«Πολλά λάθη υπέρ της ΑΕΚ οι Θάνος και Αλεξέας»

Από sdna.gr: Ο καθηγητής διαιτησίας, Ναούμ Μιντιούρης σχολιάζει στο SDNA τις επίμαχες φάσεις της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Superleague και αναλύει τα λάθη που έγιναν στο ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟΚ.
Πηγή: sdna.gr
«Πολλά λάθη υπέρ της ΑΕΚ οι Θάνος και Αλεξέας»

Αναλυτικά ο σχολιασμός των διαιτητικών αποφάσεων σε ΟΑΚΑ και Λεωφόρο:

5': Σε σουτ του Χριστοδουλόπουλου η μπάλα βρίσκει το χέρι του Κρέσπο, ανακόπτεται η πορεία της και σωστά ο διαιτητής Θάνος καταλογίζει πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ.

35': Υπάρχει φάουλ που σωστά καταλογίζει ο διαιτητής υπέρ της ΑΕΚ, όμως η κίτρινη κάρτα που δείχνει στον Ενρίκε είναι υπερβολική.

56' και 60': Ο βοηθός Αλεξέας σταματάει τις δύο επιθέσεις του ΠΑΟΚ με ανύπαρκτα οφ σάιντ τους Πρίγιοβιτς και Τσίμιροτ.

70' και 75': Ο Μάνταλος κάνει δύο φάουλ που ήταν επικίνδυνα. Θα μπορούσε ο διαιτητής σε μία από τις δύο φάσεις να του δείξει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα (κόκκινη).

74': Σε σέντρα που κάνει ο Πέλκας, ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ μπλοκάρει τη μπάλα. Στη συνέχεια της φάσης ο Σιμόες κλωτσάει τον Κρέσπο, ο οποίος πέφτει στο έδαφος. Στη συγκεκριμένη φάση υπάρχει παράβαση πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ και κόκκινη στον Σιμόες.

92': Δεν υπάρχει επιθετικό φάουλ που καταλογίζει ο διαιτητής στον Πρίγιοβιτς, επάνω στον Γκάλο. Στη συνέχεια της φάσης είναι σωστή η κίτρινη κάρτα στον Μαλεζά για διαμαρτυρία.

95': Ο Κολοβέτσιος ευρισκόμενος εκτός περιοχής σταματάει τη μπάλα με το χέρι, χωρίς ο διαιτητής να αντιληφθεί και να σφυρίξει την παράβαση. Θα έπρεπε να του δείξει και κίτρινη.

Γενικό σχόλιο: Σοβαρά λάθη είχε διαιτησία του Θάνου και του βοηθού Αλεξέα, κυρίως λόγω του πέναλτι που δεν δόθηκε. Άριστος ήταν ο β' βοηθός Δημητριάδης σε όλες τις υποδείξεις του.

Διαβάστε ακόμη...