Η συνταγή της Μπάρτσα προσαρμοσμένη στα μέτρα του ΠΑΟΚ

Από metrosport.gr : Υπάρχει ένα ολόκληρο σκεπτικό πίσω από την συμφωνία του Λούμπος Μίχελ με τον Ντάνι Μπίγκας Αλσίνα για να αναλάβει το κουμάντο των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ
Πηγή: metrosport.gr
Η συνταγή της Μπάρτσα προσαρμοσμένη στα μέτρα του ΠΑΟΚ

Άρχισε από τον προβληματισμό του Ιβάν Σαββίδη που έβλεπε τον Δικέφαλο να κυριαρχεί στο παιδομάζωμα, να μην καταφέρνει όμως να αναδείξει στην πρώτη ομάδα top-class ταλέντα.

Έτσι γεννήθηκε η ιδέα να βρει ο ΠΑΟΚ ένα τενχοκράτη, έναν άνθρωπο που να έχει δουλέψει σε ομάδα που αποδεδειγμένα παράγει παίκτες. Και ο Σλοβάκος κατέληξε στην κορυφαία Ακαδημία της Μπαρτσελόνα και σε έναν άνθρωπο που έχει εξειδικευτεί να στήνει το δίκτυο της «Μασία» εκτός Ισπανίας.

«Θα επιδιώξουμε να ακολουθήσουμε τον τρόπο επιλογής και δουλειάς των παικτών που εφαρμόζει ένας κορυφαίος σύλλογος, όχι όμως με απόλυτη αντιγραφή, αλλά προσαρμόζοντάς τον στα δικά μας δεδομένα» ήταν το νόημα των όσων είπε ο Μίχελ στον Σαββίδη και άρεσαν στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ. Αυτός είναι και ο λόγος που οι αλλαγές δεν επικεντρώνονται μόνο στα πρόσωπα αλλά αφορούν και στη συνεχή βελτίωση των εγκαταστάσεων της Νέας Μεσημβρίας».

Διαβάστε ακόμη...