Αυτά τα κλεμμένα τα ξέχασαν;

Από inpaok.com: Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Κυριακή (14/5) την ΑΕΚ στην Τούμπα στην πρώτη αγωνιστική των φετινών play off.
Πηγή: inpaok.com
Αυτά τα κλεμμένα τα ξέχασαν;

Για τον Δικέφαλο του Βορρά θα είναι η 9η συνεχόμενη συμμετοχή του στα play off της Super League. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει παίξει τόσες φορές στους αγώνες κατάταξης και μάλιστα ο ΠΑΟΚ είναι ο μοναδικός σύλλογος ο οποίος το κάνει ανελλιπώς από το 2009 και μετά.

Στις εννέα προηγούμενες φορές που έγιναν αγώνες κατάταξης ο ΠΑΟΚ τρεις φορές βγήκε πρώτος (2010, 2013 και 2016) και πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League και ο Παναθηναϊκός τις άλλες έξι (2008, 2009, 2011, 2012, 2014, 2015).

Από τις έξι φορές που βγήκε πρώτος ο Παναθηναϊκός, τις μισές (2009, 2011 και 2014) έγιναν διαιτητικές «σφαγές» ή άλλες κλοπές σε βάρος του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα δύο φορές να χάσει τα προκριματικά του Champions League στον πόντο! Επειδή κάποιοι έχουν κοντή μνήμη και αναρωτιούνται τι έχουν κλέψει από τον ΠΑΟΚ θα τους θυμίσουμε εμείς ορισμένα πράγματα, και όχι διαχρονικά (θα θέλαμε τόμους γι' αυτό) αλλά από το 2009 και μετά και μόνο στα playoffs.

«NO GARCIA, NO PARTY»

Το 2009 ο Κάκος απέβαλλε τον Γκαρσία την 1η αγωνιστική των playoffs αλλά χαρίστηκε στον Σιμάο και μετά ο Ουρουγουανός βγήκε εκτός εαυτού και τιμωρήθηκε με άλλες τρεις αγωνιστικές τιμωρίας.

Ο ΠΑΟΚ έχασε τον ηγέτη του. Στη συνέχεια την 4η αγωνιστική ο Κάκος καθάρισε τον Δικέφαλο όταν απέβαλε πριν το ημίχρονο τον Σορλέν (ήταν η πρώτη αποβολή της καριέρας του!) με δύο αστείες κίτρινες (πρώτα για ανύπαρκτο φάουλ και μετά επειδή τον χειροκρότησε!). Τελικά ο ΠΑΟΚ βγήκε 3ος το 2009...
Ο Πάμπλο Γκαρσία μετά την τιμωρία του, επέστρεψε στην τελευταία αγωνιστική των play off στη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Λάρισας με 1-0 με γκολ του Αναστασάκου. Τότε ήταν που είχε βγει στις κερκίδες της Τούμπας το ιστορικό πανό «No Garcia, no party».

ΤΟ ΟΦΣΑΪΝΤ ΤΟΥ ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ ΣΙΛΒΑ

Το 2011, την προτελευταία αγωνιστική των playoffs, ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ με 1-0, με γκολ καθαρό οφσάιντ του Ζιλμπέρτο Σίλβα στο 74', το οποίο δεν είδε ο επόπτης Τάτσης, ούτε ο Κάκος (νάτος πάλι ο Κερκυραίος...). Εκείνη η ήττα στοίχισε τελικά στον Δικέφαλο την πρώτη θέση καθώς έμεινε 2ος...

«ΣΦΑΓΕΣ» ΚΑΙ ΤΟ 2012

Ακόμη και στην πολύ κακή παρουσία στα playoffs του 2012 (όπου ο ΠΑΟΚ έμεινε τελευταίος με 3Χ3 ήττες στον β' γύρο) ο Δικέφαλος αδικήθηκε κατάφορα από τη διαιτησία καθώς υπήρχε οφσάιντ στο γκολ του Μήτρογλου στο 1-1 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, δε δόθηκε πέναλτι στον Φωτάκη στην ήττα με 2-0 από τον Παναθηναϊκό (όσο το σκορ ήταν ακόμη στο 1-0) και στο ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ έχασε με 2-0 μένοντας με 9 παίκτες λόγω αποβολών του Γκαρσία και του Φωτάκη από τον Κουκουλάκη.

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ 2014

Το 2014 ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με -3 βαθμούς για τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και η τιμωρία επιβλήθηκε στη βαθμολογία των playoffs και όχι του πρωταθλήματος! Έτσι ήταν σαν να αφαιρούσαν 15 βαθμούς από τον Δικέφαλο, καθώς αντί να μπει με 2 πόντους στη διαδικασία των αγώνων, μπήκε με -1 και στο τέλος έχασε την 1η θέση για μόλις έναν βαθμό (είχε 10 έναντι 11 των πρασίνων).

Διαβάστε ακόμη...