Μέγα φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. με τις κάμερες στη Λεωφόρο!

Από sdna: Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου: Δύο λάθη με τις κάμερες «κρύβουν» το δράστη της επίθεσης στον Ιβιτς. Τραγέλαφος κι αναστάτωση στην ΕΛΑΣ για τον τρόπο που χάθηκε το οππτικό υλικό.
Πηγή: sdna.gr
Μέγα φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. με τις κάμερες στη Λεωφόρο!

Σε «φιάσκο» και… τραγέλαφο της ΕΛΑΣ όπως και άλλων αρμοδίων καταλήγει η έρευνα για τον εντοπισμό του ατόμου που πέταξε το κουτάκι μπύρας στον προπονητή του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ιβιτς στην Λεωφόρο, στον αγώνα της Κυριακής Παναθηναϊκος – ΠΑΟΚ που διεκόπη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκαλύπτει το SDNA υπάρχει αδυναμία να εντοπισθεί ο δράστης γιατί δεν λειτουργούσε η κάμερα της ΕΛΑΣ που βρίσκεται στην θύρα 10 που «ήλεγχε» το σημείο απ’ όπου πετάχτηκε το κουτάκι της μπύρας!

Ακόμη η κάμερα στην θύρα 8 που θα μπορούσε επίσης να καταγράψει τοι συμβάν «ζούμαρε» αδικαιολόγητα στο επεισόδιο που είχαν οι ποδοσφαιριστές Μπέργκ, Κρεσπο, Κουλιμπαλί, Σάκχοφ κι αλλοι (το οποίο φυσικά απασχολεί τον διαιτητή κι όχι την Αστυνομία) και δεν ασχολήθηκε καθόλου με όσα συνέβαιναν στην εξέδρα πάνω από τον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Η συγκεκριμένη είναι η μοναδική κάμερα του γηπέδου-από τις 10-12 συνολικά- που έχει την δυνατότητα να «ζουμάρει» σε διάφορες πλευρές του γηπέδου κι αυτή αναλώθηκε στις…σπρωξιές των παικτών Σαν η κάμερα της ΕΛΑΣ να είναι της… Nova κι οφείλει να ενημερώνει τους φιλάθλους.

Με τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας να μην μπορούν από αυτή την παράλειψη και το κρίσιμο λάθος, να έχουν κρίσιμο οπτικό υλικό για να εντοπίσουν τον δράστη!

Ο χειρισμός κι η καλή λειτουργία των καμερών του γηπέδου είναι θέμα του «οικείου αστυνομικού τμήματος, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση είναι το Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων.

Το τμήμα οφείλει να ελέγχει τις κάμερες και ν αναθέτει σε αστυνομικούς να βρίσκονται στο κοντρολ ρουμ του γηπέδου και να χειρίζονται τις κάμερες. Όμως φαίνεται δεν υπήρξε καμιά ειδοποίηση για την «χαλασμένη» κάμερα της θύρας 10 παρ ότι το ματς αυτό είχε χαρακτηριστεί «υψηλού κινδύνου» κι υπήρχε φόβος για ότι θα μπορούσε να συνέβαινε γύρω από τον πάγκο του ΠΑΟΚ

Ήδη η Ασφάλεια Αττικής έχει ζητήσεις καταθέσεις κι εξηγήσεις από το Τμήμα Αμπελοκήπων για τα λάθη με τις κάμερες.

Στα προβλήματα με το οπτικό υλικό πρέπει να προστεθεί ότι μία άλλη κάμερα που βρίσκεται στα επίσημα του Παναθηναϊκού δεν είχε καθόλου ευκρινή εικόνα του σημείου απ’ όπου ρίχθηκε το κουτί της μπύρας. Ακόμη δεν υπήρχαν κάμερες στις θύρες εισόδου στις θύρες 10 κι 11 για να ελεγχθεί αν κάποιος οπαδός στο ημίχρονο βγήκε εκτός γηπέδου και προμηθεύθηκε από καντίνα του δρόμου το μεγάλο κουτί μπύρας της συγκεκριμένης μάρκας που ρίχθηκε στον προπονητή του ΠΑΟΚ

Λάθη υπολογίζεται ότι έχουν γίνει κι από τους security του γηπέδου που όφειλαν να κοιτούν την πλευρά των εξεδρών και να εντοπίσουν τον δράστη, όπως κι από αστυνομικούς που βρίσκονταν επί τόπου και δεν «μάζεψαν» το… άφαντο πια κουτάκι της μπύρας που θα είχε προφανώς αποτυπώματα του δράστη. Και να υπήρχε έτσι κάποιο «συγκριτικό υλικό».

Τέλος η Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας αρχίζει έρευνα με βάση τα «ονομαστικά» εισιτήρια να βρει οπαδούς που κάθονταν πάνω από τον πάγκο του ΠΑΟΚ. Όμως πρόβλημα είναι ότι οι φίλαθλοι δεν κάθονται πολλές φορές στην θέση που προσδιορίζεται στο εισιτήριο τους. Επιπλέον κι αν ακόμη υπάρξουν μαρτυρίες με σχετικές περιγραφές είναι δύσκολο μόνο με αυτές να ταυτοποιηθεί ο δράστης.

Διαβάστε ακόμη...