Ξεκίνημα με ήττα 4 χρόνια μετά

Από paok24: Ο Δικέφαλος έχασε από την ΑΕΚ με 0-1 στην Τούμπα ξεκινώντας τη μίνι διαδικασία με το χειρότερο τρόπο.
Πηγή: paok24.com
Ξεκίνημα με ήττα 4 χρόνια μετά

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ στον πρώτο του αγώνα στα play-off της Superleague ξεκίνησε με ήττα, μιας και το έχει επαναλάβει και το 2009 και το 2013. Πλέον ο ΠΑΟΚ έχει από πάνω του την Ένωση με 3 βαθμούς ενώ ο ίδιος και ο Παναθηναϊκός είναι μαζί στη δεύτερη θέση με 2, ενώ η ομάδα της Νέας Σμύρνης είναι στην τελευταία θέση με έναν.

Αυτό όμως δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο για τον ΠΑΟΚ, μιας και η ομάδα του Δικέφαλου το έχει επαναλάβει άλλες 2 φορές.

Το γκολ του Καραγκούνη και η κόκκινη του Γκαρσία

Την πρώτη σεζόν του ΠΑΟΚ στα play-off που και πάλι ήταν δεύτερος στην κανονική διάρκεια υποδεχόταν τον Παναθηναϊκό εντός έδρας σε έναν αγώνα που όλοι θα θυμούνται από την κόκκινη κάρτα του Πάμπλο Γκαρσία από τον Τάσο Κάκκο. Τότε ο Κερκυραίος διαιτητής είχε αποβάλει τον Ουρουγουανό άσο σε αντίθεση με τον Σιμάο Μάτε Τζούνιορ και ο ΠΑΟΚ με 10 παίκτες ηττήθηκε τελικά από τον Παναθηναϊκό με το γκολ του Γιώργου Καραγκούνη στο δεύτερο ημίχρονο. Τότε η ομάδα του Φερνάντο Σάντος στους έξι αγώνες που έδωσε κέρδισε εντός και εκτός έδρας την Λάρισα, αλλά τελικά έμεινε στην 3η θέση των play-off μιας και ηττήθηκε και από τον Παναθηναϊκό και από την ΑΕΚ δύο φορές χάνοντας έτσι το προβάδισμα που είχε στην κανονική διάρκεια.

Η ανατροπή στο Περιστέρι

Τη σεζόν 2012-13 ο ΠΑΟΚ μετά τον αποκλεισμό από τον Αστέρας Τρίπολης για το κύπελλο Ελλάδας είχε μπροστά του τους αγώνες των play-off που ξεκινούσε με 4 βαθμούς έναντι του ΠΑΣ Γιάννενα που ήταν τελικά 5ος στη βαθμολογία. Η ομάδα του Δικεφάλου με τον Γιώργο Γεωργιάδη στον πάγκο της έπρεπε να κάνει το αυτονόητο και να περάσει στα προκριματικά του Champions League, αλλά κατάφερε να βάλει δύσκολα στον ίδιο της τον εαυτό με δύο ήττες στα πρώτα δύο παιχνίδια. Η αρχή έγινε στο Περιστέρι, όπου ο ΠΑΟΚ παρότι προηγήθηκε με τον Σαλπιγγίδη στο δεύτερο ημίχρονο, δύο γκολ των Ιγκλέσιας και Σουμπίνιο έδωσαν τη νίκη στην ομάδα της Αττικής και εν συνεχεία σε έναν αγώνα που ο ΠΑΟΚ σπατάλησε πάρα πολλές ευκαιρίες έχασε από τον ΠΑΣ Γιάννενα στην Τούμπα με 0-1, χάνοντας ουσιαστικά κάθε πλεονέκτημα που είχε στην αρχή της διαδικασίας. Εν τέλει ο Δικέφαλος με 3 νίκες σε 4 παιχνίδια πήρε την πρόκριση για τα προκριματικά της διοργάνωσης και όλα κύλησαν ομαλά, παρά τις πολλές αντιδράσεις από τον κόσμο της ομάδας στους εντός έδρας αγώνες του και στις ήττες από τον ΠΑΣ και τον Ατρόμητο.

Διαβάστε ακόμη...