Όταν ο ΠΑΟΚ “άγγιξε” τον Σλούκα…

Από ebasket.gr : Ο Κώστας Σλούκας είναι στην... κορυφή της Ευρώπης με το τρόπαιο που κατέκτησε η Φενέρ στον τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό, ένας παίκτης που παλαιότερα είχε "πλησιάσει" στον ΠΑΟΚ. Πότε είχε γίνει αυτό; Το 2008 όταν προπονητής του "Δικεφάλου" ήταν ο Αργύρης Πεδουλάκης και τεχνικός διευθυντής ο Νίκος Μπουντούρης. Τότε οι "ασπρόμαυροι" προσπαθούσαν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα με την διοίκηση Δρόσου, αλλά τα πράγματα μέσα στην χρονιά δεν εξελίχθηκαν καλά (αρκετά τα οικονομικά προβλήματα από ένα σημείο και μετά).
Πηγή: ebasket.gr
Όταν ο ΠΑΟΚ “άγγιξε” τον Σλούκα…

O "Δικέφαλος" πριν την έναρξη της σεζόν 2008-09 επιδίωξε να δημιουργήσει έναν καλό κορμό Ελλήνων, αποκτήθηκαν οι Βασιλειάδης, Χαρίσης (Χρήστος), Κυρίτσης, Τσιάρας, Καυκής, Μαρμαρινός και Σίμτσακ ενώ μετά το τέλος μιας συνέντευξης Τύπου ο Πεδουλάκης σε "πηγαδάκι" που είχε στηθεί έξω από την αίθουσα Τύπου στο "Παλατάκι", είχε τονίσει πως οι "ασπρόμαυροι" "κοιτούν" νεαρούς καλαθοσφαιριστές και αποκάλυψε το ενδιαφέρον για τον Σλούκα, του οποίου το όνομα μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχε "κυκλοφορήσει" στο ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ.

Ο νυν παίκτης της Φενέρ έπαιζε τότε (μέχρι το 2008) στον Μαντουλίδη, ο "Δικέφαλος" κινήθηκε για την απόκτησή του και ο Ελληνας καλαθοσφαιριστής εμφανιζόταν θετικός στην προοπτική να ντυθεί στα ασπρόμαυρα. Η υπόθεση αρχικά έδειχνε να είναι σε καλό δρόμο, αλλά... εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" έχοντας πολύ μεγαλύτερες οικονομικές δυνατότητες, τελικά το 2008 απέκτησαν τον Σλούκα από τον Μαντουλίδη και έτσι ο Ελληνας παίκτης δεν μετακόμισε στον "Δικέφαλο" που "άγγιξε" εκείνη την μεταγραφή όμως δεν μπόρεσε να την ολοκληρώσει.

Για την υπόθεση Σλούκα μίλησε ο Μπουντούρης στην εκπομπή "Ευroleague Show" της ΕΡΤ μετά την ολοκλήρωση του τελικού Φενέρ-Ολυμπιακός. Ο άλλοτε -σπουδαίος- παίκτης του ΠΑΟΚ, είπε: "Είμαι περήφανος για τον Κώστα. Η πρώτη επαφή μου μαζί του ήταν όταν ήμουν στον ΠΑΟΚ για 4-5 μήνες και ήμασταν μαζί με τον Αργύρη Πεδουλάκη. Ηταν ο πρώτος στόχος να τον πάρουμε. Τότε νομίζω είχαν πάρει το Πανευρωπαϊκό οι Εφηβοι (σ.σ. η Εθνική). Μας είχε κάνει εντύπωση το πόσο σοβαρός ήταν και στο παιχνίδι του αλλά και μετά, ακόμη και στους πανηγυρισμούς. Και λέγαμε ότι αυτός (σ.σ. ο Σλούκας) έχει χαρακτήρα και πρέπει να τον πάρουμε".

Διαβάστε ακόμη...