Ποιοι υπερτερούν σε αποτελεσματικότητα;

Από paok24.com : Ποιοι ηγούνται σε γκολ ανά λεπτό συμμετοχής και ποιες αδυναμίες διαφαίνονται
Πηγή: paok24.com
Ποιοι υπερτερούν σε αποτελεσματικότητα;

Ο ΠΑΟΚ θέλει να βάλει υψηλούς στόχους και για την επόμενη σεζόν, έχοντας έναν συγκεκριμένο κορμό που θα βασιστεί. Σίγουρα θα υπάρξει ενίσχυση, όμως για πολλούς παίκτες υπάρχει μία ξεκάθαρη εικόνα για το τι μπορούν να δώσουν.

Η αποτελεσματικότητα στην επίθεση, είναι το άλφα και το ωμέγα για μία ομάδα υψηλών στόχων. Και από το επίπεδο αυτής, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η τακτική της ισορροπία. Όσο αστοχείς, τόσο περισσότερα ρίσκα παίρνεις, αλλά και το αντίστροφο.

Στην συγκεκριμένη λίστα, προηγείται ο Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς, ο οποίος έχει καταφέρει μέσα σε τρεις μήνες να πετύχει δέκα γκολ.

Ο Σέρβος διεθνής πλέον, σκοράρει ανά 102 λεπτά συμμετοχής, νούμερο κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό. Το τελευταίο γκολ του ΠΑΟΚ που συμμετέχει, χρεώνεται στον Ρισβάνη ως αυτογκόλ και δεν βρίσκεται στη διαίρεση.

Δεύτερος στη σχετική λίστα της αποτελεσματικότητας, είναι ο Δημήτρης Πέλκας. Ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ, σκοράρει ανά 184 λεπτά, ουσιαστικά δηλαδή κάθε δύο 90λεπτά. Είναι η δεύτερη χρονιά που το πετυχαίνει αυτό και είναι σαφές πως το έχει. Βασική του αδυναμία, οι ασίστ, αφού έχει μόλις δύο παρότι μέσος. Είναι ένα κομμάτι που πρέπει να βελτιώσει.

Τρίτος της παρέας, είναι ο Πέδρο Ενρίκε Ο Βραζιλιάνος έχει ένα γκολ ανά 204 λεπτά, συνολικά πέντε, όμως και πέντε ασίστ. Ουσιαστικά έχει γκολ ή ασίστ ανά 102 λεπτά, νούμερο ικανοποιητικό, το οποίο θα είναι και πολύ καλύτερο αν ηρεμήσει και παίξει με καθαρό μυαλό.

Τέταρτος της παρέας, ο Γιάννης Μυστακίδης, ο οποίος πριν τον τραυματισμός του είναι ένα γκολ ανά 266 λεπτά συμμετοχής. Καθόλου άσχημα για ένα παιδί 22 ετών που έχει περιθώρια βελτίωσης, αρκεί να μην επηρεαστεί από τον τραυματισμό του.

Πέμπτος είναι ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ που έχει ένα γκολ ανά 446 λεπτά, όμως τον σώζουν οι ασίστ που είναι δέκα στον αριθμό, δηλαδή μία ανά 260 λεπτά.

Έκτος της σχετικής λίστας, είναι ο Έβγεν Σάκχοφ, που παρότι έρχεται από την πίσω ζώνη, έχει σκοράρει οκτώ φορές, δηλαδή ένα γκολ ανά 394 λεπτά συμμετοχής. Βασική αδυναμία του, όπως και του Πέλκα, οι ασίστ, αφού έχει μόλις δύο παρότι χαφ.

Τελευταίος της παρέας, ο Τζάλμα Κάμπος ο οποίος σκοράρει ένα γκολ ανά 601 λεπτά, νούμερο αποκρουστικό. Το σώζει κάπως γιατί έχει το ίδιο ακριβώς ποσοστό στις ασίστ, έχοντας επίσης μία ανά 601 λεπτά.

Σε γενικές γραμμές, ο ΠΑΟΚ χρειάζεσαι σίγουρα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα για να μπορέσει να ξεκλειδώσει άμυνες. Σίγουρα τα γκολ του Τζάλμα είναι λίγα, σίγουρα οι ασίστ των Πέλκα και Σάκχοφ είναι λίγες, συν του Τσίμιροτ που είναι ακόμη και σήμερα στο μηδέν, σίγουρα υπάρχουν στοιχεία αστάθειας από τον Πέδρο Ενρίκε αλλά και τον Μπίσεσβαρ. Είναι σαφές πως ο ΠΑΟΚ καλείται να βρει δύο με τρεις παίκτες πιο αποτελεσματικούς στη μπροστινή ζώνη, με δεδομένο πως και τα αναπληρωματικά φορ – Κουλούρης, Κλάους – δεν έχουν δώσει σημαντικές βοήθειες.

Διαβάστε ακόμη...