Οι 58 σταθμοί του ΠΑΟΚ και το πρόβλημα του Ιβιτς!

Απο sentragoal.gr : Δύο παιχνίδια απομένουν για να κλείσει για τον ΠΑΟΚ μια χρονιά ιδιαίτερα κοπιαστική. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, που έδωσε το πρώτο της επίσημο παιχνίδι στα μέσα Ιουλίου στην Ολλανδία, απέναντι στον Αγιαξ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, θα ολοκληρώσει τη σεζόν με συνολικά 56 παιχνίδια, τα περισσότερα από κάθε άλλη ελληνική ομάδα φέτος. Ο ΠΑΟΚ προχώρησε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου, έφτασε στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ και βρίσκεται κοντά στην κατάκτηση της πρώτης θέσης των πλέι οφ.
Πηγή: sentragoal.gr
Οι 58 σταθμοί του ΠΑΟΚ και το πρόβλημα του Ιβιτς!

Είναι λογικό στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Βλάνταν Ιβιτς να είναι η κούραση των ποδοσφαιριστών του, την οποία σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς προσπάθησε να αντιμετωπίσει δίνοντας ανάσες σε όσους μπορούσε. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στα μέχρι τώρα παιχνίδια που έχει δώσει ο ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις ο Σέρβος τεχνικός έχει χρησιμοποιήσει 32 ποδοσφαιριστές, από τους οποίους οι 23 συμπλήρωσαν διψήφιο αριθμό συμμετοχών.

Το τεχνικό επιτελείο του Δικεφάλου έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην αποθεραπεία των παικτών μετά από τα παιχνίδια και την όσο καλύτερη αποκατάσταση αυτών που αντιμετώπισαν προβλήματα. Η βελτίωση σε ό,τι αφορά τον αριθμό των μυϊκών τραυματισμών, σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, στην οποία οι θλάσεις «θέρισαν» την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ήταν τεράστια.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό το κομμάτι έπαιξαν και οι παρεμβάσεις που έγιναν στις εγκαταστάσεις του Δικεφάλου στη Νέα Μεσημβρία. Και αυτό διότι επενδύθηκαν μεγάλα ποσά σε πισίνες, κρυοθεραπεία, εξοπλισμούς γυμναστηρίου και μηχανήματα προκειμένου η αποθεραπεία των ποδοσφαιριστών να είναι η καλύτερη δυνατή.

Ετσι ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βγάλει χωρίς μεγάλες απώλειες, με εξαίρεση τον τραυματισμό του Γιάννη Μυστακίδη, μια ιδιαίτερα απαιτητική αγωνιστική περίοδο.

Στα 61 παιχνίδια το ρεκόρ

Ο φετινός αριθμός των 58 παιχνιδιών σε μια αγωνιστική περίοδο δεν είναι ρεκόρ για τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης την περίοδο 2013-14, όταν ξεκίνησε με προπονητή τον Χούουμπ Στέφενς και ολοκληρώθηκε με τον Γιώργο Γεωργιάδη στον πάγκο της, έδωσε 61 παιχνίδια. Και τότε ο ΠΑΟΚ συμμετείχε στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου και προχώρησε μέχρι και τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι οκτώ... σαραντάρηδες του ΠΑΟΚ

Από τους 23 ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που συμπλήρωσαν ήδη διψήφιο αριθμό συμμετοχών, οι οκτώ έχουν αγωνιστεί σε 40+ παιχνίδια. Στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκονται οι Γλύκος, Λέοβατς, Κρέσπο και Τσίμιροτ, που έχουν φτάσει στις 47 συμμετοχές. Ο Μάτος έχει παίξει 46 παιχνίδια, ο Τζάλμα Κάμπος 43, ο Μπίσεσβαρ 42 και ο Κάνιας 40. Στη λίστα αυτή θα μπορούσε να βρίσκεται και ο Φερνάντο Βαρέλα, όμως ο τραυματισμός του στην αρχή των πλέι οφ τον κρατά με 39 συμμετοχές στη φετινή σεζόν.

Διαβάστε ακόμη...