Νύχτα τρόμου στο Φάληρο: «Με ποδοπάτησαν, έχασα τον κόσμο»!

Απο sdna.gr : Διαβάστε αποκλειστικά στο SDNA το δεύτερο μέρος με τις σοκαριστικές καταθέσεις των ανθρώπων του Πλατανιά, βάσει των οποίων το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Ολυμπιακός θα απολογηθεί στην πειθαρχική της λίγκας!
Πηγή: sdna.gr
Νύχτα τρόμου στο Φάληρο: «Με ποδοπάτησαν, έχασα τον κόσμο»!

Το πρώτο μέρος των ανατριχιαστικών περιγραφών των ποδοσφαιριστών και των ανθρώπων του Πλατανιά απ’ όσα κατέθεσαν ενόρκως ότι βίωσαν το βράδυ της 1ης Απριλίου στο «Γ. Καραϊσκάκης», το διαβάσατε ήδη. Συγκεκριμένα, στα πιο ουσιώδη αποσπάσματα που δημοσιεύσαμε, τέσσερις ποδοσφαιριστές περιγράφουν όσα βίωσαν πριν την έναρξη του αγώνα και κυρίως κατά την διάρκεια της ανάπαυλας.

Το SDNA σας αποκαλύπτει πλέον το ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ του πρωτοφανούς αυτού γεγονότος, που περιλαμβάνει εξίσου σοκαριστικές μαρτυρίες και οι οποίες φέρνουν τον Ολυμπιακό αύριο το μεσημέρι ενώπιον του πειθαρχικού οργάνου της Super League, αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο να του επιβληθούν βαρύτατες ποινές.

Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και τώρα, το SDNA επιλέγει, για λόγους δεοντολογίας, να μην αναφέρει τα ονόματα των μαρτύρων.

Διαβάστε το δεύτερο μέρος των συγκλονιστικών μαρτυρικών καταθέσεων των αθλητών –και όχι μόνο- του Πλατανιά:

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ Ε:

«Όταν κατεβήκαμε από το λεωφορείο δύο (2) άτομα - άντρες μεγαλόσωμοι μας περίμεναν και άρχισαν να μας φωνάζουν “σήμερα δε θα κάνετε τίποτα”, με το σώμα τους προσπάθησαν να μας κλείσουν το δρόμο προς τα αποδυτήρια και γενικότερα προσπάθησαν να μας εκφοβίσουν.

Το ημίχρονο έληξε με σκορ 0-1 υπέρ της ομάδας μου και εμείς κατευθυνθήκαμε προς τη φυσούνα για να μεταβούμε στα αποδυτήρια. Εκεί μια ομάδα, μεγαλόσωμων ατόμων με περικύκλωσε, φώναζε και χρησιμοποιώντας τα χέρια τους αυτή τη φορά άρχισαν να μας σπρώχνουν. Έβριζαν λέγοντας «μαλάκα, γαμήσου, φύγετε». Κατανοώ αυτές τις λέξεις στα ελληνικά. Εμείς προσπαθούσαμε να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλο και μέναμε πλάι πλάι, για να μην απομονωθεί κάποιος από εμάς και τον χτυπήσουν. Μας ακολούθησαν έως και την δεύτερη είσοδο των αποδυτηρίων. Μας τραβούσαν τα μπράτσα και μας χτυπούσαν στο σώμα, στο θώρακα κυρίως. Και εμένα το ίδιο. Κάποιοι έχασαν την ισορροπία τους. Δεν θυμάμαι πόσα λεπτά διήρκησε ακριβώς αυτή η κατάσταση. Έληξε πριν μπούμε στον κυρίως χώρο των αποδυτηρίων, όπου και με την συνδρομή της αστυνομίας και με δική μας προσπάθεια καταφέραμε να τους αποφύγουμε. Ήθελαν να μας εκφοβίσουν. Ενδεχομένως αν κάποιος παίκτης τραυματιζόταν δεν θα μπορούσε να παίξει στο β’ ημίχρονο.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίσω την ταυτότητα αυτών των ατόμων που μας επιτέθηκαν. Είδα ότι κάποιοι φορούσαν κάρτες. Άλλωστε δεν πιστεύω ότι είναι δυνατό να βρίσκεται κάποιος και να κινείται σε αυτούς τους χώρους αν δεν έχει την ανάλογη άδεια».

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΠΑΕ:

«Αφού πάρκαρα το όχημα στην συνέχεια κατευθύνθηκα προς τα αποδυτήρια και συνάντησα την αποστολή της ομάδας όπου οι παίκτες μου ανέφεραν ότι κατά την αποβίβασή τους από το λεωφορείο δέχθηκαν φτυσίματα και βρισιές από ομάδα περίπου δέκα ατόμων οι οποίοι φορούσαν μαύρες φόρμες. Άμεσα πήγα στο γραφείο του παρατηρητή προκειμένου να μάθω λεπτομέρειες και ο ίδιος μου απάντησε ότι ήταν στην αντίθετη πλευρά του λεωφορείου και δεν αντιλήφθηκε κάτι από όσα του ανέφερα. Του ζήτησα να φέρει στο γραφείο τον υπεύθυνο για την βία στα γήπεδα (Δ.Ε.Α.Β.) για να μου εξηγήσει τι είχε γίνει πλην όμως αυτός δεν εμφανίστηκε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Περίπου στο 30ο λεπτό σηκώθηκα και πήγα προς την φυσούνα. Εκεί συνάντησα τον υπεύθυνο ασφαλείας του Ολυμπιακού, όπου είδα ότι είχε αρχίσει να υπάρχει ειρωνική διάθεση απέναντί μου από παράγοντες του Ολυμπιακού που βρίσκονταν στον χώρο. Όταν έληξε το ημίχρονο συνεννοήθηκα με τον παρατηρητή να κινηθώ εγώ μαζί με αυτόν μπροστά και από πίσω να ακολουθήσει η αποστολή προς τα αποδυτήρια προκειμένου να αποφύγουμε οποιοδήποτε σκηνικό έντασης.

Μπαίνοντας πρώτα εγώ στην φυσούνα, είδα τους αστυνομικούς να έχουν τραβηχτεί οι περισσότεροι προς τα έξω και στην συνέχεια άρχισαν οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού οι οποίοι αριθμούσαν περίπου στα δέκα με δεκαπέντε άτομα που ήταν στο μέσο περίπου της απόστασης μέχρι τα αποδυτήρια να με βρίζουν χυδαία με διάφορες φράσεις και να με φτύνουν στο πρόσωπο. Το ίδιο επίσης έκαναν και στα υπόλοιπα μέλη της αποστολής που με ακολουθούσαν. Εισερχόμενος στο χωλ πριν τα αποδυτήρια, σπρώχτηκα και έπεσα κάτω, στην συνέχεια με ποδοπατήσανε και στην κυριολεξία έχασα τον κόσμο από την επίθεση που δέχτηκα. Αφού κατάφερα και σηκώθηκα όρθιος αμέσως είπα στον παρατηρητή Κυριακόπουλο Νικόλαο που ήταν δίπλα μου κατά την είσοδό μου όπως προείπα, “τι είναι αυτό που μας κάνουν” και αυτός μου απάντησε με την φράση “τι να σου πω εγώ”. Γυρνώντας αριστερά μου είδα την φυσικοθεραπεύτρια της ομάδας μας και πρόλαβα και την τράβηξα προς τα αποδυτήρια προκειμένου να την προστατεύσω. Εκεί άκουσα κάποιον από την αποστολή μας να φωνάζει “μην χτυπάτε ρε”, και είδα τον… (σ.σ. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ Α) κάτω στο έδαφος και αφού πήγα κοντά του για να τον βοηθήσω είδα τον πρώην παίχτη του Ολυμπιακού τον Μοντέστο να προσπαθεί να απωθήσει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού που μας επιτέθηκαν. Επίσης είδα τον γυμναστή της ομάδας μας να προσπαθεί να τον προστατεύσει ο προπονητής μας και να τον πάρει προς τα αποδυτήρια. Στην συνέχεια μπήκαν αστυνομικοί στο χώρο και διαλύθηκε η συμπλοκή.

Αφού οι παίκτες μας μπήκαν στα αποδυτήρια μπήκα σε ένα παρακείμενο των αποδυτηρίων δωμάτιο και τηλεφώνησα στον πρόεδρο της ομάδας μας λέγοντάς του την φράση συγκεκριμένα: “πρόεδρε μας έχουν διαλύσει” και του είπα ότι θα τον ενημερώσω στην συνέχεια για την επίθεση που δεχτήκαμε. Βγαίνοντας έξω φώναξα τον παρατηρητή στον οποίο δήλωσα ότι αν δεν έρθει στο σημείο διμοιρία των ΜΑΤ δεν θα βγάλω την αποστολή της ομάδας έξω διότι κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα. Σε λίγο στο σημείο ήρθαν δύο διμοιρίες της αστυνομίας και παρατάχθηκαν κατά μήκος της φυσούνας και αφού ζήτησα τον λόγο για μια ακόμα φορά για την επίθεση που δεχθήκαμε από τον παρατηρητή χωρίς να λάβω κάποια εξήγηση έδωσα εντολή στην ομάδα μας να βγει έξω για να πάει στον αγωνιστικό χώρο».

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ Ζ:

«Με την άφιξή μας στο γήπεδο υπήρχαν περίπου 6-7 άτομα τα οποία μας έσπρωχναν και μας έβριζαν λέγοντας “γαμώ τα σπίτια σας, δε φεύγετε από εδώ μέσα αν δε χάσετε, δε θα βγείτε ζωντανοί” και τέτοια παρόμοια.

Μετά την λήξη του α' ημιχρόνου και κατευθυνόμενοι προς τα αποδυτήρια- άκουσα φωνές από το εξωτερικό. Βγήκα προς τα έξω κι εκείνη τη στιγμή είδα του συμπαίκτες μου και άλλα άτομα και μεταξύ τους υπήρχε μια έντονη φασαρία και ειδικότερα φωνές, σπρωξίματα και χτυπήματα αφού πλησιάζοντας πιο κοντά είδα κάποιο από τα άτομα αυτά να χτυπάει το γυμναστή της ομάδας μας ο οποίος έπεσε στο δάπεδο. Μπήκα κι εγώ στη μέση για να χωρίσουμε τα άτομα, παρατήρησα συμπαίκτες μου που προσπαθούσαν να μπουν στα αποδυτήρια και εμποδίζονταν από τα άτομα αυτά. Τελικά, όλοι μας καταφέραμε και μπήκαμε στα αποδυτήρια, άκουσα και κάποιους συμπαίκτες μου ότι χτυπήθηκαν όπως π.χ. ο… (σ.σ. ΠΟΔΟΣΦΑΡΙΣΤΗΣ Α) και ο… (σ.σ. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ Β), προσπαθήσαμε όμως να ηρεμήσουμε για να συνεχίσουμε τον αγώνα.

Το β' ημίχρονο συνεχίστηκε με τους παίχτες μας φανερά επηρεασμένους από την ένταση αυτήν όπως φάνηκε και στην εξέλιξη του παιχνιδιού, κάτι το οποίο και συζητούσαμε πολύ μετά τον αγώνα θεωρώντας τους εαυτούς μας τυχερούς που καταφέραμε και τελείωσε το παιχνίδι. Κατά την αποχώρησή μας, δεν συνέβη τίποτα.

Λόγω της έντασης που προκλήθηκε αλλά και του μικρού χρόνου που κράτησε όλο το περιστατικό, δεν μπόρεσα να παρατηρήσω τα άτομα αυτά για να σας περιγράψω και πολύ περισσότερο δεν παρατήρησα να φέρουν κάποια διακριτικά».

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ Η:

«Όταν έφτασε το λεωφορείο με την αποστολή κατέβηκα από τους πρώτους και είδα τρία με τέσσερα άτομα να στέκονται έξω από το λεωφορείο, δείχνοντας ότι μας περίμεναν. Βαδίζοντας προς την κεντρική είσοδο του γηπέδου, ένας εξ' αυτών μετακινήθηκε ερχόμενος προς το μέρος μου και στάθηκε μπροστά μου εμποδίζοντάς με στιγμιαία να εισέλθω και λέγοντάς μου “τα κεφάλια κάτω, σήμερα θα χάσετε”. Εγώ στη συνέχεια τον προσπέρασα μην δίνοντάς του σημασία και προχώρησα για να μπω στα αποδυτήρια. Όταν ήρθαν και οι υπόλοιποι συμπαίκτες μου στα αποδυτήρια, μετά την άφιξη του λεωφορείου, συζητήσαμε ότι σχεδόν όλοι μας είχαμε από τα προαναφερθέντα άτομα, υβριστεί.

Με το σφύριγμα του διαιτητή, εγώ επειδή δεν έπαιζα βασικός και βρισκόμουν στον πάγκο της ομάδας μου, έφυγα γρήγορα για να πάω στις τουαλέτες. Ενώ διερχόμουν την φυσούνα, υπήρχαν πολλά άτομα εκεί, όχι ποδοσφαιριστές. Ακριβώς πίσω από εμένα βρισκόταν ο… (σ.σ. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ Β) τον οποίο και είδα να τραβιέται από την μπλούζα του, από ένα άτομο που βρισκόταν ήδη στην φυσούνα και μετά από αυτό ξεκίνησαν επεισόδια με αποτέλεσμα λίγα μέτρα πιο κάτω να δω πεσμένο στο έδαφος τον… (σ.σ. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ Α). Σε εμένα δεν χειροδίκησε κανείς παρά μόνο υπήρχαν λεκτικές ύβρεις και απωθήσεις. Μπαίνουμε όλη η αποστολή μέσα στα αποδυτήρια, έντρομοι ειδικότερα οι ξένοι συναθλητές μου, μην έχοντας δει κάτι παρόμοιο τα προηγούμενα χρόνια. Συζητώντας οι παίχτες μεταξύ τους λέμε ότι αν δεν χάσουμε σήμερα δεν φεύγουμε από εδώ. Παρέμεινα στα αποδυτήρια για δύο λεπτά περίπου και όταν άνοιξα την πόρτα για να πάω στον αγωνιστικό χώρο δεν συνάντησα κανένα από τους προηγούμενους, απεναντίας βρίσκονταν αστυνομικοί στην φυσούνα και έφτασα χωρίς να με πειράξει ή να μου μιλήσει κανένας.

Αναφορικά με τα άτομα που είδα με την άφιξή μας έξω από το πούλμαν της ομάδας, ήταν εύσωμοι, φόραγαν καπέλα, μαύρα ρούχα, διαπιστεύσεις δεν θυμάμαι αν έφεραν και δεν γνωρίζω κανέναν από αυτούς. Μέσα στην φυσούνα στο ημίχρονο υπήρξαν άτομα που φόραγαν φόρμες του Ολυμπιακού και κάποιοι από αυτούς έφεραν διαπιστεύσεις».

Διαβάστε ακόμη...