Ο κόσμος ρωτάει και… ανησυχεί!

Από sdna.gr: Και επίσημα ο Ολυμπιακός διώκεται για βία σε βάρος ποδοσφαιριστών του Πλατανιά και ο φίλαθλος κόσμος ρωτάει: Τι ισχύει αν του αφαιρεθούν βαθμοί; Τι γίνεται αν υποβιβαστεί; Το SDNA έχει τις απαντήσεις!
Πηγή: sdna.gr
Ο κόσμος ρωτάει και… ανησυχεί!

Όπως είναι γνωστό από το μεσημέρι της Τρίτης (16/5), ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και την παραπέμπει να απολογηθεί για άσκηση βίας σε βάρος ποδοσφαιριστών του Πλατανιά, στον αγώνα που διεξήχθη την 1η Απριλίου στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να απολογηθούν βάσει του άρθρου 29 του Πειθαρχικού Κώδικα περί «Βίας σε βάρος ομάδας» και οι ποινές με τις οποίες απειλείται είναι ουσιαστικά τρεις:

Α) Τιμωρία της έδρας του

Β) Αφαίρεση 6 βαθμών

Γ) Υποβιβασμός

Οι ποινές αυτές επιβάλλονται ανάλογα με την σοβαρότητα και την έκταση του παραπτώματος, κάτι που θα το κρίνουν τα πειθαρχικά όργανα.

Ωστόσο, από την ώρα που έγινε γνωστή η πειθαρχική δίωξη, πολλοί φίλαθλοι, όχι μόνο του ΠΑΟΚ του Παναθηναϊκού ή της ΑΕΚ, αλλά και του Ολυμπιακού που ανησυχούν, μέσω μηνυμάτων ή και μέσω των social media, ρωτούν με αγωνία να μάθουν τι θα συμβεί στην περίπτωση που αφαιρεθούν βαθμοί από τους Πειραιώτες, ή στο χειρότερο γι’ αυτούς σενάριο, τι ισχύει σε περίπτωση υποβιβασμού.

Οι βαθμοί αφαιρούνται από το φετινό ή από το επόμενο πρωτάθλημα; Αν υποβιβαστεί του αφαιρείται ο τίτλος ή τον διατηρεί;

Το SDNA έχει τις απαντήσεις:

Α) Αν αφαιρεθούν 6 βαθμοί από τον Ολυμπιακό, αυτοί θα αφαιρεθούν από το επόμενο πρωτάθλημα, στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» θα ξεκινήσουν με -6. Αυτό θα συμβεί διότι η βαθμολογία του φετινού πρωταθλήματος για τις θέσεις 1-5 έχει ήδη επικυρωθεί και μάλιστα χωρίς αστερίσκους για εκκρεμοδικίες. Ο μοναδικός αστερίσκος που μπήκε αφορούσε την περίπτωση κάποια ομάδα να μην αδειοδοτηθεί. Άλλωστε εκκρεμοδικία όταν επικυρώθηκε η βαθμολογία, δεν υπήρχε για την συγκεκριμένη υπόθεση, αφού μόλις σήμερα ασκήθηκε η πειθαρχική δίωξη.

Ενστάσεις για την επικύρωση της βαθμολογίας μπορούν να γίνουν στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, αλλά σε προθεσμία 10 ημερών από την επικύρωση. Η προθεσμία εκπνέει την Πέμπτη. Και δεν είναι απλώς αργά, αλλά και να προλάβαινε μια ομάδα να προσφύγει, δεν θα είχε καμία τύχη, καθώς η επικύρωση έγινε νόμιμα και χωρίς αστερίσκους.

Β) Αν οι δικαστές θεωρήσουν πως έχει τελεστεί η πιο ακραία μορφή βίας και πάνε στην ανώτερη ποινή που είναι ο υποβιβασμός, τότε ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί του χρόνου στο πρωτάθλημα της Football League. Αυτό δεν σημαίνει ότι του αφαιρείται κάποιος τίτλος ή ότι αλλάζει κάτι με το πρωτάθλημα της περιόδου 2016-17. Η βαθμολογία της κανονικής περιόδου έχει επικυρωθεί χωρίς αστερίσκους, το πρωτάθλημα σε ό,τι αφορά την κορυφή έχει ολοκληρωθεί και επίσημα και αυτό δεν μπορεί πλέον να διαφοροποιηθεί.

Από εκεί και πέρα, αυτό που περιμένουμε πλέον είναι να κληθεί ο Ολυμπιακός σε απολογία, με πιθανότερη μέρα για να απολογηθεί την άλλη Πέμπτη 25/5.

Διαβάστε ακόμη...