«Κλειδώνει» η ημερομηνία των εκλογών στην ΕΠΟ

Από korakiagr.blogspot.gr: Σε δύο μήνες από τώρα! Μέσα στο κατακαλόκαιρο, στις 20 Ιουλίου θα γίνουν οι εκλογές στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.
Πηγή: korakiagr.blogspot.gr
«Κλειδώνει» η ημερομηνία των εκλογών στην ΕΠΟ

Αυτό έχει αποφασιστεί, γι' αυτό ετοιμάζονται όλοι. Μόνο οι ανακοινώσεις μένουν για να επισημοποιηθεί η ημερομηνία...

Αυτή η ημερομηνία κλειδώνει μετά τις τελευταίες επαφές εκπροσώπων της FIFA με κυβερνητικά στελέχη, που πάντα βρίσκονται σε συνεννόηση και με τους νυν παράγοντες της Ομοσπονδίας, αλλά και τις Ενώσεις.

Τότε λοιπόν αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθεί η εκλογική Γενική Συνέλευση και ήδη οι Ενώσεις ετοιμάζονται πιο εντατικά γι' αυτή τη μάχη.

Το μόνο που μένει να ξεκαθαρίσει, είναι το σύστημα με το οποίο θα γίνει η εκλογική διαδικασία. Θα είναι το ισχύον με τις 181 ψήφους και τον πολύ ισχυρό ρόλο των Ενώσεων ή θα πάμε σε μία μεγαλύτερη επιρροή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου;

Αυτή τη στιγμή ισχύουν οι 165 ψήφοι Ενώσεων (55 επί τρεις εκλέκτορες) και οι 16 ψήφοι των ΠΑΕ. Στο δεύτερο ενδεχόμενο οι Ενώσεις θα έχουν μόνο μία ψήφο και άλλες 16 οι ΠΑΕ. Άρα 55+16=71 ψήφοι. Σε αυτή την περίπτωση το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα συμμετέχει σε ποσοστό 22,5%, ενώ στο πρώτο –σημερινό- σύστημα το ποσοστό είναι 9%.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς... ο Βαγγέλης Γραμμένος είναι το μεγάλο φαβορί και θα χει ενδιαφέρον αν κάποιος άλλος (όπως παλεύουν διάφορες δυνάμεις) προσπαθήσει να θέσει υποψηφιότητα. Μπορεί κανείς;

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...