Πρόταση για 14 ομάδες, πέντε ξένους και… νέους!

Aπo paok24.com : Το πρωτάθλημα της Volley League ολοκληρώθηκε, οι ομάδες υποτίθεται ξεκινάνε τον σχεδιασμό, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει καθώς τα χέρια τους είναι… δεμένα!
Πηγή: paok24.com
Πρόταση για 14 ομάδες, πέντε ξένους και… νέους!

Και αυτό για τον απλούστατο λόγο, ότι δεν γνωρίζουν αυτή την ώρα τι θα ισχύσει τη νέα σεζόν… καθώς όλα είναι θολά από την πλευρά της ΕΣΑΠ. Αυτό το γνωρίζουν πρώτα απ’όλους οι άνθρωποι της Λίγκας και γι’αυτό θα υπάρξει διοικητικό συμβούλιο της επόμενες ημέρες.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα έχει να κάνει καταρχάς με το οικονομικό σκέλος, όπου πλέον η NOVA δεν υφίσταται ως τηλεοπτικός συνεργάτης ενώ για τον ΟΠΑΠ παραμένει ερωτηματικό το τι θα κάνει.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν διάφορες διαρροές για το τι σκέφτεται να κάνει η Λίγκα και φυσικά πως θα αντιμετωπίσει την κρίση που υπάρχει.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η διοίκηση της ΕΣΑΠ έχει ετοιμάσει ένα προσχέδιο, στο οποίο προβλέπεται την επόμενη σεζόν να μην πέσει καμιά ομάδα, ώστε να βοηθηθούν οι σύλλογοι με το οικονομικό πρόβλημα.

Όλα καλά μέχρι εδώ, ωστόσο την ίδια ώρα αναμένεται να ανέβουν δυο ομάδες από την Α2 με αποτέλεσμα να φτάσουμε στις 14 ομάδες για την σεζόν 2018-19!

Εδώ όμως μπαίνει ένα μεγάλο ερωτηματικό. Αυτό δεν είναι άλλο ότι αντί να σκεφτούν την μείωση των ομάδων καθώς το πρωτάθλημα δεν έχει καμιά προοπτική με 12 ομάδες, η ΕΣΑΠ θέλει την αύξηση των ομάδων.

Την ίδια ώρα, την επόμενη σεζόν (2019-2020), προβλέπεται πρωτάθλημα 10 ομάδων (θα πέσουν δηλαδή 6!). Μάλλον αυτός που είχε αυτή την… φαεινή ιδέα, θεωρεί πως θα λυθούν όλα τα προβλήματα μέσα σε ένα χρόνο…

Αναμφίβολα ο τρόπος που αντιμετωπίζει η ΕΣΑΠ την βιωσιμότητα του πρωταθλήματος, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, γιατί πολύ απλά, εδώ χρειάζονται ξεκάθαρες λύσεις.

Παράλληλα, μέσα στο προσχέδιο που έχει ετοιμαστεί, υπάρχουν και βασικές προϋποθέσεις ώστε να συμμετέχουν οι ομάδες στο πρωτάθλημα, με την ΕΣΑΠ να επιβεβαιώνει στο sportsfeed.gr, το θέμα για τον 5ο ξένο (βάζοντας κάποιες προϋποθέσεις όπως το να είναι διεθνείς ή να έχουν παίξει στην Α1 της χώρας τους).

Ωστόσο την ίδια ώρα, υπάρχει διαρροή, η οποία αναφέρει πως οι ομάδες θα έχουν υποχρεωτική παρουσία δυο νέων Ελλήνων αθλητών κάτω των 21 ετών, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν αγωνιστεί τουλάχιστον 15 πόντους στο 1/3 των σετ που θα παίξει…

Θεωρεί κανείς σε αυτό το σημείο σίγουρο ότι δεν θα υπάρξουν αργότερα ενστάσεις για τους νεαρούς αθλητές και αν δεν έχουν παίξει το χρόνο που αναφέραμε παραπάνω; Το απόλυτο… μπάχαλο!

Μέσα σε όλα, τίθεται ξανά το θέμα για την περίφημη χορήγηση wild card σε ομάδα που θέλει να αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία, ωστόσο η ΕΣΑΠ βάζει την προϋπόθεση ότι «απαιτεί» εγγυημένο μπάτζετ 300.000 ευρώ, σε όποιον σύλλογο βάλει την υποψηφιότητα!

Αλήθεια, υπάρχει ομάδα με μπάτζετ 300.000 ευρώ στην Α1 πέρα από το ρόστερ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού;

Αναμφίβολα όλα τα παραπάνω δείχνουν για ακόμη μια φορά την προχειρότητα που υπάρχει μέσα στην ΕΣΑΠ και θα πρέπει σύντομα να δοθούν οι εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Λίγκας, Παντελή Ταρνατόρο.

Διαβάστε ακόμη...