H έλευση της FIFA, το χρονοδιάγραμμα για τις εκλογές της ΕΠΟ και οι εκκρεμότητες

Από soccerplus.gr : Υπό την επιτροπεία της FIFA, πιθανόν μέσω του διορισμού "mediation committee" όπως στη Βοσνία, θα εξακολουθήσει να βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο ακόμα και όταν γίνουν εκλογές στην ΕΠΟ.
Πηγή: soccerplus.gr
H έλευση της FIFA, το χρονοδιάγραμμα για τις εκλογές της ΕΠΟ και οι εκκρεμότητες

Σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus, στη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης με τον πρόεδρο της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο, χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της ΕΠΟ, ζητήθηκαν, από την ελληνική πλευρά εγγυήσεις για τους τομείς της διαιτησίας, του σεβασμού και της εφαρμογής των κανόνων και της χρηστής διοίκησης.

Η απάντηση της FIFA είναι ότι μπορεί η ίδια να μπει εγγυήτρια, υπό την έννοια ότι θα παρακολουθεί την εφαρμογή των κανονισμών και την απόδοση της διαιτησίας.

Από την πλευρά του ο Βασιλειάδης, ο οποίος θέτει ως προϋπόθεση για την αλλαγή του νόμου τη θέσπιση κανόνων από την πλευρά του ποδοσφαίρου, φέρεται να ήταν πρόθυμος να κάνει τις απαιτούμενες αλλαγές στο νόμο ώστε να μην προσκρούει σε βασικές διατάξεις του καταστατικού, αρκεί να πάρει «εγγυήσεις».

Το χρονοδιάγραμμα πλέον έχει ως εξής: Αντιπροσωπεία της FIFA και της UEFA θα έρθουν στην Αθήνα για δεύτερο γύρο επαφών. Παράλληλα θα δοθεί εντολή στην ΠΔΕ για να ορίσει καταστατική ΓΣ. Αφότου περάσουν οι αλλαγές στο καταστατικό και γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις στη νομοθεσία θα προκηρυχθούν εκλογές, που αυτήν τη στιγμή εκτιμάται ότι θα γίνουν εντός του Iουλίου ή του Αυγούστου.

Όσον αφορά το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ, αναμένεται να παραμείνει ως έχει.

Όσον αφορά το εκλογικό σώμα, υπάρχουν τρεις προτάσεις: α) να έχουν από τρεις ψήφους οι Ενώσεις και από τρεις κάθε ΠΑΕ της Super League, β) να έχουν Ενώσεις από τρεις ψήφους και οι ΠΑΕ από δύο και γ) να έχουν όλοι από μία ψήφο.

Τέλος όσον αφορά τα μέλη της Ε.Ε. η πρόταση που συζητείται είναι να μειωθεί ο αριθμός από 21 σε 17, με τα πέντε από αυτά να προέρχονται από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε ακόμη...