Συσπειρώνουν τους ΠΑΟΚτσήδες

Από inpaok.com:Ο Ιβάν Σαββίδης το καλοκαίρι θα κλείσει πέντε χρόνια στον ΠΑΟΚ.
Πηγή: inpaok.com
Συσπειρώνουν τους ΠΑΟΚτσήδες

Σε αυτό το διάστημα έχει βάλει περίπου 80 εκ. ευρώ στην ομάδα (ίσως και παραπάνω) και έχει κάνει πολλαπλάσιες επενδύσεις σε άλλα πρότζεκτ στην Ελλάδα. Από το Μακεδονία Παλλάς και τη ΣΕΚΑΠ, μέχρι το Ξενία στο Παλιούρι, και όχι μόνο. Έχει αγοράσει και ορισμένα ιστορικά ακίνητα (το «κόκκινο σπίτι» στην Πλατεία Αγίας Σοφίας, τη Βίλα Ζαρντινίδη κτλ), ενώ συνεχίζει τις επενδύσεις συμμετέχοντας σε fund εξαγοράς του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και έχει πολλά ακόμη στο μυαλό του. Στο ποδόσφαιρο, αρχικά φάνηκε να «κονταροχτυπιέται» μόνο με τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη.

Στόχος ήταν (και παραμένει) να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή. Μετά άρχισαν οι προστριβές και με τον Αλαφούζο (αφού πήγε στο CAS με τον Γαύρο και τον Πρωταθλητή παραμάσκαλα για να μη μειωθεί η ποινή του ΠΑΟΚ το 2014). Πλέον άρχισαν οι προστριβές και με την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη. Απέναντί του βρίσκεται πια και η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι κτλ. Όσο περισσότεροι βρίσκονται απέναντι στον Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ, τόσο περισσότερο θα συσπειρώνεται η οικογένεια του ΠΑΟΚ. Έχω την αίσθηση ότι όλα όσα γίνονται ενώνουν περισσότερο τους ΠΑΟΚτσήδες. Πολιτικά διαφωνώ με όλους όσους άνοιξαν μέτωπο με τον ΠΑΟΚ και τον Σαββίδη, αλλά διαφωνώ και με τον Σύριζα και τους ΑΝΕΛ που είναι στην Κυβέρνηση και με τους οποίους ο «Τσάρος» του Δικέφαλου έχει ρίξει γέφυρες επικοινωνίας και στηρίζει ανοιχτά. Όσο προσπαθούν πάντως να κτυπήσουν τον ΠΑΟΚ και τον Σαββίδη, τόσο θα μεγαλώνουν την ΠΑΟΚτσήδικη συσπείρωση.

 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΘΕΣΙΝΟΣ

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι μεγάλος επιχειρηματίας, αλλά έχει περάσει από τον πολιτικό στίβο στη Ρωσία, δείχνοντας μεγάλη ικανότητα και εκεί. Ξέρει να φέρνει τα πράγματα στα μέτρα του χωρίς να ξεφεύγει από τα πλαίσια της νομιμότητας. Όταν πρωτοήρθε στην Ελλάδα και πήρε τον ΠΑΟΚ, έκανε δουλειές επί Κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και είχε άψογες σχέσεις με τον Σαμαρά. Στην πορεία, ο Ιβάν έκανε άψογες σχέσεις και με τον Σύριζα και τους ΑΝΕΛ. Ξαναλέω, δε συμφωνώ πολιτικά ούτε με τους μεν, ούτε με τους δε, αλλά ο Σαββίδης δείχνει ότι ξέρει να ελίσσεται...

ΈΧΕΙ ΠΕΙΣΜΑ, ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ

Προφανώς κάνει και λάθη ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, αλλά έχει πείσμα, υπομονή και επιμονή για να πετυχαίνει τους στόχους που βάζει. Όπως πριν από λίγα χρόνια, όταν ως βουλευτής της ρωσικής δούμας κυνήγησε την τέλεση Λειτουργείας στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελάς στην Τραπεζούντα και το πέτυχε! Εκεί τα είχε βάλει με το τουρκικό κράτος!

ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Αν κοιτάξουμε πίσω θα δούμε ότι πέρασαν 5 χρόνια για να πάρει ο ΠΑΟΚ τον πρώτο του τίτλο με τον Σαββίδη. Πλέον έχει δημιουργήσει καλύτερες προϋποθέσεις για να φέρει και το πρωτάθλημα στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος έχει ανέβει σκαλοπάτια (παρότι είχε και πισωγυρίσματα) και πλέον δείχνει ότι διαθέτει την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ

Ο ΠΑΟΚ δείχνει ικανός να πρωταγωνιστεί πλέον κάθε χρόνο στην Ελλάδα όπως έκανε τη δεκαετία του '70. Με καλύτερες διαιτησίες από τότε, μπορεί να κατακτήσει περισσότερους τίτλους από τη χρυσή ομάδα των Κούδα, Σαράφη, Ιωσηφίδη, Τερζανίδη κτλ. Τότε τους έκλεψαν πολλά. Τώρα θέλει λίγο ακόμη για να διασφαλιστεί η ισονομία...

Διαβάστε ακόμη...