς το επαγγελματικό κομμάτι ενδεχομένως περισσότερο από το συναισθηματικό και το προσωπικό".

Για το που θεωρεί ο ίδιος ότι βελτιώθηκε φέτος: "Στον ΠΑΟΚ είχα καλές και δύσκολες στιγμές. Δεν είναι τυχαίο πως όλοι οι προπονητές που πέρασαν από την ομάδα, με εμπιστεύθηκαν στην ενδεκάδα τους. Φέτος, στο Ισραήλ καάφερα να πετύχω και να παρουσιαστώ καλύτερος γιατί όντας πιο έμπειρος, είμαι καλύτερος. Με βοήθησε βέβαια πολύ και η ομάδα με την σταθερότητα που είχε σε όλους τους τομείς, αγωνιστικούς και μη. Βοήθησε εμένα και όλους τους συμπαίκτες μου. Κάτι που δεν συνέβη στον ΠΑΟΚ. Στον ΠΑΟΚ υπήρχαν αρκετές αλλαγές τα τελευταία χρόνια που μας επηρέαζαν..."

Για το Κύπελλο που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ και αρκετοί πρώην συμπαίκτες του: "Εννοείται πως παρακολούθησα το Κύπελλο, με πολλούς από την ομάδα επικοινώνησα για συγχαρητήρια. Είμαι χαρούμενος, το άξιζε η πόλη, ο κόσμος του ΠΑΟΚ για τον τρόπο που συμπαραστέκεται στην ομάδα. Πάντα τους νιώθαμε πολύ δίπλα μας. Είδα και εικόνες, βίντεο από τους πανηγυρισμούς, από το πως το γιόρτσαν στο Λευκό Πύργο. Το άξιζαν όλοι τους. Αν καταφέρουν να κατακτήσουν κι άλλα τρόπαια, νομίζω θα δούμε ακόμη μεγαλύτερους πανηγυρισμούς στην πόλη".

Για το τι λείπει από τον ΠΑΟΚ για να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα: "Επειδή παρακολούθησα το φετινό πρωτάθλημα στην Ελλάδα, είδα πως ο ΠΑΟΚ ήταν πιο κοντά στον Ολυμπιακό που ίσως είχε μία από τις πιο αδύναμες ομάδες τα τελευταία χρόνια. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε αρκετά αλλά το βασικό είναι να υπάρξει σταθερότητα στην ομάδα. Να διατηρηθούν οι καλοί παίκτες, να αντικατασταθούν λίγοι, να μην υπάρξουν πολλές αλλαγές όπως συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια. Μερικές προσθέσεις χρειάζονται για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Αλλά επαναλαμβάνω τη λέξη σταθερότητα που είναι το κλειδί της επιτυχίας για μια ομάδα".

Για το αν ο ΠΑΟΚ συναντήσει στο δρόμο του στην Ευρώπη την Χαποέλ Μπερ Σεβά, ποια ομάδα θα περάσει: "Θα πω την ομάδα που αγωνίζομαι, την Μπερ Σεβά (σ.σ. γελάει). Για να μιλήσω σοβαρά, αν συναντηθούμε με τον ΠΑΟΚ, θα έχει ενδιαφέρον γιατί είδαμε πως ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ ανταγωνιστικός στην Ευρώπη. Θα γίνουν δυο πολύ ωραία παιχνίδια".

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...