Σταθερά στην πρώτη πεντάδα

Από esake.gr : Για δεύτερη διαδοχική χρονιά ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη σεζόν στην πέμπτη θέση, παραμένοντας σταθερά στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος, τα πέντε τελευταία χρόνια. Ο «δικέφαλος» που έχασε την τέταρτη θέση της κανονικής περιόδου στην τελευταία αγωνιστική, απέκλεισε στην πρώτη φάση των πλέι οφ το Λαύριο DHI με 2-0 στη συνέχεια όμως αποκλείστηκε με το ίδιο σκορ από τον Άρη.
Πηγή: arenafm.gr
Σταθερά στην πρώτη πεντάδα

Αυτή ήταν και η πρώτη φορά στην ιστορία των δύο ομάδων στην STOIXIMAN.GR Basket League που ο Άρης απέκλεισε σε σειρά πλέι οφ τον ΠΑΟΚ, ανεξαρτήτως φάσης.

Ο ΠΑΟΚ σε μία σεζόν με πλήρως ανανεωμένο ρόστερ άρχισε τη χρονιά με ήττα στη Λευκάδα από τη νεοφώτιστη στη λίγκα Δόξα, στη συνέχεια όμως και στηριζόμενος στην έδρα του (ρεκόρ 10-3 στην κ.π.) βρήκε τα πατήματά του διεκδικώντας μία θέση στην τετράδα και έχοντας νικήσει δύο δορές τον Άρη (που εν τέλει τερμάτισε 4ος).

Για μία ακόμα χρονιά ο «δικέφαλος» είχε διπλές υποχρεώσεις καθώς συμμετείχε και στο νεοσύστατο Basketball Champions Legue ενώ έχασε την ευκαιρία για ένα καλύτερο πλασάρισμα λόγω της παρουσία του μακριά από την Πυλαία (ρεκόρ 4-9 στην κ.π.).

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 16 νίκες - 14 ήττες - 5η θέση.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο παλαιότερος όλων των προπονητών στην STOIXIMAN.GR Basket League, Σούλης Μαρκόπουλος συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία στη λίγκα. Φέτος, στο δεύτερο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ, συμπλήρωσε τα 700 παιχνίδια στην καριέρα του σε Α' Εθνική, Α1 και STOIXIMAN.GR Basket League. Στη λίγκα μετρά 471 αγώνες βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε 261-208.

Ο ΜVP: Ο παίκτης, σημείο αναφοράς του φετινού ΠΑΟΚ, ο Κιθ Κλάντον ήταν και ο κορυφαίος βάσει αριθμών της φετινής σεζόν. Ο Αμερικανός σέντερ συγκέντρωσε 393 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης στην κανονική περίοδο (3ος πίσω από Σίνγκλετον και Μπουρούση) και άλλες 85 στα πλέι οφ έχοντας μέσο όρο στα 30 φετινά παιχνίδια του, 15,9 μονάδες.

Ο ΣΚΟΡΕΡ: Ζάνις Πέινερς (μ.ό. 10,96) και Κιθ Κλάντον (μ.ό. 10,07) διεκδίκησαν τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του ΠΑΟΚ στη φετινή σεζόν με τον μεν πρώτο να τελειώνει με έξι περισσότερους (302 έναντι 296) έχοντας όμως τρία παραπάνω παιχνίδια. Να σημειωθεί πως στα τέσσερα παιχνίδια των πλέι οφ πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ ήταν ο Νέιθαν Σόμπι (61π.) που ήταν και ο μοναδικός με διψήφιο μ.ό. (15,3).

Ο ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ: Μία ακόμα κατηγορία που έχει την υπογραφή του Κιθ Κλάντον και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Αμερικανός του ΠΑΟΚ με 286 ριμπάουντ (240 στην κανονική περίοδο και 32 σρτα πλέι οφ) ήταν μακράν πρώτος ριμπάουντερ όχι απλώς του ΠΑΟΚ αλλά συνολικά του πρωταθλήματος ενώ δύσκολα στο φινάλε της σεζόν θα τον προσπεράσει κάποιος σε σύνολο ριμπάουντ. Παράλληλα ήταν κορυφαίος στην κανονική περίοδο τόσο σε αμυντικά ριμπάουντ όσο και επιθετικά. Στα 30 παιχνίδια που αγωνίστηκε στα 14 τελείωσε με διψήφιο αριθμό ριμπάουντ.

Ο ΠΑΣΕΡ: Με την παρουσία του στα πλέι οφ ο Αντώνης Κόνιαρης έφτασε τις 64 ασίστ στη σεζόν και προσπέρασε στο... νήμα τον Νέναντ Μιλιένοβιτς (62). Ωστόσο ο Σέρβος είχε καλύτερο μέσο όρο (2,4 έναντι 2,1) καθώς είχε τέσσερα λιγότερα παιχνίδια.

ΤΑ ΡΕΚΟΡ: Οι 13 ασίστ που μοίρασε ο Νέναντ Μιλιένοβιτς στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Κύμη Seajets είναι η καλύτερη επίδοση στο φετινό πρωτάθλημα σε τελικές πάσες.

Δύο φορές ο Κιθ Κλάντον, μία στην κανονική περίοδο και άλλη μία στα πλέι οφ, τελείωσε έχοντας μαζέψει οκτώ επιθετικά ριμπάουντ, επίδοση που είναι η κορυφαία στη σεζόν.
Ο Αμερικανός τελείωσε την κανονική περίοδο ως κορυφαίος ριμπάουντερ (260) αλλά και πρώτος επιμέρους σε αμυντικά (158) και επιθετικά (82), κορυφαίος μπλοκέρ (29), δεύτερος σε εύστοχα δίποντα (116), τρίτος σε αξιολόγηση (393) αλλά και πρώτος σε λάθη (73).
Παράλληλα ο Κλάντον ήταν και ο παίκτης με τα περισσότερα double-double στο πρωτάθλημα καθώς είχε έξι, όλα με πόντους και ριμπάουντ,

Στις 4/2/2017 ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 62-58 του Άρη στο «PAOK SPORTS ARENA» αστοχώντας και τα 20 τρίποντα που επιχείρησαν οι παίκτες του! Η στατιστική έγραψε Πέινερς 0/5, Σάιμπερτ και Τσόχλας από 0/4, Μακ Φάντεν 0/3, Κόνιαρης και Μαργαρίτης από 0/2.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ μάζεψαν 21 επιθετικά ριμπάουντ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με το Λαύριο και αποτελεί την καλύτερη φετινή επίδοση σε παιχνίδι 40 λεπτών, καθώς οι Άρης και Παναθηναϊκός Superfoods που έχουν επίσης την ίδια επίδοση είναι μετά από παιχνίδια δύο παρατάσεων.

Ο Λίνος Χρυσικόπουλος είχε 10 εύστοχα δίποντα στην εκτός έδρας αναμέρηση με την Κύμη Seajets, τα περισσότερα για παίκτη του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν.

Την τέταρτη αγωνιστική ο φόργουροντ του ΠΑΟΚ με τους 20 πόντους που σημείωσε απέναντι στον Απόλλωνα Carna έκανε νέο ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα, το οποίο ισοφάρισε την 9η αγωνιστική.

Την 20ή αγωνιστική ο Βαγγέλης Μαργαρίτης ξεπέρασε τους 1.000 πόντους στην καριέρα του στην STOIXIMAN.GR Basket League. Πλέον μετρά 1.060 μετά από 158 συμμετοχές.

Στους πέντε ή λιγότερους πόντους κρίθηκαν 13 από τα φετινά παιχνίδια του ΠΑΟΚ, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα της STOIXIMAN.GR Basket League. Από αυτά ο «δικέφαλος» επικράτησε στα οκτώ.

Διαβάστε ακόμη...